06-02-2005, 16:43
|
|
|
חבר מתאריך: 20.12.01
|
|
לא טיעונים ולא נעליים.
קודם כל, אתה דורש ממני להאמין לבחור שכתב את הדף שלינקקת. באותה מידה אני יכול להאמין
לאסקמיליה(וד.א., גם אני ראיתי את התכנית הזו בטלוויזיה לפני כשלושה חודשים). כל הטיעון שלך
מבוסס על אמונה - בדיוק הדבר שאתה מתיימר ללכת נגדו...
לא נתת לי שום סיבה להאמין לפלוני אלמוני ששם תמונות כאלה ואחרות(שיכל להכין בפוטושופ תוך
דקות) ולא לג'ון דו שעשו עליו תכנית טלוויזיה וטוען בדיוק את ההפך...
שנית, הלינק שלך לא מסביר, ולא קרוב ללהסביר למה שחרק(בגודל של מ"ס מילימטרים) יצור
תמונה של rod באורך של 4 אינץ'(או הרבה יותר, אם אתה זוכר את התכנית...). הלינק לא מסביר
למה שכדורי אלומיניום(זה מה שהוא טוען שהוא זרק ב"ניסוי" המאוד-מאוד מדעי שלו, לא?) יצרו
תמונה של מקלות מוארכים(ממש לא כדוריים). אמנם אני לא מומחה לוידיאו, אבל השאלה "למה
הוא לא טרח להסביר איך כדור נראה כמו מקל בצילום?" די מציקה לי...
[זה בתגובה לשאלה שאני יכול לשאול: הרי גם אסקמיליה לא בור גמור בנושאי וידיאו, יש לו גם
ניסיון של 5 שנים, לפחות כמוך, בתחום - איך הוא לא חשב על הפתרון הגאוני הזה? -אם תטען
שהוא משקר בכוונה, כדאי לשאול למה הלינק שלך נותן מידע חלקי מאוד...]
שלישית, מה שהבאת אינו טיעון, אלא דמגוגיה עלובה למדי(הדגשות שלי):
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NOTA
זה מעניין במיוחד בגלל ש יש לזה השלכות על המון תופעות בפסיכולוגיה האנושית, בעיקר בתחום האידאולוגיה/דת. מה באמת גורם לאנשים לחבב פרשנות אינטרסנטית מופרכת ומגוחכת המנוגדת לכל הגיון מדעי פשוט המבוסס על חמשת חושיהם?! זה כנראה הרבה יותר נחמד לחשוב שמתרוצצים סביבנו יצורים שמימיים כאלו מאשר להסתפק בנפלאות עולמנו הממשי - שלשיטתי הוא מספיק מעניין גם בלי המצאות
|
כאן יש לך כמה וכמה "פאשלות"(שכמובן שהיית מודע להן, רק שזה לא מפריע לך לשקר ולרמות):
(1) אין שום דבר מופרך או מגוחך בפרשנות הזו. היא טובה כמו כל פרשנות אחרת בהעדר עדויות
כבדות משקל שתומכות בפרשנות מסויימת.
(2) אין בטענות שלך בדבר חוסר-הלגיטימיות של רעיון ה"חייזרים"(או מה שהם לא טוענים שה-rods
הללו הינם) משום מדע. המדע מעולם לא קבע(או היה קרוב לקביעה, או ניסה, או חשב על) כי אין
חייזרים, כי אין בע"ח שאינם מוכרים לנו(ואפליו מסוגים שאינם מוכרים לנו), או כי לא יכולה להיות
תופעה(מוזרה יותר או מוזרה פחות) שתגרום למקלות מעופפים לא להראות בעין ולהקלט במצלמה...
(3) הטענה כאילו חמשת החושים הם איזה מבחן(ועוד מדעי, LOL) אולטימטיבי לקביעת איזו "אמת"
מגוחך להחריד. בחמשת החושים לא רואים אויר, לא מרגישים 25 ממדי מרחב, לא רואים או חשים
אלקטרונים, וכו' וכו'...
יחסית למישהו שטוען שהאמונה באלוהים היא "פסיכוזה", אתה די נלהב להאמין לאיזה ארחי פרחי
לא ידוע שכתב אתר(מעוצב בטעם רע, יש לציין) ופרסם שם את מה שהוא טוען שהם ניסוי והסבר
רציניים...
על הטענות כאן(הדגשות שלי):
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NOTA
סרטים הפסודו-מדעיים הללו, הכתבים/"חוקרים" עצמם הם במקרה הטוב אמנים פנטזיונרים או נאיביים ובמקרה הרע גנבים או מעורערים נפשית.
ואם זה נראה לך מוגזם, כדאי לזכור שרוב האנושות גם מספיק תמימה בשביל להאמין באלוהים ובמי שקוראים לעצמם שלוחיו
|
הוקינג אמר: זוהי הפרכה באמצעות הכפשה. אם אתה יכול להדביק תוית על גישתי - אינך חייב
לומר מה לא בסדר בה.
זה מה שאתה עושה - מכנה אותם(ואני מודע לזה שאני "מערבב") את הכתבים החוקרים, המאמינים,
הגבוהים, הנמוכים, הג'ינג'ים והרזים כ"פנטיזיונרים", "גנבים" או "מעורערים בנפשם"(או בעברית:
משוגעים), ו"תמימים"(שזוהי הכפשה מוסתרת יפה מאוד, אבל זה עדיין בדיוק מה שהוקינג תיאר.
אחרי מסע הדה-לגיטימציה הזה(שלא הייתה בו מילה עניינית אחת), כבר אין שום שום צורך להגיד
איפה הטעות שלהם - הם הרי גנבים מעורערים בנפשם...
נלעג שאתה מכנה אחרים "משוגעים" כשאתה הוא האתאיסט המושבע הגדול, שדוחה כל אמונה
שהיא, מלבד האמונה שאיזה אתר הזוי שכתב מאן-דהוא הוא האמת המוחלטת היחידה בעולם...
|