04-07-2007, 10:22
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
|
|
התלבטות לגבי מסך חדש
שלום לכולם, כחלק מקניית מחשב חדש (פרטים בהמשך) גם אני מתכנן על מסך חדש, שיחליף את המסך הנוכחי (17 אינץ' של AOC).
המטרה של המחשב החדש תהיה בעיקר משחקים ואופיס.
התקציב הוא סביב 1600 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה, כך שהמסכים שבאים בחשבון הם מסכי 19 אינץ' או 20 אינץ' רחבים.
כרטיס המסך יהיה כזה שיתמוך ב 1680X1050, עוד לא בטוח אם זה יהיה 8800GTS 320MB או אחד מסדרת ה X1950, כך שרזולוצית משחק לא אמורה להוות בעיה.
אחרי קצת חיפושים וקריאת ביקורות הגעתי בינתיים למסקנות הבאות:
1. ה VIEWSONIC VP930 נראה כמו בחירה טבעית בטווח המחיר הזה, אבל כיוון שיש תכנון להרבה משחקים, ולמסך הזה יש נטייה למריחות אני לא בטוח שכדאי לי ללכת עליו. עוד נקודה בעייתית היא שלא ניתן לראות אותו בתצוגה בשום מקום, ואני לא בטוח עד כמה המריחות בעייתיות.
בנוסף קיימות למסך הזה 3 גירסאות (כשהאחרונה היא האיכותית מביניהן) אבל אף חנות שפניתי אליה לא הסכימה להתחייב על הגירסא שיש להם.
2. ה SAMSUNG 206BW נראה גם כן כמו אופציה סבירה, אבל הוא סובל מ "הגרלת פנלים" (כמו ב 226BW), מה שאומר שזה יהיה הימור מסויים ללכת עליו.
3. ה NEC 90GX2 נראה לפי ביקורות ברשת כמסך TN עם איכות צבעים סבירה יחסית, אבל הוא בכל זאת מסך TN.
דעות נוספות על כל אחד מהמסכים והמלצות (גם על אחרים בטווח המחיר הזה) יתקבלו בברכה.