18-07-2007, 14:20
|
|
|
חבר מתאריך: 13.06.07
הודעות: 66
|
|
ד"ר גיא בכור בשירות הדמוקרטים?
אכן לג'ורג' בוש היו כשלונות, כמו לכל נשיא אמריקאי, ומאוד קל לתקוף אותו בעיקר אם מסתכלים בטווח הקצר, אבל תהליכים היסטוריים לא מתרחשים בבת אחת. כפרה על טעויות היסטוריות מובילות לתהליך ארוך שנים של חבלי לידה קשים שתמיד יהיה מישהו שיגיד: "נו תראה כיצד הכל נהרס!".
קל מאוד היה להגיד זאת בסתיו 1941 כשמדינות הציר השתלטו על רוב אירופה, צפון אפריקה ודרום מזרח אסיה והחלה השמדה שיטתית של יהודים. באמירה זו הצטיינו הצ'מברליינים אוחזי המטריות השחורות שטענו שאין להעניש את גרמניה על מעשיה, וכל מעשה תוקפני מצד בריטניה, צרפת או ארה"ב הבדלנית דאז רק יביא להרעת המצב. עד שהחלו לפעול, שילמו על כך בריבית גבוהה מאוד.
עליית הארגונים האיסלאמיים במזה"ת הם תוצאה של תהליך ארוך שניתן היה לתקוע בגלגליו טריזים לו המעצמות היו מבצעות צעדים כאלה ואחרים. אך הם לא עשו זאת ושילמו את המחיר באירועי 11/9, מדריד, לונדון, באלי ועוד. גם הישארות סדאם לא הייתה מביאה לשיפור המצב. הזכור לכם כי גם היטלר היה גורם מפריד ומייצב בין המערב הקפיטליסטי לברה"מ הקומויסטית-סטליניסטית. סדאם פועל מטעמיו וכלל לא אכפת לו אם הם לטובת המערב או לאו. במוקדם או במאוחר היה משקם את צבאו וחוזר להרפתקאות צבאיות בשטחי חצי האי ערב או אף ישראל.
בוש מתחיל כאן תהליך שיקום איטי וארוך שנים שכמובן נעשו בו טעויות, אך עדיף כי היו עושים משהו במקום לשוב למדיניות הבדלנית נוסח שנות ה-30. האשמתו של ד"ר בכור את בוש כי אינו עושה די למען הפסקת ההתגרענות האיראנית היא הטלת אשמה שלא בצדק. עליו לראות את הצלחותיו בלוב ובצפון קוריאה (בינתיים, ובערבון מוגבל מאוד) ואת ההתקרבות של סין למערב, וכן להבין כי לפני שנוקטים צעדים צבאיים יש לנקוט בסנקציות כלכליות שבינתיים מעידים על שיפור (כגון הקיצוב בדלק והפנייה הנואשת של איראן למו"מ).
אם כבר מישהו הזכיר את מר קרפד, אז ניתן לדמותו לאהוד ברק. בשנה וחצי שהיה ראש ממשלה הרס כל חלקה טובה, ואחר כך יצא למסע הרצאות יוקרתי על המזה"ת הבעייתי שהשאיר אחריו.
|