28-06-2007, 00:51
|
|
|
חבר מתאריך: 25.06.07
|
|
תודה רבה לכולכם על התשובות. עזרתם לי מאד, עודדתם אותי לא להתייאש ולהמשיך ושיפרתם לי את הביטחון בעצמי.
יש לי רק עוד שאלה אחת. הזכרתם כאן שטאי-צ'י זו אמנות לחימה מצויינת, בריאה, מאפשרת לגוף להיות חזק, מעולה להגנה עצמית, טובה לגמישות וכו'. בשלושה חודשים אני בטוחה שלא ראיתי מספיק אבל אנחנו לא עובדים על גמישות וכח גופני. את עניין הבריאות אני יכולה להבין (זרימת צ'י טובה יותר) ובקשר להגנה העצמית, לא נראה לי שבשנים הקרובות שאני אלמד טאי-צ'י אני אוכל להגן על עצמי ממישהו שרוצה את הארנק שלי בעזרת הטאי-צ'י. השאלה שלי היא אם יש סגנונות טאי-צ'י שונים? יש סגנון שנותן את כל מה שהזכרתם כאן? אני לומדת כרגע טאי-צ'י יאנג (40 תנועות ו-42 תנועות). זה הטאי-צ'י שאליו התכוונתם?
למי שהזכיר את הקיקבוקסינג, היתה לי מחשבה לנסות את זה אבל הטאי-צ'י זו אמנות לחימה שמאד מעניינת אותי וכרגע זה אתגר בשבילי להצליח. בגלל ההגנה העצמית שלא נראה לי שאני אקבל בטאי-צ'י שאלתי על הקונג-פו, שזו אמנות הלחימה השניה שמעניינת אותי ומחסום הגיל מנע ממני להתחיל ללמוד. האם נכון מה שאני חושבת? הטאי-צ'י לא יהפוך אותי ל"לוחמת" ובשביל זה כדאי לעבור לקונג-פו?
שוב, תודה לכולכם על העידוד, מאד עזרתם לי. אני אתן עוד חודש - חודשיים ניסיון לטאי-צ'י ונראה איך אני מתקדמת. דרך אגב, למי ששאל, אני לומדת בפתח-תקווה אצל אחלה מאסטר. הוא מלמד מצויין, מעודד, מסביר ומתקן מה שלא טוב, מלמד גם תיאוריה והכי חשוב, נותן הרגשה ממש טובה. רק בגלל מאסטר כזה שווה להמשיך בדרך הזו.
|