05-08-2007, 00:30
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shay elisha
אני מתכנן לעשות טיול לסיני..מישהו יכול לתת לי ייעוץ קטן..עם כמה כסף לנסוע?באיזה מלון להיות?כמהה שווה הכסף שלהם?אם כדאי בכלל לנסוע לסיני..ואם אפשר שמישהו יעלה תמונות..תודה לכולםם ושבת שלום
|
קודם כל, כפי שציינו מעלי- קיימות התראות חמות על סיני אז הייתי שוקלת את זה בכובד ראש.
כמה כסף? אני הסתדרתי עם 400 ש"ח כולל לינה (בחושה כמובן), אוכל ומים, ואפילו 2 נסיעות (אחת לטרבין ואחת לסנטה קתרינה) למשך שבוע.
הכסף שלהם עומד כך שלירה אחת שלהם שווה 70- 80 אגורות שלנו (לפחות בפעם האחרונה שנסעתי)
בתור נסיעה ראשונה, הייתי ממליצה לך לא להתרחק מדי ממעבר הגבול, וללכת על חופים באיזור טאבה או מקסימום נואיבה. אין צורך להרחיק עד שארם (אם כי ביליתי שם חודש וזה היה אחד הדברים המועילים מבחינתי)
מהלך העניינים-
מאילת אתה לוקח מונית למעבר הגבול טאבה, שם אתה נגרר עם התיקים לאורך מעבר הגבול, מחליף כסף במידה ועוד לא עשית זאת, ומגיע לצד המצרי, שם מחתימים את הדרכון (שחייב להיות תקף לפחות לשלושה חודשים קדימה) בחותמת מגניבה עם כיתוב ערבי- אתה תקבל אשרת שהייה לשבועיים בלבד.
אתה תצטרך לשלם אגרת מעבר (17$ אם אינני טועה- בצד שלנו, וכ- 40 לירות מצריות בצד שלהם). משם יש כמה אופציות:
1. אוטובוס- הדרך הזולה ביותר, אם כי תאלץ ללכת כקילומטר עד לתחנה הקרובה. עד נואיבה יקחו לך 10-13 לירות.
2. מונית- כאן זה שוק אמיתי. יתחילו איתך ב-80 לירות, ויירדו איתך עד 20-25 אם תדע להתמקח. המונית יוצאת כשהיא מתמלאת (והיא מתמלאת מהר) קח איתך תפילת הדרך, כי הם נוהגים כמו מטורפים.
מבחינת פלאפונים- בטאבה יש קליטה במקומות מסויימים ברשת הישראלית.
דבר שחשוב לדעת- החזקת סמים, נשק או קלטת וידאו בלי עטיפה שתגיד מה יש בתוכה- אסורה בהחלט!! (כן הם קצת חריגים)
מאוד לא רצוי לשתות מים מהברז- הם מחרידים. שתה מים מינרלים. הם מודעים לצורך בזה ויש להם בשפע.
מנסיוני באיזור טאבה, מומלץ לעצור בביר סוור (אתה תראה שהמונית עוצרת באמצע העולם פתאום ושם תצטרך לרדת), אני לנתי בחושה ב"סוור קווין", אם אתה מחליט ללון שם מסור ד"ש לדף (עם צירה ב-ד'), אחלה בן אדם ומארח למופת. המנות המומלצות- מקלובה, פנקייק ותה סודני. תענוג לחיך. הפלוס העיקרי שלהם הוא השירותים והמקלחות החדשים.
בקיצור, אם תחליט להגיע לשם למרות ההתראה, תהנה מכל רגע.
נסיעה טובה