02-09-2007, 21:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.04.06
|
|
לא מסכים להגדרה האחרונה שלך.
אני אישית בדר"כ לא אוהב את ריבוי הפלאשים באולם, לא את צורת העבודה, ולא תמיד את התוצאות.
גם עם פלאש יחיד על המצלמה , בשמוש נכון (ולא ישיר) יוציא תוצאות מעולות.
מטרת השרשור הזה זה באמת למצוא את הדרך למיטב, מעבר לסקרנות אני מתלבט (התלבטות תאורטית לחלוטין בינתיים) האם את ה10000 הבאים הייתי שם על 4 וילנסקים, או על שדרוג הגוף ל5D מארק 2....
דיברתי על כך עם לא מעט צלמים, אני חייב לציין שרובם בגישה של הפלאשים אבל יש לא מעט (אשר רחוקים מאוד מלהיות חאפרים) שפשוט ויתרו על התענוג של פיזור פלאשים.
צלמים שעובדים עם גוף או 2 של מארק 2 (זה נכון לפני כמה חודשים, סביר שעברו מאז למארק 3) ועם מיטב עדשות הL או הפריים של קנון. אנשים שמפלישים פלאש מוקפץ על הנושא, וע"י שילוב אסא גבוה וצמצמים פתוחים מכניסים מספיק תאורת רקע. והתוצאות מצוינות.
לי אישית יש נסיון (מועט) בארועים, ולרוב אני מרוצה מעצמי מהתוצאות ולא תמיד מצליח להבין איך הייתי מכניס פה פלאשים נוספים שהיו תורמים לי לתמונה...
אתה צריך לזכור שתמיד חשיפה טובה יותר תתן תאורה אחידה יותר מאשר פלאשים, גם אם תפזר 10 הם אף פעם לא יגיעו לכל האולם בצורה שווה. ולגבי הצבעים והגוונים , אם אתה "מחמם" את הפלאש ומקרב אותו לתאורה במקום אתה יכול לשלוט אח"כ בצורה טובה מאוד בכל התאורה ול"קרר" אותה כרצונך.
שוב עד עכשיו הייתי די נחרצות נגד השמוש המוגזם בפלאשים במקום שלא צריך אותם, דוקא עכשיו אני מתחיל להפתח לרעיון, אבל רבים וטובים מאוד הוציאו תוצאות מצוינות בלעדיהם, אז אין צורך לקרוא להם חאפרים...
חוצמיזה קבל מסר"ש...
|