לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-06-2007, 14:50
  משתמש זכר Netanel Ben-Shushan Netanel Ben-Shushan אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.07.05
LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "לא רוצה לפגוע כן, אבל..."

לא רוצה לפגוע, אבל חמור הוא זה שקופץ בראש.

תעשה חיפוש ברשת מה זה SYSADMIN, ומהם תפקידיו ומה נגזר מכך, ומה זה HELPDESK ומהם תפקידיו ומה נגזר מכך.

יתרה מכך, התפקיד שעליו אתה מדבר אשר חופף לו במסגרת צבאית הוא לכל היותר מנהל רשת ולא מנהל תשתיות מערכות מחשוב (ע"ע נתמ"מ) שעליו אני מדבר בלהט לא פעם, ולידע כללי - אפשר לדעת מנין הניסיון שלך כתור איש סיסטם? מאיפה אתה יודע את דפוסי הפעולה שלו בשטח מניסיונך או שהכול מגדר שמועות בלבד ששמעת מחבר ו\או אחר, כי ישראלים נוטים לנפח את העבודה אתה יודע, לעשות מזבוב פיל...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-06-2007, 15:00
  Hydra Hydra אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.04
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Netanel Ben-Shushan שמתחילה ב "לא רוצה לפגוע, אבל חמור הוא..."

עבודה כשנה כSYSADMIN בחברה ישראלית + התמיינות למסלול הנ"ל בגאמא ובקשת ביטול המיון בכדי לא לשרת בעניין הנ"ל.

SYSADMIN הוא מנהל הרשתות והתשתיות בחברה. הוא לרוב דואג שהשרת ימשיך לעבוד, שיגיע האימייל ושאם הלך המחשב במעבדה ישלח לתיקון\יתוקן. לרוב הוא גם מתקין את הווינדוס, מבצע את הפירמוט ובמקרה שלי גם מטפל במערכת הERP של החברה.
תפקיד משעמם למדי, מחזורי ואני פשוט לא נהנתי. אני רואה בפיתוח של מוצר או אפליקציה משהו מעניין הרבה יותר מאשר שמירה על מוצר\אפליקציה שפותחה עובדת ותקינה או ביצוע שימוש בה.

זוהי כמובן דעתי האישית אודות הנושא - יש אנשים שאולי אוהבים את זה, אבל ברמת היוקרה, SYSADMIN לא נחשב יוקרתי יותר מתוכניתן (מדבר על צה"ל כמובן ולא על השוק האזרחי עכשיו).
ישן 19-06-2007, 15:12
  WqBw WqBw אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.03.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "עבודה כשנה כSYSADMIN בחברה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Hydra
עבודה כשנה כSYSADMIN בחברה ישראלית + התמיינות למסלול הנ"ל בגאמא ובקשת ביטול המיון בכדי לא לשרת בעניין הנ"ל.

SYSADMIN הוא מנהל הרשתות והתשתיות בחברה. הוא לרוב דואג שהשרת ימשיך לעבוד, שיגיע האימייל ושאם הלך המחשב במעבדה ישלח לתיקון\יתוקן. לרוב הוא גם מתקין את הווינדוס, מבצע את הפירמוט ובמקרה שלי גם מטפל במערכת הERP של החברה.
תפקיד משעמם למדי, מחזורי ואני פשוט לא נהנתי. אני רואה בפיתוח של מוצר או אפליקציה משהו מעניין הרבה יותר מאשר שמירה על מוצר\אפליקציה שפותחה עובדת ותקינה או ביצוע שימוש בה.

זוהי כמובן דעתי האישית אודות הנושא - יש אנשים שאולי אוהבים את זה, אבל ברמת היוקרה, SYSADMIN לא נחשב יוקרתי יותר מתוכניתן (מדבר על צה"ל כמובן ולא על השוק האזרחי עכשיו).

ובשוק האזרחי , מה יוקרתי יותר תוכניתן שעסק בפיתוח או SYSADMIN ?
ישן 19-06-2007, 15:40

LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "מי מרוויח יותר? התוכניתן. מה..."

HYDRA שלום רב,

למה להיכנס לריבים? לכל אחד דעה ו\או השקפת עולם משלו ויש לכבד אותה, כנ"ל לגביך אם אתה חושב שתוכניתן יוקרתי יותר - אז אחלה לך, לבריאות ואני מכבד את דעתך אך לצערי אוכל לומר שאתה מרביץ לעצמך בפרצוף עם יד אחת מבעוד שבצד השני אתה מלטף את עצמך: תחשוב על זה ככה, איפה צריכים יותר אנשי פיתוח ואיפה צריכים יותר אנשי סיסטם? אנשי פיתוח צריכים בבתי תוכנה לרוב, אנשי סיסטם צריכים בכול מקום שיש בו מס' רב של מחשבים המנוהלים על-ידי ציוד מתקדם (ולא הכוונה לסופר או לעסק של 10 מחשבים שיכולים להעזר בטכנאי). אני יכול לומר לך שיש מספר מוסדות גדולים שמס' המתכנתים בהם שואף להגיע ל- 5 ומס' אנשי הסיסטם מגיע ל- 400. למה? תחשוב לבד...
בוא נפתח את הדיון בצורה אחרת לגמרי: קנית מכונית, נניח של VW (לצורך הדוגמה, אם לא טוב לך תחליף בשברולט או בכל חברה שאתה אוהב), יש יצרן שפיתח את הרכב, הוא נמצא אי שם באירופה, והוא מפתח את הרכב, לעומת זאת, יש מוסכים מורשים שמוסמכים לטפל בדגם הספציפי של VW כי הם עברו הכשרה כזו או אחרת, למי יגיעו יותר? מי ירוויח יותר? קל וחומר לגבי תחום המחשוב, אל תשכח שבכל מקום בו יש מחשב יש מפתח מאחוריו, ומאחורי המפתח יש איש סיסטם שמתחזק לו את סביבת הפיתוח.

שוב, אתה רואה? לא נכנסו לריב...

מלבד זאת, SYSADMIN יכול להתפתח יותר, תוכניתן יכול להיות מנתח מערכות, וגם משם להתפתח אבל התפתחותו של SYSADMIN נעשית בצורה שונה והיא גבוהה יותר. למה הכוונה? אסביר את עצמי:
SYSADMIN יכול להיות מנמ"ר, CTO, ואפילו להגיע לתפקידים אחרים מתקדמים בתחום הטכנולוגיה, לספר לך משהו? ידידה ותלמידה יקרה שלי היא אחראית על קבוצת פיתוח והיא בעצמה אשת סיסטם, מצחיק? , וחברה די גדולה שיושבת באזור השרון לקחה אותה לתפקיד הזה ויש לה שם בעולם... אז אני מאמין שהחברה ידעה מה היא עשתה.

בקשר ליועץ, חלה טעות בדברייך - כי כל מי שרוצה יכול להיות יועץ, אני יכול להיות יועץ גם לענייני פיתוח, או לעניינים אחרים כמו שיווק וכו', בתחום המחשוב יש המון יועצים ולאו דווקא אנשי סיסטם, לא מאמין לי? תסתכל פה לדוג', ופה, וגם פה ואפילו שם. וזה רק בפיתוח, יש המון תחומים נוספים.

ככה זה גם בתכנות ובסיסטם - יש לך בסיס ומשם אתה יכול להמשיך לאן שאתה רוצה, למשל בסיסטם אתה יכול להמשיך לכיוון ה- DBA, אבטחת מידע, STORAGE, וכו', ויש כאלו (כמוני) שמשלבים מס' "הרחבות" תחת חיקם.

ישן 19-06-2007, 15:53
  Hydra Hydra אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.04
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Netanel Ben-Shushan שמתחילה ב "[font=Verdana]HYDRA שלום..."

לא ציפיתי לריב איתך, אתה נראה לי אדם רציני ובוגר, אלא לשאר קוראי ההודעות
עריכה: הינה רק דיברתי ראה אתה התגובה בתחתית האשכול ותבין על מה אני מדבר

אני סוטר לעצמי אך כך גם אתה. תפקיד יוקרתי הוא תפקיד אשר אינו נפוץ ונדרשים כמה יחידי סגולה ולא מאות:
אני יכול לומר לך שיש מספר מוסדות גדולים שמס' המתכנתים בהם שואף להגיע ל- 5 ומס' אנשי הסיסטם מגיע ל- 400.

הדוגמא שלך לא פרקטית (בנוגע לתלמידה שלך). היא עובדת בתחום שלא קשור לסיסטם (מנהלת פיתוח) באותה מידה אבי הוא בעל דוקטורט בפלסטיק (לא נכנס עכשיו בדיוק להתמחות) והוא עובד כמנהל בכיר בחברה - הוא מנהל את כל תחום היצוא, המכירות והלקוחות הכבדים. אין קשר בין המקצוע שלו וההתמחות שלו למקצוע שהוא עבד בו. התפקיד קשור אישית ליכולותיו כמו שהוא קשור ליכולותיה של תלמידתך.
אני מדבר על התקדמות תחת אותה המחלקה ותחת אותו העסק. מתכנת פשוט בחברה שהופך למתכנת בכיר (מנהל צוות של מתכנתים), הופך למנהל פרוייקטים ומשם גדל בחברה ולא עבודה אשר לא קשורה באופן ישיר לתואר שלך או המקצוע שלך אשר קיבלת בזכות יכולות אישיות.

מעולם לא טענתי שיועצים הם רק אנשי סיסטם, אלא שלהם יותר קל כיוון שיש להם יותר ידע בתחום הכללי שלהם בכלל החברה ולא רק בנושא התכנות לדוגמא או המוצר. הם יכולים ליעץ בתור הצד שמבצע שימוש במערכת ולא בתור הצד שמתכנת\מפתח אותו (הוא לא יכול לתת יעוץ כיוון שהוא הגורם שמפתח את המערכת).
ישן 19-06-2007, 16:08

LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "לא ציפיתי לריב איתך, אתה נראה..."

שמע, יש את הכלל ויש יוצאים מן הכלל. אני יכול לתת לך דוגמה מעולם השיווק והעסקים (ע"ע ממרח השחר), תמיד יש לך יוצאים מן הכלל.
אבל צחוק צחוק, התלמידה שלי גדלה בחברה הזו כתור טכנאית וכחלק מקבוצה של טכנאים עשו הסבה לתחום הסיסטם דרכי, ומשם רובם מפקח על צוותי פיתוח.

וכן, רציני אני מאוד וגם אדם נחמד (אני חושב ).

וממש לא קל להם, נהפוך הוא, לאנשי פיתוח קל יותר, מכיוון שהשפה שהם לומדים לפתח איתה תקפה גם בסביבות אחרות, זה שקוראים לפקודת ה- WHILE לדוגמה בתוכנה\סביבה אחת "צ'וקומוקו" ובסביבה אחרת "כלב ים" לא אומרת שהרעיון הביצועי שלהם אינו זהה. פשוט ה- SYNTAX שונה.

בעוד שבסיסטם התחום די רחב, יש לך מגוון קטגוריות עם מוצרים משתנים לפי צורכי הלקוח. גם פה יש מוצרי NETWORKING שה- SYNTAX שונה אבל אופן הפעולה דומה, אבל הכוונה למוצרי שרת שהם הבולטים בתחום הסיסטם.

אספר לך משהו, עבדתי גם כתור מנהל פרויקטים, איש תקשורת, דובר, ועוד שלל תפקידים, ויועץ יכול לבצע גם את מה שהוא ייעץ במסגרת תפקידו או תפקיד אחר (תבין איזו אירוניה הזמינו אותי לייעץ כתור יועץ מס' פעמים ולאחר מכן כתור מנהל פרויקטים גם ליישם את זה). אז תאמין לי שבשביל כסף היום עושים כמעט הכול.

ישן 20-06-2007, 09:31

LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי bla27 שמתחילה ב "[QUOTE=Netanel..."

מכיוון ש- HYDRA ביקש להתייחס לסביבה צבאית התייחסתי לסביבה קדם צבאית (להלן קורסים פרטיים, שיעורים במסגרת ביה"ס וכו'). למרות שאני לא מבין מה השוני בלי שום קשר בסביבות פיתוח מלבד אפשרויות שונות ורמת כתיבה שונה (LL, HL) ו- SYNTAX...

אין זה ויכוח, אתם אולי (לא להעליב) "ילדים" אם אתם מתייחסים לדברים כאלו כ'ויכוח', זה דיון. אתה יודע, קח את הדוגמה הכי יפה - יש אנשי ממשלה (לדוג' ח"כים) ש"מתווכחים" בנוגע להשקפות עולם, אבל אין זה אומר שלאחר ה"ויכוחים" הללו הם לא יושבים ביחד ואוכלים וצוחקים (אתה מוזמן לבדוק את הנושא), צריך לקחת הדברים בפרופורציות; אז אין פה כוונה לויכוח אלא לדיון, ותאמין לי ככל שיהיו יותר דעות ככה הדיון יעשה יותר פורה (כמובן במגבלות ב"מ ודרכי ביטוי נאותות).

וכן, אני מסכים - על טעם ועל ריח אין מה להתווכח .
ובלי שום קשר בהצלחה לכל מי שילך בדרכו לצבא הן במישור הניהול (ע"ע סיסטם) והן במישור הפיתוח (ע"ע תוכניתן).

ישן 19-06-2007, 15:19

LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Hydra שמתחילה ב "עבודה כשנה כSYSADMIN בחברה..."

שלום רב,

כתור אחד שמכיר את התחום קצת יותר משנה, אני ממליץ לך בלי שום קשר למערכת אזרחית או צבאית או מערכת ו\או מסגרת אחרת להריץ חיפוש באינטרנט על הנושאים הבאים:

1. SYSADMIN (שוב, כן)

2. HELP DESK (פעם שנייה שאני מבקש ממך)

3. מנמ"ר

ובנוגע להגדרה שלך: התקנת ה- WINDOWS נעשית ע"י טכנאי הקצה בדרך כלל, באם אתה עובד עם שרתי הפצות ומבצע פריסה (DEPLOYMENT) אתה כתור SYSADMIN אחראי רק על ניהול מרוחק של הנק' הפצה (ע"ע SMS, ALTIRIS, RIS, WDS ושרתי IMAGING). ה- SYSADMIN גם לא אחראי לדאוג למחשבים שישלחו למעבדה או לתיקון על זה שוב אחראי טכנאי תחנות הקצה או מקסימום HELPDESK. ייתכן והוא נוגע ב- ERP כפי שציינת.

בכול אופן, לפי מה שטענת שעשית ביצעת תפקיד שרובו להיות איש ERP וטכנאי PC ורשתות, לא נראה לי שהתעסקת בציוד מתקדם ובתוכנות שרת כגון EXCHANGE, SMS, MOM, UNICENTER, DS, וכיוצא בזה ובציוד תקשורת (ע"ע CISCO, JUNIPER, CHECKPOINT, HP, NORTEL ולא ציוד פשוט של PLANET או דומיו) ובציוד נוסף (STORAGE, וכו') כלומר ביצעת עבודת SYSADMIN לעומק, יש לי הרגשה שמקסימום בדקת לוגים, ולא הקמת שרתי MS או לינוקס או נובל מ- 0, קינפגת ראוטרים, הגדרת STORAGEים, ניהלת וכתבת ברמת DIRECTORY SERVICES (לדוג' בסביבת MS הכוונה ל- AD וכל הסובב אותו - GPO, ADSI וכו').

לסיכום
ביצעת עבודת טכנאי PC ותקשורת ואיש ERP לפי מה שטענת, תחפש את המונחים שרשמתי לך ותכתוב פה סיכום קצר עליהם עם קישור למקורות ותבין קצת יותר איפה התפקיד של ה- SYSADMIN מתחיל ונגמר ובמה הוא גובל. ובמגזר הבטחוני התפקיד נחשב די יוקרתי לא פחות ולעיתים אף יותר מתוכניתן.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:43

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר