סט תמונות שצילמתי אתמול בערב על הגג... השתמשתי בשני מבזקי אולפן של וילנסקי, שיחקתי עם המיקומים השונים ובקרוב אני מתכוון לאסוף עוד קצת מידע ולעלות מדריך קצר ולשתף אתכם בניסיונות שלי.
רק עוד משהו קטן לפני שאני ממשיך, שימו לב שאין שינוי במהירות התריס אלא רק בצמצם, והוא משתנה לפי כמות האור הנמדדת, אני משתמש בידני, הדבר תלוי בעוצמת המבזק, במרחק שלו מהאובייקט, בזוית המבזק, בסוג הריכוך אם יש או באם יש שימוש ברפלקטור או אין. (זה בגדול ככה, אבל ניסיון מחייב) בכל אופן יש לשים לב כל הזמן להיסטוגרמה של המצלמה.
כמובן שאני אתן עכשיו הסבר לגבי כל אחת מהתמונות:
1. תמונה ראשונה צולם על ערסל בגג כשמתחתיו דשא סינטטי, שימוש בשני מבזקים עם מטרייה, הראשון מצד שמאל (שלי) ממש מעל הדוגמן, המבזק השני היה מאחורי כשהוא מכוון חצי אל הקיר וחצי אל הדוגמן, נתן קצת ריכוך מתחת לפנים של הדוגמן, כמו כן רואים את שני המבזקים בעיניים שלו.
2. תמונה שנייה בצבע צולם בעזרת מבזק אחד עם מטרייה מהצד השמאלי (שלי), כשמצד ימין השתמשתי ברפלקטור לבן, ניתן לראות אותו בעין של הדוגמן. פשוט אהבתי את הצלליות שנוצרו חצי חזקות חצי מרוככות.
3. בתמונה הזאת המיקומים של התאורה היו בדיוק כמו בראשונה רק שהחלשתי את עוצמת המבזק שמאחורי, מה שנתן יותר צלליות חדות. השלמתי את העיבוד בפוטושופ ע"י הגברת הקונטרסט באמצעות ערוץ ירוק.
4. בתמונה הזאת דומה לתמונה השנייה רק בלי שימוש ברפלקטור, שימו לב להבדלים!