13-02-2005, 22:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.10.04
|
|
דבר ראשון תתחדש.
עכשיו אני יגיד משהו, שזה לא שפציפית על הלוחות אם אבל קשור לזה בצורה די ישירה.
ההפרש במחיר בין הלוח nForce הרגיל לnForce4 אולטרה הוא 300 ש"ח. אפשר לא קטן, אבל אפשרי.
עכשיו כמובן שאולטרה עדיף על הרגיל בזה אין ספק, ואז באמת בא השאלה האם כדי להשקיע או לא האם זה מספק מה שאתה צריך או לא.
לפי דעתי אף אחד מאיתנו לא יכול לחזות מה יקרה בשוק בעוד שנתיים.
יכול להיות שנעבור למחשבים שלא בנויים מאלקטרוניקה אלה מאופטיקה, ואז המהירויות והביצועים יכפילו את עצמם בכמה רמות, וכולם יזרקו את המחשבים שלהם לפח ויקנו אחד חדש. יכול היות גם מצב שהוא לא יתקדם (כמו כרטיסי המסך בחצי שנה האחרונה, התקדמו נדה.) ואז המחשבים של היום ישמרו לכמה שנים טובות ויהיו יתרון לאלו שבחרו בשדרוג.
אף אחד לא יודע מה יביא איתו המחר. אבל אני אומר דבר כזה.
יכול להיות שאם אני קונה אולטרה (או במקרה שלי SLI) אני סתם זורק 400-300 ש"ח, ולא יהיה לי שימוש עם זה. יכול להיות שאני יחסוך מעצמי בעתיד לקנות מערכת חדשה בסכומים של אלפי שקלים, והצליח לשדרג רק מעבד וכרטיס מסך. אני לא יודע מה יהיה. אבל בתור אחד שעוסק בתחום אני אומר. יש לאולטרה יתרונות שאין שרגיל, יכול להיות שהיום הם נראים לי לא שימושיים (לדוגמא SATA II). אבל אם אני קונה משהו חדש אני יקנה משהו שלא יגביל אותי, ואם יצאו הרד דיסקים של SATA II שיעבדו הרבה יותר מהר אני יוכל להפעיל אותם על המחשב שלי. אני חושב קדימה. יכול להיות שלא יהיה SATA II גם כשאני יקנה את המחשב הבא שלי. אבל שאני יוצא לדרך אני תמיד לוקח יותר בגדים\אוכל\ציוד ממה שאני צריך. כי זה יחסוך ממני לקנות בקיוסק במחיר כפול. כנ"ל לגבי לוחות אם אני יקנה אחד ממש טוב, שלא יגביל אותי כדי שאני לא יצטער על זה שקניתי אותו וכדי שאני לא יקנה בעוד שנה לוח אם חדש, או יהיה עצוב שאין לי SATA II (או ACTIVE ARMOR). כלומר אני יקח יותר. ועכשיו אני מסתכל על המחירים ואני רואה שרגיל עולה 700 ש"ח אולטרה עולה 1000 ש"ח וSLI עולה 1100 ש"ח. ואני צריך לבחור. אני בחרתי בSLI, כי התוספת של ה400 ש"ח הזאתי תוכל להיות משתלם, וגם אם היא לא תיהיה משתלמת אז עדיין יש לי לוח מצוין. ויכול להיות שחסכת 400 ש"ח. אבל באותה מידה אתה יכול להדפק כלומר יודיעו שה ACTIVE ARMOR זה אחד הפיירול החזקים שקיימים (זה סתם דוגמא). או שיוצא SATA II שפועל פי 2 יותר מהר מSATA רגיל (גם סתם דוגמא). אולי אפילו ימכרו 2 כרטיסי מסך באריזה אחת במחיר זול יותר מ2 בודדים ושנותנים בוצים מאוד משתלמים למחיר שלהם. אי אפשר לדעת מה יהיה. אבל שאני קונה משהו חדש אני יקנה עם תוספות שיכול להיות שאני לא ישתמש איתם, אבל שאני יצטרך אותם הם יהיו לצידי וישרתו אותי ואולי יחסכו לי כסף שההיתי מבזבז עם לא ההיתי משקיע בלוח האם הזה או נותנים לי ביצועים גבוהים יותר.
לסיכום מה שאני בא להגיד שכדאי לך לקחת nForce4 Ultra אם יש לך לזה תקציב. כי אם לא אז אל תיקח, כי 300 ש"ח לא הולכים ברגל. אבל אם אתה סתם מנסה לחסוך ואתה יכול לקנות Ultra אז תקח אותו. במקרה הכי גרוע לא תשתמש עם שום תכונה שאין ברגיל. אבל במקרה הטוב רק תרוויח.
לשיקולך בלבד. אין לך מה לכעוס אם נראה לך שאני מנסה לשכנע אותך כך או אחרת זה פשוט דעתי וזווית הראייה שלי.
ושאלה לתפוחים - מתי אתה מחליט לקנות מחשב חדש, יש לך כבר רכיבים שאתה סגור עליהם?