19-06-2007, 15:40
|
|
|
חבר מתאריך: 03.07.05
|
|
HYDRA שלום רב,
למה להיכנס לריבים? לכל אחד דעה ו\או השקפת עולם משלו ויש לכבד אותה, כנ"ל לגביך אם אתה חושב שתוכניתן יוקרתי יותר - אז אחלה לך, לבריאות ואני מכבד את דעתך אך לצערי אוכל לומר שאתה מרביץ לעצמך בפרצוף עם יד אחת מבעוד שבצד השני אתה מלטף את עצמך: תחשוב על זה ככה, איפה צריכים יותר אנשי פיתוח ואיפה צריכים יותר אנשי סיסטם? אנשי פיתוח צריכים בבתי תוכנה לרוב, אנשי סיסטם צריכים בכול מקום שיש בו מס' רב של מחשבים המנוהלים על-ידי ציוד מתקדם (ולא הכוונה לסופר או לעסק של 10 מחשבים שיכולים להעזר בטכנאי). אני יכול לומר לך שיש מספר מוסדות גדולים שמס' המתכנתים בהם שואף להגיע ל- 5 ומס' אנשי הסיסטם מגיע ל- 400. למה? תחשוב לבד...
בוא נפתח את הדיון בצורה אחרת לגמרי: קנית מכונית, נניח של VW (לצורך הדוגמה, אם לא טוב לך תחליף בשברולט או בכל חברה שאתה אוהב), יש יצרן שפיתח את הרכב, הוא נמצא אי שם באירופה, והוא מפתח את הרכב, לעומת זאת, יש מוסכים מורשים שמוסמכים לטפל בדגם הספציפי של VW כי הם עברו הכשרה כזו או אחרת, למי יגיעו יותר? מי ירוויח יותר? קל וחומר לגבי תחום המחשוב, אל תשכח שבכל מקום בו יש מחשב יש מפתח מאחוריו, ומאחורי המפתח יש איש סיסטם שמתחזק לו את סביבת הפיתוח.
שוב, אתה רואה? לא נכנסו לריב...
מלבד זאת, SYSADMIN יכול להתפתח יותר, תוכניתן יכול להיות מנתח מערכות, וגם משם להתפתח אבל התפתחותו של SYSADMIN נעשית בצורה שונה והיא גבוהה יותר. למה הכוונה? אסביר את עצמי:
SYSADMIN יכול להיות מנמ"ר, CTO, ואפילו להגיע לתפקידים אחרים מתקדמים בתחום הטכנולוגיה, לספר לך משהו? ידידה ותלמידה יקרה שלי היא אחראית על קבוצת פיתוח והיא בעצמה אשת סיסטם, מצחיק? , וחברה די גדולה שיושבת באזור השרון לקחה אותה לתפקיד הזה ויש לה שם בעולם... אז אני מאמין שהחברה ידעה מה היא עשתה.
בקשר ליועץ, חלה טעות בדברייך - כי כל מי שרוצה יכול להיות יועץ, אני יכול להיות יועץ גם לענייני פיתוח, או לעניינים אחרים כמו שיווק וכו', בתחום המחשוב יש המון יועצים ולאו דווקא אנשי סיסטם, לא מאמין לי? תסתכל פה לדוג', ופה, וגם פה ואפילו שם. וזה רק בפיתוח, יש המון תחומים נוספים.
ככה זה גם בתכנות ובסיסטם - יש לך בסיס ומשם אתה יכול להמשיך לאן שאתה רוצה, למשל בסיסטם אתה יכול להמשיך לכיוון ה- DBA, אבטחת מידע, STORAGE, וכו', ויש כאלו (כמוני) שמשלבים מס' "הרחבות" תחת חיקם.
|