26-09-2007, 12:24
|
|
|
חבר מתאריך: 31.07.04
|
|
מעבר יחידה, טופס 55, ופסילת מקצוע...
שלום לכולם,
בהמשך לאשכול קודם שלי (ניתן למצא אותו פה), יש לי שאלות חדשות.
אני אשמח אם תקראו את האשכול לפני כן, אבל אתקצר אותו בכל מקרה למי שלא מתחשק לקרא...
למדתי בתיכון וגם י"ג-י"ד הנדסת תוכנה.
לא קיבלו אותי אחרי מיונים שונים, ושמו אותי בקורס טמ"מ (טכנאי מערכות מחשב - כלומר טיפול ברשתות).
הקורס מתחיל ביום ראשון הקרוב (30/9/07).
אני מאוד רוצה לעסוק בתכנות, שכן יש לי הרבה מה להציע בתחום, וזה גם יתרום לי.
יש לי מי שימשוך אותי למקום שאליו אני כן רוצה להגיע, אבל אי אפשר למשוך אותי עד שאני לא מוגדר מבחינה צבאית כמישהו שרוצה לעבור יחידה.
לאחר דיבורים ובירורים, הבנתי שאני יכול להגיש טופס 55, הלא הוא טופס מעבר יחידה/שינוי שיבוץ.
פניתי למש"קית ת"ש, ודיברתי איתה... אסכם את השיחה הארוכה בקצרה בנקודות...
- לדעתה הסיבה שאני רוצה לתרום יותר, ושאני מבוזבז פה, לא תתפוס, כי בד"כ מבקשים מעבר יחידה על מקרים קיצוניים כמו חברה לא טובה, וסגל שעושה בעיות.
- אני יכול להגיש את הטופס גם באמצע הקורס, וגם אחרי הקורס.
- טופס 55 ניתן לבטל באמצע הליכים.
לדברי המפקד, שהוא במקרה גם מכר שלי, לא יוותרו על טמ"מ-ניקים בקלות, כי יש צורך גדול בכח אדם במקצוע.
קראתי, חקרתי, וביררתי באינטרנט, והמסקנות הן שכדאי שיהיו המלצות מהמפקדים האישיים וממפקד היחידה, כי אחרת רוב הסיכויים שהבקשה תיפסל.
הבעיה היא שאף אחד שם לא מכיר אותי עדיין, ולא מודע ליכולות שלי, כי רק לפני שבוע הגעתי לבסיס, ועוד לא התחלנו את הקורס בכלל.
1. האם הדרגים הגבוהים בבסיס שבודקים את הבקשה לפני שמעבירים אותה לבקו"מ יכולים לשלול אותה? מה עושים במקרה כזה?
2. האם הטופס מגיע בכל מקרה לבקו"מ, אפילו אם המפקדים ביחידה לא המליצו מעבר?
3. אם פסלו לי טופס 55, אפשר להגיש בקשה חוזרת? כמה בקשות אפשר להגיש ובאילו פרקי זמן?
4. האם בשביל שימשכו אותי אני צריך רק בקשת מעבר מאושרת, או ממש להפלט מהבסיס?
5. כל דבר אחר שאתם רוצים להוסיף, או להעיר/להאיר! כל דבר קטן!
אני בטוח שיש עוד שאלות שרציתי לשאול ושכחתי...
אני אוסיף בהמשך אם אני אזכר במשהו...
תודה מראש,
שי.
|