לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-07-2007, 12:46
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Jazz Jackrabbit שמתחילה ב "התלבטות - עדשות cannon"

אתחיל משאלה - במה עדשת הקיט מגבילה אותך ?

28-135 של קנון היא עדשה טובה מאוד אם כי היא לא הכי רחבה על גוף דיגיטלי - 28 מ"מ הופך ל-44 מ"מ וזה די מבאס. בתור תחליף לעדשת קיט או בתור עדשת יום-יום על גוף דיגיטלי מאוד מומלץ לקנות עדשות שהקצה הרחב שלהן מתחיל באיזור ה-17-18 מ"מ, מה שנותן זווית ראיה אקוויוולנטית של בערך 28 מ"מ. למשל - סיגמא 17-70 f2.8-4.0 מאוד מומלצת ויש לה גם יכולות מקרו לא רעות. גם סיגמא 18-125 נותנת טווח זום טוב מאוד עם איכות אופטית סבירה בהחלט וצמצמים בינוניים.

אני אישית אוהב עדשות עם צמצם קבוע של 2.8 - הן בדרך כלל יקרות יותר, אבל האיכות האופטית גבוהה מאוד ברוב המקרים בהשוואה לעדשות עם צמצמים כמו 3.5-5.6. בזמנו התלבטתי בין קנון 28-135 לבין טמרון 28-75 f2.8 - החלטתי על טמרון ואני לא מצטער לרגע, עדשה איכותית מאוד, גם בצמצמים הפתוחים. היום אפשר לקנות עדשות כמו טמרון 17-50 f2.8 (לא הייתה כזאת בזמנו) במחיר סביר מאוד ולהינות מעדשת יום-יום איכותית מאוד עם צמצם 2.8 קבוע. יש גם את סיגמא 18-50 f2.8 (הגרסה השנייה) שהיא גם מצויינת. הנקודה החשובה ביותר היא שהעדשות האלה של "יצרני הצד השלישי" עולות כשליש מהעדשות המקבילות של קנון וניקון וכמעט שלא נופלות מהן באיכות האופטית.

עדשה רחבה - אם אין לך תקציב, אני מאוד ממליץ להסתפק בעדשות שהמלצתי עליהן. 28 מ"מ אקוויוולנטי זה די רחב וכל דבר מעבר לזה זה כבר UWA (קיצור של Ultra Wide Angle) וכאן באמת סיגמא 10-20 היא המומלצת ביותר.

עדשת 50 מ"מ f1.8 - מצויינת ולא יקרה. מומלצת מאוד.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-07-2007, 13:27
צלמית המשתמש של Jazz Jackrabbit
  Jazz Jackrabbit Jazz Jackrabbit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.02.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "אתחיל משאלה - במה עדשת הקיט..."

אוקיי..

אני מחפש משהו עם טווח אופטי קצת יותר גדול מ - 70 מ"מ.

האם באמת עדשות18-200 לא משנה של איזה חברה הן טובות מבחינה אופטית. כי הטווח זום שלהן מאוד גדול.
לפחות בקורס צילום שהייתי אז המרצה (שהוא צלם מקצועי) הסביר על הבעיתיות בעדשות כאלה.

ז"א, עדיף עדשה 18-50/70 (כמו הקיט) ועדשת טלה. מ - 70 וצפונה, לא?

הבעיה היא שגם ביום יום, הטווח של 55 מ"מ מקסימום הוא מאוד מצומצם ולא מאפשר כ"כ משחק איתו.
למרות שעשיתי דבר אחד או שניים, אבל דווקא ב - 18 מ"מ...

החלטה קשה... אבל זה משהו שישאר איתי עוד הרבה זמן, ואני מעדיף משהו שיהיה גם יעיל מבחינה כספית (בניגוד לחסכוני: ואז הייתי אומר שאני מתעניין בעדשות זולות - הכוונה לא לסיגמא או טמרון, אלא בכלל לסדרות הזולות של העדשות) גם לטווח הרחוק, יכסה אותי עם מקסימום אפשרויות, וגם איכותי.

"היי בן, ביקשת 3 דברים בדבר אחד, קח בייצת הפתעה של קינדר!"

ההעדפה על עדשת IS באה מכיוון שהיד שלי לא הכי יציבה, וגם אני לא מחזיק את המצלמה בצורה סטנדרטית) אז בתנאי תאורה קשים, באמת התמונות יוצאות לא חדות מספיק (ע"ע מנגינה בצילום, ששם הצילומים לא יצאו חדים מספיק, למרות שמהירות הצילום בגדר הסביר לעמוד ללא ניע)

השאלה, אם גם לטמרון וסיגמא יש IS, או רק לקנון?

ישן 19-07-2007, 13:58
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Jazz Jackrabbit שמתחילה ב "אוקיי.. אני מחפש משהו עם..."

אכן, עדשות היפר-זום (18-200) לא מציעות איכויות אופטיות מדהימות. למעשה רק 18-200 VR של ניקון מפיקה תמונות באיכות טובה, שאר העדשות של טמרון וסיגמא הן בינוניות או בינוניות מינוס. יכול להיות שדווקא תרצה להתפשר על איכות ולזכות בטווח זום גדול - הבחירה היא לגמרי בידך. אגב, סיגמא החלה לשווק בזמן האחרון עדשת 18-200 OS (קיצור של Optical Stabilization, המנגנון המקביל של סיגמא ל-Image Stabilizer של קנון או ל-Vibration reduction של ניקון). היא סבירה מבחינה אופטית ודי מגבילה בצמצמים - מתחילה ב-3.5 בקצה הרחב ומסתיימת ב-6.3 בטלה.

יכול להיות שה-"צורך" שלך בטווח זום גדול נובע מעולם המצלמות הקומפקטיות שבו יש מצלמות עם זום x10, x12 ואפילו x18. אני לא מציע לחשוב בצורה הזאת - P&S זה משהו אחד ו-SLR זה משהו אחר לגמרי. עדשות 28-80 מ"מ (זום אופטי x3) היו במשך שנים סטנדרט דה-פקטו לעדשות יום-יומיות במצלמות ה-SLR, מי שהיה קונה מצלמה פשוטה היה מקבל איתה עדשת קיט כזאת. גם בקצה העליון של הציוד המקצועי העדשות הסטנדרטיות ליום-יום הן 24-70 f2.8 ולאחרונה גם 24-105 f4 IS לאחרונה.

אגב, עדשת 17-70 על גוף דיגיטלי "הופכת" לעדשת 27-112 מ"מ (צריכים להכפיל את אורך המוקד בפועל ב-1.6 בקנון וב-1.5 בניקון).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:52

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר