לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-02-2005, 00:20
  תום מרילין תום מרילין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
גרפיקה ההבדלים בין לוח הNF4 הרגיל לגירסת האולטרה

נניח שאני ייתאש מלחכות ל754, העניין הוא שגם ב939 החיים קשים.

בגלוב נט-
הלוח הפשוט יותר:
http://glob-net.com/product_info.php?products_id=2113

האולטרה :
http://glob-net.com/product_info.php?products_id=1839

ההבדל במחיר הואכ300 שקל, אני לא רוצה לשלם על משהו שאני בכלל לא צריך.
2 הבדלים אני מכיר:
תמיכה בSATA2- דבר שהבנתי שהיום לא משפיע בכלל אבל יכול לתת תמיכה לדיסקים קשיחים חדשים בעתיד.
2000MHZ FSB, שוב, היום לא נותן כלום אבל יעזור בעתיד.
בשבילי ההבדלים האלה לא שוים את ההפרש שכן אני לא עומד להחליף לא מעבד ולא דיסק קשיח.

השאלה שלי היא: מהם שאר ההבדלים? האם הם חשובים ושווים את ההפרש?
בבקשה אל תצטטו לי את הנתונים שאני יכול לקרוא גם לבד, אם אפשר הסבר פשוט ופרקטי לחלוטין.

לילה טוב.

נערך לאחרונה ע"י תום מרילין בתאריך 13-02-2005 בשעה 00:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-02-2005, 22:50
צלמית המשתמש של StreetBazar
  StreetBazar StreetBazar אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל StreetBazar
דבר ראשון תתחדש.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "השדרוגים לא מלהיבים אותי"

עכשיו אני יגיד משהו, שזה לא שפציפית על הלוחות אם אבל קשור לזה בצורה די ישירה.
ההפרש במחיר בין הלוח nForce הרגיל לnForce4 אולטרה הוא 300 ש"ח. אפשר לא קטן, אבל אפשרי.
עכשיו כמובן שאולטרה עדיף על הרגיל בזה אין ספק, ואז באמת בא השאלה האם כדי להשקיע או לא האם זה מספק מה שאתה צריך או לא.
לפי דעתי אף אחד מאיתנו לא יכול לחזות מה יקרה בשוק בעוד שנתיים.
יכול להיות שנעבור למחשבים שלא בנויים מאלקטרוניקה אלה מאופטיקה, ואז המהירויות והביצועים יכפילו את עצמם בכמה רמות, וכולם יזרקו את המחשבים שלהם לפח ויקנו אחד חדש. יכול היות גם מצב שהוא לא יתקדם (כמו כרטיסי המסך בחצי שנה האחרונה, התקדמו נדה.) ואז המחשבים של היום ישמרו לכמה שנים טובות ויהיו יתרון לאלו שבחרו בשדרוג.
אף אחד לא יודע מה יביא איתו המחר. אבל אני אומר דבר כזה.
יכול להיות שאם אני קונה אולטרה (או במקרה שלי SLI) אני סתם זורק 400-300 ש"ח, ולא יהיה לי שימוש עם זה. יכול להיות שאני יחסוך מעצמי בעתיד לקנות מערכת חדשה בסכומים של אלפי שקלים, והצליח לשדרג רק מעבד וכרטיס מסך. אני לא יודע מה יהיה. אבל בתור אחד שעוסק בתחום אני אומר. יש לאולטרה יתרונות שאין שרגיל, יכול להיות שהיום הם נראים לי לא שימושיים (לדוגמא SATA II). אבל אם אני קונה משהו חדש אני יקנה משהו שלא יגביל אותי, ואם יצאו הרד דיסקים של SATA II שיעבדו הרבה יותר מהר אני יוכל להפעיל אותם על המחשב שלי. אני חושב קדימה. יכול להיות שלא יהיה SATA II גם כשאני יקנה את המחשב הבא שלי. אבל שאני יוצא לדרך אני תמיד לוקח יותר בגדים\אוכל\ציוד ממה שאני צריך. כי זה יחסוך ממני לקנות בקיוסק במחיר כפול. כנ"ל לגבי לוחות אם אני יקנה אחד ממש טוב, שלא יגביל אותי כדי שאני לא יצטער על זה שקניתי אותו וכדי שאני לא יקנה בעוד שנה לוח אם חדש, או יהיה עצוב שאין לי SATA II (או ACTIVE ARMOR). כלומר אני יקח יותר. ועכשיו אני מסתכל על המחירים ואני רואה שרגיל עולה 700 ש"ח אולטרה עולה 1000 ש"ח וSLI עולה 1100 ש"ח. ואני צריך לבחור. אני בחרתי בSLI, כי התוספת של ה400 ש"ח הזאתי תוכל להיות משתלם, וגם אם היא לא תיהיה משתלמת אז עדיין יש לי לוח מצוין. ויכול להיות שחסכת 400 ש"ח. אבל באותה מידה אתה יכול להדפק כלומר יודיעו שה ACTIVE ARMOR זה אחד הפיירול החזקים שקיימים (זה סתם דוגמא). או שיוצא SATA II שפועל פי 2 יותר מהר מSATA רגיל (גם סתם דוגמא). אולי אפילו ימכרו 2 כרטיסי מסך באריזה אחת במחיר זול יותר מ2 בודדים ושנותנים בוצים מאוד משתלמים למחיר שלהם. אי אפשר לדעת מה יהיה. אבל שאני קונה משהו חדש אני יקנה עם תוספות שיכול להיות שאני לא ישתמש איתם, אבל שאני יצטרך אותם הם יהיו לצידי וישרתו אותי ואולי יחסכו לי כסף שההיתי מבזבז עם לא ההיתי משקיע בלוח האם הזה או נותנים לי ביצועים גבוהים יותר.
לסיכום מה שאני בא להגיד שכדאי לך לקחת nForce4 Ultra אם יש לך לזה תקציב. כי אם לא אז אל תיקח, כי 300 ש"ח לא הולכים ברגל. אבל אם אתה סתם מנסה לחסוך ואתה יכול לקנות Ultra אז תקח אותו. במקרה הכי גרוע לא תשתמש עם שום תכונה שאין ברגיל. אבל במקרה הטוב רק תרוויח.
לשיקולך בלבד. אין לך מה לכעוס אם נראה לך שאני מנסה לשכנע אותך כך או אחרת זה פשוט דעתי וזווית הראייה שלי.

ושאלה לתפוחים - מתי אתה מחליט לקנות מחשב חדש, יש לך כבר רכיבים שאתה סגור עליהם?
מפחיד!

ישן 14-02-2005, 00:22
  תום מרילין תום מרילין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
מאד נחמד, מאד נכון, אבל.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי StreetBazar שמתחילה ב "דבר ראשון תתחדש."

א. אין על מה להתחדש, יש לי עוד בעיות לא פתורות (ראה אשכול מפרטים), ובעיקר אין לי זמן
ב. אני בכלל לא כועס, אם לא הייתי רוצה שיתווכחו וינסו לשכנע אותי לא הייתי כותב פה.
ג. לעניין:
אני עומד היום במפרט של 6500 שקל, כשהמטרה הייתה למצוא משהו ב6000, בקיצור אני כבר באובר רציני בתקציב, עכשיו ברור ששדרוגיות זה חשוב ולחשוב קדימה זה תמיד טוב, אבל יש דבר חשוב יותר לטעמי- תן לי להנות מהמחשב במקסימום- במידי, ז"א, עזוב אותי כרגע ממה שאני ארצה בעוד 3 שנים, אני רוצה עכשיו מחשב שתן מקסימום ולא ייעצבן אותי- במחיר כמה שיותר זול, לכן בחרתי להשקיע את ה300 שקל במעבד ולא בלוח אם.
נו אז תגיד- לך על NF3 עם מעבד 3700 ותהיה מבסוט- אז זהו שלא, גם אני חושב קדימה ולכן אני בודק רק לוחות עם PCI-E. לפי מה שמריח לי, השדרוגים האפשריים במחשב יהיו תוספת זכרונות וחהלפת כרטיס מסך, דיסק קשיח לא בראש סדר העדיפויות והמעבדים החדשים באמת כבר לא יתאימו לי.
בשביל זכרונות וכרטיס מסך- הלוח הרגיל נותן בדיוק אותה תמורה.
למרות כל זאת שמתי לב שבKSP יש לוח NF4 אולטרה של CHAINTECH במחיר מציאה- 570 שקל', אבל זה כבר באשכול אחר
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:31

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר