18-07-2007, 23:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
בבקשה :)
מענבים אדומים מכינים בעיקר יין אדום.
הצבע האדום ביין מקורו בקליפה ולכן אם מיד לאחר הסחיטה מוציאים את קליפות הענבים ומפרידים אותן מהנוזל, מקבלים יין לבן.
אם משאירים אותן למספר שעות, מקבלים יין סמוק/רוזה ואם משאירים אותם עד מהלך התסיסה או סיומה, מקבלים יין אדום.
יין לבן שנעשה מענבים אדומים נקרא blanc de noir (לבן מ"שחור" בצרפתית) ואילו יין לבן שמקורו בענבים ירוקים נקרא blanc de blanc (לבן מלבן, גם כן בצרפתית).
מענבים ירוקים אפשר להכין רק יין לבן, מסיבות מובנות.
|