22-07-2007, 00:46
|
|
|
חבר מתאריך: 21.07.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "גם אם פייגלין יעמוד בראשות הליכוד, גם אז לא אבחר ליכוד."
גוש כזה לא יקבל הרבה מנדטים, אן מה לעשות...
לא משנה אם זה ביבי או ליברמן כל אחד שיגיע לתפקיד הנחשף בזמן זה או אחר יבין שאין ברירה אלא להחזיר שטחים, כל מנהיג...
שרון אל תשכחו היה הליברמן של שנות ה90, הוא נבחר במחאה על דרך השמאל שכשלה, והוא, דווקא הוא, עשה את מה שרבין היסס לעשות...אם שרון עשה זאת, אז אתם חושבים שביבי, הבובה האמריקאית, לא יעשה זאת??? זה לא בשליטתנו בכלל, זה הכל אמריקה והמרשרשים שלה.
אז תפסיקו לחיות באשליות חברים, עכשיו אין תמיכה ציבורית אמנם להחזרת שטחים, אבל לפני שנה הייתה תמיכה שכזאת, כמו שהיא נעלמה תוך דקה היא גם יכולה לחזור תוך דקה...הציבור היחידי שבאמת ובתמים יתנגד להחזרת שטחים לא משנה מה, הוא הציבור הדתי לאומי, שהוא מונה ככל היותר 30% ביחד אם החרדים...השאר ידברו על לא להחזיר שטחים, ובמקרה שיהיה ראש ממשלה שמאלני הם יתנגדו, אבל ברגע שיעלה ראש ממשלה ימני, דוגמת שרון או ביבי, הם יאפשרו זאת...הימין בארץ תמיד נהנה מתמיכה של מעל 50% , תמיד הם היו "הרוב" (מאז 77), אך הם לא הצליחו למנוע את הנסיגה סיני, הם לא הצליחו למנוע את אוסלו (שהיה לו תמיכה ציבורית) הם לא הצליחו למנוע את הנסיגה מלבנון( שגם לה הייתה תמיכה ציבורית) והם לא הצליחו למנוע את ההתנתקות (שגם לה הייתה צמיחה ציבורית).
השאלה היא למה?
אם תשאלו אותי, בתור מרכזי, אף פעם לא הצבתם אלטרנטיבה בשביל אנשים כמוני, שלא מחפשים את המשיח או את ארץ ישראל השלמה, אלא רק לחיות בשלום ובביטחון במדינה יהודית, תמיד אמרתם מה לא לעשות ואף פעם מה כן לעשות...זה למה אני חושב שאתם (אני מתכוון לימין האמיתי) לא תצליחו למנוע את המהלך הבא, אתם צריכים לגבש עמדה יותר ברורה בנוגע למה שצריך לעשות בשביל לאפשר לנו, אזרחי ישראל, לחיות בשלום ובבטחון במדינה יהודית.
בכנות אני אומר שאני לא יודע היום מה צריך לעשות בשביל להגיע למצב כזה, האדיאולוגיה של השמאל ברורה, היא אומרת שהחזרת שטחים תביא לנו שלום...אני חושב שהיא שגויה.
האדיאולוגיה של הימין דוגמת ביבי פחות ברורה, אך אינה שונה כל כך מהשמאל, היא אומרת החזרת שטחים אבל בחוכמה.
האידואולוגיה של הציבור הדתי לאומי, או "הציוני" כפי שחלקכם קראתם לה...מה היא אומרת?
לנצח להלחם עם הערבים? לנצח לחיות הם 6 מליון מהם? לנצח להתעמת עם כל סביבתנו?
איני מבין או יודע מהו הפיתרון שלכם לסיכסוך הישראלי פלסטיני...
|