לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-07-2007, 16:06
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "[שאלה קשה למומחים] קינפוג יציאת DNS בשרת המשק בקיבוץ"

את ה reverse dns קובע שרת ה DNS האחראי על איזור הרשת שלך. אם קיבלת דלגציה - זה אתה. אם לא, זה ספק האינטרנט שלך (בד"כ - לעתים אפילו הם לא טרחו - ואז זה ספק האינטרנט שלהם...)

אם תתן את ה IP הרלוונטי, אפשר יהיה להגיד לך מה ה IP של שרת ה DNS שבו ניתן לשנות את ההגדרה כך שתשפיע באינטרנט - כמובן - שלא בהכרח שלך יש גישה לבצע שינויים בשרת הזה...

לגבי מה צריך לשנות בהגדרה, צריך לשנות את רשומת ה PTR על ה IP הרלוונטי למשהו אחר - משהו אחר שאתה יכול גם לעשות הפנייה הפוכה (משם לאיי פי - רשומת A) כלפיו - ולא משנה אם זה בשני שרתי DNS שונים...

זו אגב לא שאלה קשה :-)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-07-2007, 17:40
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "את ה reverse dns קובע שרת ה..."

השאלה בהחלט לא היתה קשה, אבל הגישה האישית שלי מוגבלת (אם כי אני יכול לנדנד לאחראי אצלנו בקיבוץ הרבה זמן ולשכנע אותו שיבוא איתי לחוות השרתים הרלוונטית).

אם אבין מה צריך לעשות ואיך לבדוק מה צריך לעשות, זה יהיה מעולה.
מה שאני יודע זה ככה. כתובת השרת שאני יוצא ממנו היא:
mail.naandan.com (את כתובת ה IP שלי אתה יכול למצוא לבד מרוב ההודעות שאני כותב (משהו עם 212 בהתחלה - כרגע אני לא כותב מהקיבוץ).
כתובת האתר שלנו, ולמעשה DNS נוסף ששייך לנו (חוקי) הוא naan.org.il
אתה יכול להדריך אותי, או אפילו להסביר לי ברמה העקרונית איפה אני משנה מה כדי שדבר כזה יעבוד?

בנוסף, מה ההשלכות של זה?
האם בשביל מעבר כזה אני תוקע קיבוץ שלם (ומפעל תעשייתי) עד שכתובות DNSים בעולם יוגדרו מחדש או שמדובר פשוט ביציאה שלי נטו?

תודה

ישן 23-07-2007, 18:07

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "השאלה בהחלט לא היתה קשה, אבל..."

טוב... אז עשיתי בירור קטן, והנושא בעייתי עבורך...

ה IP שאתה יוצא ממנו, נראה ה IP החיצוני היחיד שיש לכם. מוקצית לכם מ 012 תת רשת של 4 כתובות IP בדיוק, שמתוכן אחת ה Default Gateway, אחת היא ה Broadcast ואחת היא ה Network, מה שמשאיר כתובת IP בודדת אחת בדיוק לשימוש - והיא נמצאת בשימוש על ידי שרת הדואר שלכם.

שרת ה DNS אשר מבצע resolve הפוך לכתובת ה IP המדוברת הוא pdns.goldenlines.net.il - מה שאומר שרת שאינו בשליטתך (אבל אפשר לבקש מהם).

היכן כאן הבעייה?

הבעייה היא שכדי לא להרשם בכל מיני רשימות שחורות, הרבה מאוד ספקי אינטרנט מצפים היום שלשרת הדואר השולח אליהם דוא"ל יהיה reverse DNS, ויתרה מזאת, שהתשובה שמקבלים ב reverse DNS, אחרי שעושים עליה forward DNS, תחזיר את אותו IP מקורי - ובנוסף לכך - שרת הדואר עצמו צריך להזדהות עם אותו השם כשמישהו מתחבר אליך בחזרה לרשומת ה MX של הדומיין שלך (כל הנ"ל לא חובות של הפרוטוקול, אלא בדיקות שנעשות על ידי ספקים כדי למנוע כמה שרק אפשר ספאם ממקומות לא מוסדרים... היום, אגב זה לא מה שקורה, יש זיהוי אחר...)

עכשיו, אם אתה רוצה לשנות את זה, אין שום בעייה. זה אומר שתצטרך לשנות שלושה דברים:
1. את השם שאיתו השרת מזדהה כשהוא מקבל אימיילים (לא חובה אם אתה רוצה להשאיר לא תקין כמו היום)
2. להפנות הוסט כלשהוא אל כתובת ה IP של שרת הדואר שלך (רשומת A מהכתובת לכיוון ה IP)
3. אחרי שזה פועל, לפנות ל 012 ולבקש מהם לשנות את רשומת ה PTR של ה IP שלך כך שתצביע בחזרה אל ההוסט שאתה הפנית אל ה IP.

הנ"ל יעבוד.

רק מה?

מעכשיו שאנשים יקבלו חיבורים משרת הדואר שלך, הם יראו את הכתובת שאתה הפנית... אם זה סבבה, אז סבבה! אם לא, לעומת זאת... יש לי הרגשה שאיזה מנהל רשת לא יסכים

אפשרות נוספת - וזה כבר ממש אקרובטיקה - אפשר לבקש הקצאה של עוד כתובות IP ולהשתמש בכתובת IP אחרת עבורך (הגדרת NAT סטטי מכתובת חיצונית (חדשה, שתוקצה לכם) לכתובת הפנימית שלך - וכמובן אותו דבר בכיוון ההפוך - יש לשים לב שלא כל ציוד רשת יודע לעשות את זה!)

בחקירה קצת יותר מעמיקה - גיליתי שיש עוד טווח כתובות של Class C שלם (255-3 כתובות שימושיות בעצם) ששייך אליכם - והטווח הזה הוא 212.116.190.0 - 212.116.190.255. אני לא יודע מי מחובר אליו, אבל יש לי הרגשה שיש שם לפחות שרת אקסצ'יינג' אחד אם זה עוזר נסה לראות אם אתה יכול איכשהוא להשתמש בזה...

זהו נראה לי

עוד משהו?

ישן 23-07-2007, 21:12

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "עזוב שדיברת אלי ג'יבריש..."

זה לא הגיוני שקיבוץ שלם יוצא דרך IP אחד (אם יש פרוקסי או פיירוול בדרך שרושם את הפרטים על כל מה שעובר דרכו, כדי שבמקרה של אביוז - אפשר יהיה לאתר את המקור - זה יותר הגיוני - אבל עדיין לא - ומיד אסביר למה) - ספציפית כשה IP הזה הוא ה IP של שרת הדואר היוצא ! למה? כי כל מחשב בקיבוץ שקיבל אי פעם וירוס באאוטלוק (לא נדיר במיוחד...) ויתחיל להפיץ וירוסים וספאם, יגרום לחסימה של הכתובת הזאת ברשימות שחורות ואז אנשים לא יוכלו לקבל מייל מכל מי ששולח מתוך הקיבוץ... (כל הנ"ל מניח שהשרת הזה הוא היוצא - אבל אולי אני טועה; אם הוא לא היוצא, לא אמור למנהל הרשת להיות איכפת לשנות כבקשתך...) אם אתה שואל אותי - זה לא הדבר הכי חכם לעשות - לשים שרת דואר יוצא עם עוד אביוזרים פוטנציאליים על אותו IP - אבל אני לא מנהל הרשת שלכם, הלא כן?

בקיצור אני חושב ששרת הדואר צריך להיות נפרד בלי קשר למה שאתה רוצה - בשביל האינטרס ה IT-י שבדבר.

לגבי האקסצ'יינג' - הוא עצמו לא ממש מעניין אותך - אני רק ציינתי שיש רשת שבה הוא חבר - ולה יש כתובות IP אחרות - אז אולי אתה יכול לצאת דרכה איכשהוא (למשל - להריץ bouncer על אחד המחשבים ששם ולהתחבר דרכו - בהנחה כמובן ויש לך קשר ישיר למחשבים שבטווח הרשת ההוא, שאינו חסום על ידי פיירוול וכו'...)

נ.ב. אם דיברתי ג'יבריש, זה אומר שכנראה אני צריך לכתוב מאמר בנושא

ישן 24-07-2007, 12:29
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "זה לא הגיוני שקיבוץ שלם יוצא..."

1. הקיבוץ יוצא מ IP אחד אבל לכל מחשב ברשת של הקיבוץ (בתוך ה NAT) יש כתובת IP משלו... אפשר תמיד לנתב מאיפה דבר מסויים הגיע בתוך הקיבוץ (אביוז).
2. בנוגע לרשימות שחורות - פעם באמת לקיבוץ היתה בעיה גדולה עם זה. מלא דואר לא נשלח לכתובות מייל ברחבי העולם ואפילו בארץ. זה תוקן. לא יודע מה עשו, אבל זה תוקן.
3. גם אם אני יכול טכנית לצאת דרך האקסצ'יינג', לא נראה לא שמנהל הרשת יהיה אדיב עד כדי הוצאתי הבלעדית מהרשת הכללית וחיבורי לרשת אחרת רק בשביל לצאת עם IP אחר שלא משוייך לשם ה DNS של שרת הדואר.
בעעע, אני שונא מנהלי רשת שכל מה שאכפת להם זה שהדפדפן יעבוד וזהו!
לא אכפת להם שאין לי כתובת IP משלי, לא יכול לשחק משחקים און-ליין, לא יכול לפתוח שרת FTP על המחשב שלי, לא יכול להתחבר למירק, לא יכול.... ארג!!

שימי, שאלה שאולי קשורה ואולי לא.
יש לי חשבון דואר POP3 אי שם באינטרנט. אני מצליח לקבל ממנו מיילים אבל לא לשלוח דרכו.
הססמא והכל עובדים. האדמין מצליח לשלוח ולקבל מיילים מהחשבון שלי אבל פה בקיבוץ אני מקבל איזו שגיאה שלא נמצא שרת. בעבר זה עבד אבל מתישהו (מבלי ששיניתי איזו-שהיא הגדרה) זה הפסיק לעבוד.
יש לך מושג מה יכול לגרום לדבר כזה?
לא ניסיתי להתחבר ולשלוח דרך אאוטלוק מיילים דרך החשבון הזה מחוץ לקיבוץ.

4. באמת דיברת ג'יבריש.
צריך מדריכים בנושא הזה... עוד לא התחלתי אפילו את הסמסטר הראשון שלי וכבר אתה מקלל אותי באותיות באנגלית

ישן 24-07-2007, 12:36
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
לגבי הבעיה בחשבון הדואר, קבלת הדואר היא אכן דרך שרת POP3
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "1. הקיבוץ יוצא מ IP אחד אבל..."

אך שליחת הדואר היא דרך שרת SMTP.

תבדוק בתוכנת הדואר שלך מה כתובות שרת ה-POP3 וה-SMTP.
אתה יכול לנסות לבדוק פינגים אליהם ולבדוק אם אתה מצליח להתחבר אליהם בטלנט.

תרשום בחלון DOS:

קוד:
Telnet <your POP3 server address> 110 Telnet <your SMTP server address> 25

הפורטים 110 ו-25 הם דיפולטים. יתכן והשרת משתמש בפורטים אחרים.
אם החיבור יצליח אתה תראה חלון עם פרטי השרת, אם לא, אתה תקבל שגיאה שההתקשרות נכשלה.

אם ההתקשרות לשרת ה-SMTP נכשלה, תוודא שיש בידך את כתובת השרת הנכונה ושאתה עובד עם הפורט הנכון. כמו כן תוודא עם האדמין שה-IP של הקיבוץ לא חסום לשרת ה-SMTP.

נערך לאחרונה ע"י stoned בתאריך 24-07-2007 בשעה 12:42.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:07

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר