מכבי האש תמיד היו הרחק מעין התקשורת והציבור, בניגוד למקומות אחרים בעולם - שם כוחות הכיבוי זוכים לכיסוי תקשורתי נרחב, תקציבים מכובדים ומהווים דמות מופת וחיקוי - ראו ארה"ב.
בארה"ב כאשר מתקשרים 911 - לא חשוב באיזה עניין, כוח הכיבוי כמעט תמיד מגיע ראשון.
באיזה רמה הכיבוי בישראל עומד מול כוחות כיבוי אחרים בעולם?
מהכרות שלי עם סגן מפקד תחנת כיבוי, אני יודע שרוב העבודה בארץ מתמקדת בחילוץ ותאונות דרכים.
"חכם אינו מדבר בפני מי שגדול ממנו בחכמה ובמנין, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כענין ומשיב כהלכה, אומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, על מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ואינו מתבייש ומודה על האמת"
תלוי איפה תשאל את השאלה. כל תחנה יש לה את הארועים שבא היא עוסק יותר.
כלומר באזור הצפון יש הרבה שרפות יער אז רוב הארועים הם שרפות יער ושטחים פתוחים.
בדרום יש יותרתאונות דרכים אז שם עוסקים יותר בחילוצים. בת"א למשל, התחנה שלי, עוסקת יותר בשרפות מבנים.
אך אם תשאל אותי באמת רוב הארועים ששירותי הכבאות עוסקים בהם הינם חילוצים שונים כמו פתיחת מעליות , תאונות דרכים חילוצים מגובה ומעומק, אנשים שניתקעים בכל מיני מקומות וכו'
הכבאות בארץ עומדת בתת רמה לעומת שירותי הכבאות באירופה וארה"ב.
מס' הכבאים לא עומד בשום תקן באף תחנה בארץ ( כבאי אחד לכול אלף תושבים אם אני לא טועה) למשל בת"א ישלם כ25 כבאים במשמרת על כל ת"א יפו (תחשוב מה ההבדלים). הציוד בהרבה תחנות בארץ מיושן ורכבי הכיבוי לא ממש מתפקדים.
ככה שמכבי אש בארץ חיים על ניסים והרבה מזל שבזמן האחרון לא משחק לטובתנו. (הרוגה בשרפה בדירה בת"א, שני ילדים נהרגו בשרפה בדירה בצפת, אלפי דונמים שרופים של חורש ויער ועוד ועוד ועוד...)