02-11-2004, 18:14
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
|
|
חוצ-פנים: "תוותרו על פיצויי ההלנה - או שאין משכורת"
החוצפה של משרד הפנים ממשיכה לשבור שיאים. בשבוע שעבר, על פי פסיקת בית הארצי לעבודה, העביר המשרד למועצת טורעאן שבגליל את הכספים שמיועדים לתשלום משכורות לעובדים. ואולם במשרד החליטו להשתמש במשכורות כדי לאיים על עובדים שהגישו תביעות הלנת שכר נגד מועצת טורעאן, ולהעמיד בפניהם את הברירה: להסיר את התביעות, לוותר על פיצויי ההלנה (עבור מי שכבר נפסקו לו פיצויים כאלה) - או לא לקבל משכורת.
בית הדין לעבודה דחה את עמדת משרד הפנים, שלפיה המשרד אינו מעסיק ישיר של עובדי הרשויות ועל כן אינו אחראי לתשלום השכר, וכן שיש לבטל כל תביעה לפיצויי הלנה. אבל בניגוד לפסיקת בית הדין הארצי לעבודה שקובעת שהעובדים יקבלו את משכורותיהם ללא תנאי, פקידי המשרד החליטו לעבור לשיטה של איומים על העובדים.
הדברים נאמרו ל-36 עובדי מועצה ש"העזו" לתבוע ממועצת טורעאן פיצויי הלנה, בפגישה מיוחדת שכינסו החשב המלווה של המועצה, אסאד עזאיזה, וראש המועצה, מאזן עדוואי, ביום שבת בערב. 72 מעובדי המועצה, שלא הגישו תביעות פיצויי הלנה, קיבלו את שכרם בשבוע שעבר.
"לא הסכימו לפשרה"
טגריד אבו-דיבה, נשואה ואם לשניים בת 31, היא עובדת סוציאלית במועצת טורעאן כבר שמונה שנים. במשך 27 חודשים היא לא קיבלה שכר. לאחר מאבק ארוך, בית הדין האזורי לעבודה פסק לה בדצמבר 2003 פיצויי הלנת שכר בשיעור מזערי של 5%, וכן הורה למועצה לשלם לה בעבור הוצאות משפט. בית הדין התחשב בהחלטתו במצבה הכספי של מועצת טורעאן, שכן על פי החוק הגיעו לאבו-דיבה פיצויים בגובה של מאות אחוזים.
"אחרי שלא קיבלתי שכר יותר משנתיים הם אומרים לי 'לא תקבלי הלנת שכר ותשאי בהוצאות המשפט'. זו פשוט חוצפה", אומרת אבו-דיבה. "עזאיזה אמר שזה תנאי הכרחי לקבלת המשכורות, ושיש לו הוראות מפורשות ממשרד הפנים בנושא. העובדים הדגישו בפני עזאיזה שהם מוכנים לפשרה על גובה פיצויי הלנת השכר, רק שיקבלו את המשכורת, אבל כלום לא עזר".
"הנושא נמצא בטיפול"
סעד אימיל, בן 60, שימש כמזכיר מועצת טורעאן במשך 35 שנה. כיום הוא פנסיונר של המועצה. "אני ללא ספק שברתי את שיא של העובדים שלא קיבלו שכר: כבר 40 חודש לא קיבלתי את הפנסיה שלי", אמר ל-NRG מעריב. אימיל תבע את מועצת טורעאן בבית הדין האזורי לעבודה בנצרת, שפסק שיש לשלם לו את מלוא השכר בתוספת פיצויי הלנה בגובה של 8%, וכן הוצאות משפט. אבל גם אימיל לא יקבל את שכרו מהמועצה אלא אם כן יוותר על פיצויי ההלנה.
החשב המלווה עזאיזה אישר את הדברים בשיחה עם NRG מעריב: "זו הוראה שקיבלתי ממשרד הפנים, תפנה אליהם". היועץ המשפטי של מועצת טורעאן, עו"ד אמג'אד עדוואי, אמר: "אני יודע שזה לא חוקי וזו גם היתה עמדתי, אך אנחנו עובדים על פי הנחיות של משרד הפנים". ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "הנושא נמצא בטיפול על ידי המשרד".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/811/613.html
|