31-07-2007, 21:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אביחי, אתייחס נקודתית להודעה שלך ואח"כ רעיונית.
1. אולי ללילה יש ביטוח (לא בדקתי וגם לא מתכוון לבדוק - אם אתה אומר אתה יודע), אבל זה לא אומר שלכל אחר יש ביטוח. מהידע הלא מעודכן שלי, אין ביטוחים להוציא לילה שעכשיו אתה מעדכן אותי שיש להם. אגב, עברת פעם על הפוליסה שלהם? ראית אותה? אתה מסכים איתה? באיזה מצבים הם מכסים? איזה נזק? כולל בלאי?
2. הצ'ופרים שאתה מקבל הם לא כסף אלא שווי כסף, וכמו שאומרים אצלנו בקיבוץ - אי אפשר ללכת עם זה למכולת.
3. משקה ראשון חינם, משקה אחרון חינם, שלושה רד בול וודקה עם לימון... אני לא מדבר בכלל על כמות המזון שאתה מקבל כתמורה לעבודה, אני מדבר על העיקרון. זה תשלום נמוך מאוד עבור העבודה שלך (וגם איתו אי אפשר ללכת למכולת).
אתה באמת חושב שלהוריד 2 ליטר בירה מהחבית שווה את זה? תאמין לי שאתה תהנה יותר לשבת עם החברה' שלי בזולה עם כמה בירה שרק תרצה ונרגילה בתיפעול שוטף מבלי שתאלץ לצלם שום דבר (אבל אתה תרצה לצלם כי האווירה כיפית).
4. 3-4 גלריות? מלשון לצאת לצלם ב 4 מסיבות שונות ולהביא לפחות 100 פריימים מכל אירוע בשביל לקבל כמה כסף? שמע, בהנחה שאתה נמצא במועדון 5 שעות בממוצע (וזה עוד בתנאי שאתה נהנה), אתה עובד 20 שעות בשביל כמה כסף?
במשכורת מינימום, אתה מקבל 19 שקל לשעה. זה כמעט 400 שקל (הכוונה היא להפיכת המבורגרים בבורגר ראנץ'), שלא לדבר על תעריף שבת שהוא כמעט בכל מקום 150% או יותר.
5. אני לא שולל את הלמידה תוך כדי הצילום, אבל אני נגד ה"עבודה" בתחום כעבודה שלא מכניסה.
אם אתה נהנה לצלם ורוצהל צלם במועדונים - אז על הכיפאק. זה הפאן שלך. גם אני צילמתי במועדונים בצעירותי ומאוד נהניתי לשחק עם הפלאש הידני שלי, חשיפות ארוכות ומשחקים עם התאורה הצבעונית של המקום.
הפסקתי כאשר הבעלים שאל איך הוא יכול להשיג את התמונות שלי ואמרתי לו שישלם
לדעתו כמובן, זה צריך לבוא בחינם, ולדעתי לא.
מה לעשות שאיזה פראייר מ BIN בא לצלם בשבילו בחינם? פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים P:
6. לא התייחסת לביטוח הבריאות שלא משולם לך בזמן שאתה עובד שם.
מה עם הנזק האדיר שאתה גורם לעצמך בזמן שאתה עובד במקום הזה? הרעש, העשן הזיהום...
בלי ביטוח עבודה לא תוכל לקבל פיצויים בגין "מחלות עבודה" ולמעשה אתה דופק את הבריאות שלך בשביל הרדבול וודקה עם לימון הזה. יותר זול לך לקנות אותו בחנות מאשר לשלם בעצמך על האישפוזים בבתי חולים והורדת איכות החיים (אישית, ראיתי רק צלם אחד בכל ימי חיי שצילם עם אטמי אזניים במועדונים).
7. בפעם הבאה שאתה מגיב בצורה מתנשאת, שים לב למי אתה מגיב.
לא שאני חושב שאני איזה יוליוס קיסר, אבל צילמתי במועדונים כשאתה עוד היית בשא"ש.
אם אתה לא יודע מאיפה אני מביא דברים - אולי כדאי שתשאל במקום להתחצף.
אולי תלמד משהו...
בכל מקרה, ברמה העקרונית, כל הנושא הזה של צילומים במועדונים זה ניצול מוחלט של הצלמים.
אתה בעצמך אמרת לי שצלם לא מקבל כסף עבור צילום במועדון אלא רק רכזים.
גם כתבת פה שלצלם במועדון בסופ"ש לא יכניס לך כסף, אלא אם מדובר בהמון גלריות (וזו עבודה קשה ומאוד תובענית).
בנוסף, אתה מצלם עם ציוד שלך שנשחק עבור פרוטות.
אתה עוד מצלם עם DSLR ומבזבז אלפי קליקים סתם על השטויות האלה. לו היית משקיע את הזמן בעבודה אחרת כלשהי, היית מבין עד כמה אתה מסכן ציוד של אלפי שקלים בשביל פרוטות, שהיית יכול לעשות יותר מהן לו הפכת המבורגרים במקדונלדס.
שלא לדבר על הרווחים שקוצרים האתרים מכל הכניסות והחזירות שהם מפגינים כלפי הצלמים.
מילא היתה קצת הגינות בנושא - הייתי אומר סבבה... אבל איפה ההגינות שצלם מביא בסביבות ה 1,000 כניסות (לפחות) לגלריה כל סופ"ש, מקפיץ את הרייטינג של האתר בגוגל ובפרסומות, מקבל כסף והצלם לא מקבל שום דבר. במקרה הטוב, כתוב למטה את השם שלו והוא יכול להגיד לחברה' "קבלו, נכנסתי חינם למועדון ונתנו לי לשתות בירה! יצאתי גבר".
לדעתי - מי שמצלם לאתרים הללו הוא פראייר ולא סתם פראייר, אלא פראייר אחו-שילינג!
אם זה ההובי שלך - אז בסדר. בשביל זה קנית את המצלמה. בשביל לצלם דברים שאתה אוהב.
אבל אם אתה עובד עבור לקוח והוא מבקש ממך לצלם בשבילו דברים, ואתה עושה את זה בחינם... זה כבר ניצול שלו (אלא אם בדומה למקרה של קרין, אתה מתכוון לבנות איזה שהוא פורטפוליו בנושא צילומי מועדדונים ואז זה כבר באמת משתלם לך להכנס חינם במקום לשלם כניסה בכל פעם למען הפרוייקט).
|