|
11-05-2007, 13:17
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.06
|
|
מה שמקומם במיוחד הוא ששר הביטחון מי שאמור לגבות את החיילים שלו בשטח, בתוך דקות ספורות הודיע כי הוא מגנה את פעולת החיילים, משל היו טרוריסטים שביצעו איזשהי פעולת טרור ושר הביטחון מפרסם הודעת גינוי נוכח פעולת טרור זו. פשוט חוצפה. מילא אם אחרי חקירה, וקביעת אשמתם הוא היה מפרסם הודעת גינוי, אבל בתוך דקות, כאשר בכתבה רואים בסה"כ רק צד אחד, הוא החליט כבר שהוא השופט ואם אפשר הוא גם היה התליין בעצמו.
מדוע שלחיילי מילואים תהיה מוטיביציה להגיע ולשרת, כאשר בלי שום בדיקה של האירוע, באופן אוטומטי לחלוטין מתפרסמת הודעת גינוי של שר הביטחון לחייליו שלו. לא זכור לי מעולם בהיסטוריה של מדינת ישראל, ששר ביטחון פרסם הודעת גינוי לחיילי צה"ל. כשצפיתי בטלויזיה ושמעתי "תגובת שר הביטחון... הודעת גינוי..." פשוט הייתי בהלם!
אני לא אומר שאין לחקור ולבדוק, תמיד יש לחקור ולבדוק כל אירוע. אבל בפרופורציה הנכונה. פתאום הפצ"ר פורץ לפתע ומחליט להורות על חקירה. המצב הנורמלי הוא שהיחידה חוקרת ואם נמצא חשש לפלילים מעבירים לחקירת מצ"ח, או במידה ולא בוצע דבר זה על היחידה הייתי מבין מדוע היוזמה מגיעה מחוץ ליחידה. במקרה דנא לא היתה הזדמנות לבדיקה של האירוע וכבר הפצ"ר קפץ. תוך כדי המהדורה שבה שודרה הכתבה כבר הגיע הודעה שהפצ"ר בודק את העניין. לא היה יכול לחכות ממש טיפה יותר?
שני הקופצנים האלה, ראוי להם לזכור מי קופץ בראש בדרך כלל...
ולעניין האירוע עצמו, האירוע היה יכול להיראות אחרת לו המשטרה היתה שולחת כוחות שיטור עם אמצעים לפיזור הפגנות, וכמה זינזנות ומעמיסה עליהם בדיוק כפי שהתאמנה לכך בפינוי גוש קטיף. ארבע שוטרים תופסים מפגין, ומעלים אותו לרכב, וככה נעלמת כל ההפגנה. אם היו נוהגים ככה, לא היינו רואים שוב ושוב את ההפגנות בבילעין (לטעמי אלה כלל לא הפגנות אלא מעשי טרור, אבל בואו נזרום כרגע עם התקשורת...)
חיילי המילואים לא קיבלו תגבורת כאמור, תפקידם הוא להשאיר את המחסום על כנו. שימו לב שהעימות פרץ רק לאחר שעברו שני רכבים, תפקיד מחסום האבנים הוא למנוע מעבר של מכוניות תופת, לידיעתו של אחד המגיבים לעיל, שחושב שמפני שהמחסום הזה הוא לא הקו האחרון של ישראל אז ניתן לוותר על השליטה בו ולעלות למקום גבוה. אמממ.... מה יתן מקום גבוה אם מכוניות ללא בדיקה עוברות למטה? לא חסר מיקרים של מכוניות שנתפסו עם מטעני צינור, אפילו אמבולנסים שמעבירים מטענים שיעשו דרכם למחבלים מתאבים, וכן גם מכוניות תופת!
את מעבר הרכבים היה צורך למנוע, גם אם משתמשים בכח, הדקירה עם קנה הרובה היא בהחלט הפעלת כח סביר, הבחור התראיין לאחר מכן והוא נראה בהחלט במצב תקין. לא נגרם לו שום נזק.
זאת המשימה שהחיילים קיבלו והם היו חייבם לעמוד בה!
לשר הביטחון והמח"ט החצוף שמחפש קידום (כמו הפצ"ר בווודאי...) אין להלין כי אם על עצמם, לו היו נוקטים מדיניות סדורה נגד אותם מפגינים, ולא נוטשים חיילי מילואים בשטח, כל האירוע לא היה מתרחש.
כשאני רואה את ההתקפה הברוטאלית על החיילים אני אומר לעצמי ובוודאי רבים אחרים, למה לעזאזל לבוא למילואים, בשביל שיינטשו אותנו אחר כך, הרי המשימה הזו היתה בלתי אפשרית ללא שימוש בכח, ואם החיילים היו נוטשים את העמדה, אז גם היו חוטפים ביקורת, ואולי היו מודחים.
אולי פשוט נבוא למילואים עם עו"ד שיגיד לנו בדיוק איך להתנגד לפריצת המחסום. וכמובן בתוספת פאנל מומחים שייתן לנו חוו"ד בזמן אמת, כיצד להתנגד למפגינים אלימים. האם רק לאחר שהם מוציאים לחייל עין, כמו בבילעין, האם רק אז מותר לאותו חייל להתנגד בכח? המסקנה פשוטה, פשוט לא לבוא לעשות מילואים וזהו. תקראו לנו כשתהיה מלחמה... אני לא בטוח שגם אז נבוא... (טוב, ברור לי שאחרי שארגע אני כן אבוא למילואים, וגם החיילים האלה שהיו במחסום, כי חיילי המילואים הם האנשים הכי מסורים למדינת ישראל מתוך כלל האוכלוסיה, וכמה שדורכים עליהם ותוקפים אותם, וזורקים אותם למלחמה ללא שום כיוון, וזורקים אותם בשטח ללא גיבוי, ושר הביטחון החצוף מודיע שהוא מגנה אותם, למרות זאת חיילי המילואים עדיין באים וממלאים את תפקידם כי פשוט אין מישהו אחר במדינה הזאת שיעשה את זה במקומם)
|
|