לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-06-2007, 10:29
  sahi123 sahi123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.06.07
מה דעתכם?

רציתי לשתף אותכם בהרורי ליבי לאחר קריאת הכתבה במוסף של יום שישי בעיתון ידיעות אחרונות,הכתבה על צמד האחים שסיימו קורס טייס.
כבר נמאס לשמוע "שבנים של" טייסים סיימו קורס הטייס, מה מייחד את אותם בנים של משאר שכבות האוכלוסיה. האם מישהו עשה אי פעם מחקר מדעי מקיף שבו בדק מהן התכונות שאותן טייס צריך, ואם כן מה הסיכוי שלבן/בת שלו יהיו אותן תכונות.התשובה היא ברור שלא,אבל כמו כל דבר במדינה שלנו תרבות הקומבינה שולטת, ומונעת מאנשים באמת טובים להתקבל לקורס (אולי עקב מוצאם העדתי,אולי עקב אילן היוחסין, או כל סיבה אשר תאה).
למעלה מ-50 אחוז ממסיימי הקורס היוקרתי הם בנים של, דבר עומד בסתירה מוחלטת לכל הסתברות אפשרית,ומפה נשאלת השאלה, האם ביד המקרה כל כך הרבה בנים של טייסים, האם הם באמת כל כך טובים, או שמא יד מכוונת מתערבת בבחירת המועמדים לקורס.
מלח הארץ מכנים אותם, חוד החנית מכנים אותם, אבל איך ניתן להסביר את העובדה שהמוטיבציה להמשיך בשירות קבע יורדת משנה לשנה בקרב הטייסים.טענתם של טייסים אלו שמשכורתם נמוכה בהשוואה לעובדי ההיי-טק,ומה בניגוד ולשאר שכבות האוכלוסיה, האם גם משכורתם נמוכה בהשוואה לשאר שכבות האוכלוסיה?
רציתי להזכיר לאותם טייסים שלפי אומדנים מושקע בהם במהלך הקורס למעלה ממיליון דולר(סכום שרבים מאזרחי המדינה גם אם יעבדו כל חייהם לא יגיעו לסכום כזה)אבל קל להתלונן לבכות.אותם טייסים שחיים בסיסי חיל האויר לא משלמים הוצאות שכמעט כל אזרח משלם (מיסים, מים, חשמל,גז וכדומה) כל הוצאתם החודשית מסתכמת במאה שקלים, כן מה ששמעתם.
נשאלת השאלה האם אלו האנשים המתאימים להיות האליטה, אנשים שכל מחשבתם היא כיצד לעשות עוד כמה אלפים בחודש,אנשים אלו צריכים להוות דוגמא ומופת וחבל שהתנהגותם היא ילדותית.
רציתי לדעת מה אתם חושבים על הטייסים, על חוד החנית שלנו!!!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-06-2007, 10:46
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sahi123 שמתחילה ב "מה דעתכם?"

אני לא מתרשם משהו מטייסים, אבל זאת דעה סובייקטיבית לחלוטין. ברור שאלה אנשים איכותיים, למה בלי שום ספק זה קורס קשה עם מיונים קפדניים.

עד שלא נקבל סטטיסטיקה על המועמדים לטיס, ולא רק על הבוגרים, נראה רק חלק מהתמונה.

בעיקרון אבל זה ידוע, שמבחינה סטטיסטות לחלוטין, אם אביך\אחיך שירת ביחידה מיוחדת זו, הצ'אנסים שגם אתה תמצא את עצמיך ביחידה היא גדולה, במידה ותנסה להתקבל. את זה רואים לא רק בטיס אלא גם במטכ"ל, בשייטת ועוד.

אני אישית לא חושב שזה קומבינות, אולי פשוט אנשים האלה יש יותר מוטיבציה וכמובן תמיד עוזר שיש קרוב משפחה שעבר את המסלול ויכול לתת טיפים. זה שיש לך בכלל מישהו להתיעץ איתו זה יתרון לא קטן על אחרים.

מאיזשהי סיבה קשה לי לדמיין מצב איפה שמגיע מועמד לא ראוי, עושה את הגיבוש בצורה עלובה ועדיין עובר כי אבא שלו טייס, אבל זה אפשרי. מה שכן קל לי להאמין זה שאם קיים ליקו בין שני מועמדים, אולי בעזרת לחץ מצד האב יגיע בסוף הבן של הטייס אל הקורס.

ישן 24-06-2007, 10:59
צלמית המשתמש של Dean
  Dean Dean אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sahi123 שמתחילה ב "מה דעתכם?"

אתה ממש ממש מגזים בזה שאתה אומר "אנשים שכל מחשבתם היא כיצד לעשות עוד כמה אלפים בחודש".
אני אישית לא שמעתי הרבה תלונות על משכורת הטייסים, וגם אם כן, זה לגיטימי לגמרי לדאוג לעתיד ולתגמול האישי שלך. מה גם שהם דיי קורעים את התחת. אבל תאמין לי שמי שמסיים קורס טיס לא חושב רק על כסף ותגמול אישי, אחרת הוא לא היה מסיים, זה משהו שכנראה עלה בשלב מסוים והחליטו לתת לזה חשיפה (אני אגב אישית לא יודע על מה אתה מדבר, בחיים לא שמעתי טייס מתלונן על משכורת, ההיפך הוא הנכון, אבל לשם הדיון נניח שזה ככה).

ותחשוב על זה, בנאדם שבמשך 3 שנים ממש לא ראה בית, ואז חתם קבע ל9 שנים.
זה לא סתם עוד עבודה, ולא סתם עוד תפקיד קבע, זה להחליט על מסלול לחיים שלך בגיל 18, ואני לא רואה שום דבר פסול בזה שהם יירצו להרוויח כסף, הם גם בני אדם אחרי הכל.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
______________כל אישה אוהבת את אנשי הרמפה היורדת. ______________

האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:56

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר