06-08-2007, 00:07
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
למעשה אין הרבה סיטואציות באמת קשות ממה שהבאת
למעשה , הרבה ממה שהבאת פה זה יותר בעיות מקצועיות .
כל אירוע ניתן לפתור ע"י שימוש בשלל אמצעים . בתור שריונר זה עוד יותר נוח , כי לטנק יש שלל אמצעים מגוונים שפאשר להפעיל אותם בהתאם .
למשל :
"2. מחבלים יורים מתוך בניין רב קומות מאוכלס. פגיעה במחבלים עלולה לגרום לקריסת המבנה על יושביו."
אפשר לקרוס בניין על תושביו , אכן , עם משתמשים בדיווי קרוקט (ארטי גרעינית) . דרך אגב , שימוש בפגזים הוא יעיל גם כאשר הבית מאוכלס , כאשר מוצאם נקודת כינון נכונה אפשר למזער את הפגיעה רק במחבל .
לא זוכר שהיה לנו אירוע כזה (מי שהחליף אותנו בשכם דווקא קרה לו , הטנק בטעות הוריד 4 אנשים , לזה אני קורה בעיית מקצועיות) .
"1. מחבלים יורים מתוך המון, תוך סיכון אזרחים או חיילים. פגיעה במחבלים כרוכה בפגיעה בחלק מהשוהים ליד המחבלים."
קרה , גם בצורה יותר מכוערת . קבוצת ילדים שכל הזמן מישהו אחר לקח את האקדח וירה . עד שמצאתי סוף סוף אחד שהחזיק אותו וירה , ובאתי לסיים את העסק הוא ברח . מה עשו הקלעים שהיו איתנו ?
חיילים אמיצים של חס"ה ירו לכיוון כללי באומץ רב ... רק כאשר יצא הילד התורן ממחסה , והתחיל לירות (ואני חייב לציין שהוא גם כיוון , בניגוד לחיילים האמיצים שסידרו לנו כמה חורים חדשים באפודים) , פתאום החיילים המובחרים נעלמו כלא היו . וחוזר חלילה .
ולכן , אני טוען מאז ומעולם , שפק"ל קלע על הטנק מאוד מאוד אבל מאוד עוזר . במקום למשל טען מטוליסט שהנהיגו בכמה פלוגות ב401 , אפשר היה להכשיר טען קלע , ואז העסק היה מתקתק בצורה הרבה (אבל הרבה ) יותר טובה . אם אני לא טועה , אפילו אכן היו מספר יחידות כאלו שהיה לאיש צוות במדפים נשק קלע (רק מה , תן לשריונר משהו עדין כמו כוונת , והוא בטוח הורס את זה .
ואני לא יכול להדגיש עד כמה הנושא חשוב .
"
מחבלים מסתתרים בתוך כפר. מפעם לפעם הם מגיחים ופועלים. אין מידע מודיעיני מלא על מספרם, מיקומם ותצורת המגננה על הכפר.
אוכלוסיית הכפר מוזהרת לעזוב את המקום בהנמקה שהשטח יופצץ, אך לא נענית, אם כתוצאה מהחלטתה להיאבק בצה"ל באופן פסיבי, אם מחוסר אמון בכוונה לממש את האזהרה, אם משום שהיא מאוימת על ידי המחבלים ואם משום שהיא כוללת תשושים ומוגבלים שאינם יכולים להתפנות בעצמם. כניסת כוח לכפר עתידה לפגוע במחבלים, אך בד בבד הדבר כרוך בסיכון ממשי של הכוח התוקף.
האם מדיניות צה"ל מאפשרת במצב זה תקיפה מאסיבית של הכפר מהאוויר ובארטילריה, כפעולה מקדימה לכניסת כוח קרקעי לכפר?"
-שיטת המסדרון הבטוח . זה לא שהמקרה שאתה מציג לא הכי נכון , פשוט בצה"ל לא הכי ידעו איך להתמודד עם זה . זה היה המודוס אופרנדי של הרוסים באימותים שלהם מאז 94 .
יש לחסום את הכניסות\יציאות לעיר או כפר יעד,חוץ ממעבר אחד . יש להודיע לתושבים (דרך ה DCO , דרך הכרוזים) על מעבר אחד בטוח לעבר כפר מאולתר זמני . מי שלא עובד במעבר דינו מוות . מי שמגיע באותו מעבר לכפר מאולתר הזה נבדק בקפדנות ומושם שם עד גמר המבצע בתוך הכפר . כל מי שנשאר בעיר עצמו ... לא ידידותי . למרות שארטילריה בשטחים כאלו זה בזבוז לדעתי . הדבר הכי טוב במקרה הזה זה להשתמש בארטלריה בכניסות לעיר , על מנת לנזק את המטענים שהונחו בכניסות .
למרות זאת , מי שכן נשאר ...ונניח מתקרב לכלי , לזה בדיוק המציאו את הרדיוסים של ההתקרבות לכלי . לזה קיימת גם הסיטואציה של דרדור אמצעים , מי שלא מבין מה רוצים ממנו אמור להבין את הדרדור אמצעים , אחרת יש לו כוונה רעה .
וכו וכו וכו .
|