02-08-2007, 17:58
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.06
הודעות: 164
|
|
בתור אחד שעושה קורסים בחומוסיות המובחרות של הגליל כל שבוע אני יכול להגיד שאופן ניגוב החומוס מעיד המון על בן אדם
יש את הניגוב המצרי, שזה אומר להכניס את הפיתה (תוך כדי לפיתת שני החלקים שלה) לאמצע ולהוציא אותה בדוך עם כמות נדיבה של חומוס
יש את הניגוב הישראלי שזה אומר לנגב בתנועות סיבוביות את המעגל החיצוני של הצלחת.
יש את הניגוב הטורקי שזה אומר בעצם להחזיק את הפיתה ולתפוס איתה חומוס בתנועת מלקחיים.
אני אישית מעדיף את הניגוב הטורקי בגלל שבהיותי אוהב ספורט אקסטרים אני גם חסיד של משוואשה ואותה הכי קל לבלוס בעזרת הניגוב הטורקי.
אבל אופן הניגוב הוא רק נדבך משני בחגיגה הקולינרית שמושפעת רבות גם מיחס החומוס/פיתות. היחס האידיאלי שווה במקרה ליחס הזהב בשלישית (4.235 פיתות לצלחת) למנה הראשונה וליחס הזהב עצמו במנה השניה (1.618 פיתות לצלחת).
_____________________________________
|