15-07-2007, 20:52
|
|
|
חבר מתאריך: 28.07.04
|
|
הממ..
תוספת מימוש = כמה כסף אני צריך להוסיף כדי להפוך אופציה למניה (לא מתייחס לאופציות על המדד).
אתה עושה קצת סלט בין סוגי האופציות ...
יש אופציות על מניות (כתבי אופציה) שמאפשרים לך להמיר אותן למניות בתקופה מסויימת / בתוספת מסויימת (להלן - תוספת מימוש) ובעמידה בתנאים מסויימים .
דוגמא טובה לכך יש בהייטק - כל חברה חדשה שרוצה לצ'פר את העובדים שלה נותנת להם אופציות.
לחברה זה לא עולה הרבה כסף , והעובדים - מקבלים תמריץ לשפר את הביצועים כדי שערך המניה יעלה וככה הם יוכלו לממש את האופציה שלהם כשהיא בתוך הכסף.
"בתוך הכסף" - כשיש לי רווח מסויים על האופציה , דוגמא: יש לי אופציה שקיבלתי במתנה ואומרת שאני יכול לשלם 5 ש"ח תוספת מימוש ולקבל תמורתה מניה , אבל , אם שווי המניה של אותה אופציה היא 4 ש"ח - אז אופציה מחוץ לכסף - לא משתלם להמיר אותה למניה אם אפשר לקנות מניה בזול יותר.
היוון - הבאת סכום עתידי לערך נוכחי , למשל : אם אני רוצה לקבל 10000 ש"ח בעוד שנה, והריבית שיש בפקדון היא 5% , כמה כסף אני צריך להפקיד עכשיו ? החישוב : 1.05 / 10000 .
לגבי CALL ו- PUT בנוגע למדד (אופציות של מדד ת"א / מטבעות) , כאן הסיפור קצת שונה :
האופציה מאפשרת לך לקנות או לקבל את כל שווי מדד ת"א 25 במחיר מסויים .
נכס הבסיס- המדד עצמו (כל המניות שמרכיבות את המדד) .
המשפט שרשמת כאן מתייחס לחישוב שווי האופציה במהלך המסחר - את הנתונים תוכל לקחת מכל אתר מסחר ולחשב לבד אם זה נכון .
אגב, יש אנשים שקונים גם CALL וגם PUT כדי לגדר את הסיכון (להגן על חלק מסכום ההשקעה).
לא ממליץ לך להיכנס לזה כרגע - עדיף שתתחיל במסחר פשוט .
האופציה שקנית אומרת את הדבר הבא : בסוף חודש יולי , על כל נקודה שהמדד יעבור את 1170 - אתה תקבל 100 ש"ח ממי שכתב את האופציה , אם המדד יהיה פחות מזה - האופציה תפקע ואתה תפסיד את ה-500 ש"ח (פרמיה ששלמת).
אם המדד יעמוד על 1190 , אתה תרוויח (על הנייר) 20 = 1190-1170 , 2000 ש"ח= 20*100
אבל כל זה בהנחה שמישהו יסכים לקנות ממך את האופציה ב2500 ש"ח (הפרמיה ששילמת+הרווח)
בתיאוריה , אין בעיה שתמכור את האופציה - הכל שאלה של ביקוש והיצע.