לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-11-2009, 12:25
  סולארית דוראל סולארית דוראל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.09
הודעות: 1
לינוקס גם צה"ל ירוק: דוראל תתמודד במרכז הקולטים של צה"ל

ל"כלכליסט" נודע כי החברה תשתף פעולה עם סאן פאואר האמריקאית במכרז של 34 מיליון דולר

חברת דוראל תתמודד במכרז הקולטים הגדול של צה"ל, שהבוקר ייסגר השלב הראשון בו, עם חברת סאן פאואר (Sun Power), יצרנית הקולטים האמריקאית. כך נודע ל"כלכליסט".

המכרז, שהתפרסם לפני כחודשיים, הוא הגדול ביותר שפרסם צה"ל להתקנת קולטים, ואחד המכרזים הגדולים בתחום זה שפורסמו עד כה בישראל. במכרז התבקשו החברות הסולאריות להגיש הצעות ל־170 מערכות המייצרות כ־50 קילו־ואט כל אחת. עלות כל מערכת כ־200 אלף דולר, והיקפו הכספי של כל המכרז נאמד ב־34 מיליון דולר.
מכיוון שמדובר בתחום חדש בצה"ל התבקשו החברות להגיש שתי הצעות: האחת להקמת המערכת ומכירתה לצבא, והשנייה להשכרת הגגות מידי צה"ל. המערכות יפיקו כ־12 מגה־ואט ועתידות לייצר הכנסה של 24 מיליון שקל לשנה.

המערכות עתידות לקום על גגות בשטח של 75 דונם בבסיסי צה"ל ברחבי הארץ. לפי התוכנית, מודל ניסיוני לחוות סולאריות יוקם בתחילה בבסיס חיל האוויר בנבטים. חלק מדרישות צה"ל כוללות ניסיון בהקמת חוות קודמות, ולכן המכרז אינו מתאים לחברות בתחילת דרכן. לפי הערכות, מלבד דוראל ייגשו למכרז גם החברות אפקון, ערבה פאואר, סאן ריי, סאנדיי ושיכון ובינוי סולאריה.

לכתבות נוספות בנושא אנרגיה סולארית הכנסו ל: http://solar-it.co.il/תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י סולארית דוראל בתאריך 08-11-2009 בשעה 12:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 08-11-2009, 14:44
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סולארית דוראל שמתחילה ב "גם צה"ל ירוק: דוראל תתמודד במרכז הקולטים של צה"ל"

האמת שלצה"ל יש כעת הזדמנות מיוחדת להיות פורצת דרך בתחום ויש לכך שורה של יתרונות הן עבור הצבא והן עבור המשק בישראל.

מבחינת הצבא מדובר על מקור כוח הנפרד/נבדל מרשת החשמל הארצית (זה בהנחה שהוא יבנה נכון - התקנות סולאריות על בתים פרטיים כיום בהחלט מחוברים לרשת החשמל ולמיטב ידיעתי בעת הפסקת חשמל באופן כמעט פרדוקסלי לא יהיה חשמל גם בבית המחובר לקולטים סולאריים - בעבר אף הוסברו לי הסיבות הטכניות לכך - אני מניח שבצבא אפשר ורצוי לעקוף בעיה זו מסיבות של יתירות. הדבר יצריך כמובן גנרטורים רציניים אשר ייקרו את המערכת וידרשו נפח איכסון ותחזוקה).

במקרה של התקפה על רשת החשמל הארצית בזמן מלחמה יוכלו בסיסי צה"ל להסתמך לא רק על גנרטורים הצורכים דלק רב והם מזהמים ובעיתיים לתחזוקה אלא גם על הלוחות הסולאריים (כמובן שמדובר בגיבוי כפול וקשה להאמין שיסתמכו על לוחות סולאריים בלבד - בסופו של דבר מדובר על מערכת עדינה ומורכבת).

מבחינת העלות - מדובר בהשקעה חד פעמית גדולה אשר עשויה כפי שנזכר להכניס כסף לקופת הצבא על ידי מכירת עודפי חשמל חזרה לחברת החשמל.

מבחינת המדינה מדובר על אזורים שבהם הצבת לוחות סולאריים איננה מכערת את הנוף או תופסת שטח שהיה בו שימוש אחר (הוא בכל מקרה שטח צבאי ולא נגיש לפעילויות אזרחיות ואחרות). האנרגיה הנוצרת היא נקיה וכבונוס מדובר בצמצום צריכת החשמל הכללית - למי שלא יודע מלבד משבר מים ישראל נמצאת בפתחו (יש יאמרו בעיצומו) של משבר אנרגיה - באם לא יוגדל משמעותית כושר הייצור של חברת החשמל בזמן הקרוב אנו נעמוד בפני ייקור משמעותי של מחירי החשמל (כמו שנעשה כיום בנושא המים עד לרמה של קיצוב ממש).

כבר הערתי על כך במספר שרשורים אחרים אבל מדובר בנושא אסטרטגי מן המעלה הראשונה (למי שחושב שהנושא אינו מתאים לפורום צבא וביטחון שיחשוב כמה זמן יכולה מדינה כמו ישראל להסתדר ללא חשמל בזמן מלחמה ואחר כך שייקח בחשבון שלישראל כיום אין רזרבות חשמל שראוי לדבר עליהן - בזמן מלחמה ניטרול של תחנת כוח מרכזית אחת יוביל להפסקות חשמל שעשויות להימשך שבועות ואף חודשים ולנזק אסטרונומי לכלכלה ולחיים במדינה בכלל).

לסיכום - צעד ראשון מבורך - אני מאד מקווה שמישהו במערכת היבטחון ובמשרד התשתיות ביצע עבודת מחקר מקיפה ומעמיקה הנוגעת למצב משק החשמל ותרחישים הנוגעים להשלכותיה של מלחמה בה ינסה הצד השני (ויצליח) לפגוע באופן משמעותי בכושר ייצור החשמל של ישראל.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 08-11-2009, 16:31
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי intothevoid775 שמתחילה ב "וגם רוב הבסיסים נמצאים באיזורים שלוחות סולאריים יהיו יעילים מאוד בהם"

אכן.
אגב כמה נקודות נוספות - האם הנתון לגבי צריכת החשמל של בסיסי צה"ל הוא סודי? (נניח בסיסים גדולים). אם יש פרסום גלוי הנוגע לנושא מעניין לדעת מה ההשקעה הדרושה בכדי להמיר חלק משמעותי מצריכת החשמל של הצבא לצריכה סולארית והאם יש לכך השפעה כלשהי על משק החשמל של ישראל (אני אשאר שלא ממש).

אני אחזור אגב פעם נוספת לדיון בשאלה (האסטרטגית) הנוגעת למשק החשמל הכללי בישראל. בעבר ערכנו פה דיון (מאד לא ממצה לטעמי) בשאלה האם ראוי להחליף את ההשקעה הצפויה של מספר מיליארדים העומדת כרגע על הפרק לצורך בניית תחנת כוח פחמית בסובסידיות משמעותיות לעסקים/מפעלים (ובהמשך לקבלנים ואזרחים) להתקנת לוחות סולאריים על גגות. לאחרונה שמעתי התייחסות לעניין (אני כבר לא זוכר מי היה הגורם אבל היה מדובר במומחה כלשהו) אשר טען כי אפילו מהלך כזה לא יוכל להניב כושר ייצור חשמל משמעותי ובסופו של התהליך המדינה תוציא כסף רב ותקבל כמות חשמל קטנה משמעותית מזו שתאפשר תחנת כוח פחמית.

אני מרגיש הרבה פעמים שהצדדים בדיון הזה מדברים יותר מידי בנפנופי ידיים והרבה פחות על סמך נתונים קונקרטיים - אני אבקש כפי שבקשתי (ולא קיבלתי בדיונים הקודמים) לראות מחקר רציני אשר בוחן את הפוטנציאל בהתקנת לוחות סולאריים במפעלים (ובהמשך בבתים פרטיים - בהתחלה בעיקר בבנייה חדשה ובניה פרטית או נמוכה) מבחינת עלות תועלת למשק האנרגיה של ישראל מול בניה של תחנה פחמית. זה לא מחקר פשוט אבל אני משוכנע שמישהו באקדמיה עבד/עובד עליו.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 08-11-2009, 17:26
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מגואט=20 דונם"

אכן כיום (ובעתיד הנראה לעין) ולצערנו הרב הנצילות של לוחות סולאריים היא נמוכה מה שמחייב עלויות התקנה גבוהות וניצול שטחים רבים. בסיסי צה"ל - בעיקר בסיסי חיל האויר אבל לא רק מבורכים בשטחים רבים שאינם מנוצלים ולא יהיו מנוצלים בעתיד הקרוב - התקנת לוחות בשטחים אלו היא הגיונית.

לגבי עלות מערכות אגירת החשמל - ציינתי זאת בעצמי למעלה - ויש גם נושא של בלאי ותחזוקה שלא קיים (או קיים פחות) בלוחות עצמם. אין ספק שזה מייקר.

אני לא בטוח אבל שאני מסכים עם השורה התחתונה שלך שמדובר בעניין תדמיתי בלבד - צריך לעשות חישובי עלות תועלת ולקחת בחשבון גם את נושא העצמאות מהרשת (שכאמור אפשרי אך יקר). מקלחות וכו' זה טוב ויפה אבל מדובר בנוחות ולא במבצעיות (וכן התקלחתי במשך חצי שנה+ מהשירות שלי במים קרים). האם מערכת סולארית היא משהו שניתן לסמוך עליה לבד - לעניות דעתי כיום התשובה שלילית - אבל היא יתירות משנית לא רעה וכאמור אם תיבנה נכון יכולה לספק פיתרון במקרה של פגיעה ברשת החשמל הראשית.

אגב אין לי צל של מושג עד כמה בסיסי צה"ל הגדולים באמת ערוכים למצבים של הפסקות חשמל ארוכות טווח כתוצאה מפגיעה בתשתית החשמל הראשית של מדינת ישראל (זה שבכל בסיס צריכים להיות גנרטורים וכו' זה נחמד - מה יש בפועל, מה המבצעיות שלהם, מה רמת התחזוקה, מי יודע להפעיל? האם יש בבסיס כמות דלק מספיקה? ועוד כהנה וכנה - אלו שאלות חשובות שלא זה המקום לדון בהן אבל אני מקווה שמי שצריך לשאול את השאלות האלו עושה זאת והדברים נבדקים בשטח בכל מקום בו עליהם להיבדק).
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 08-11-2009, 18:11
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "צריך לבדוק. השקעה בתחנה..."

ירדן נמצאת במשבר אנרגיה ומים קשה ביותר (גם סוריה אגב). הם רואים בפרויקט תעלת הימים ובפרויקטים נלווים (תחנת הכוח המדוברת אמורה לקבל מים לקירורה אאל"ט מהפרויקט). באופן אישי אני לא שקט מתחנת כוח גרעינית בירדן - לא כי אני חושש מפיתוח נשק גרעיני אלא מתרחיש פיגוע או התקפה כלשהי.

אני מסכים בגדול עם FIREBALL שלטווח הארוך זאת השקעה שראוי לבדוק בצורה מאד רצינית. הבעיה היא שכרגיל בישראל כמו בישראל הכל אינטריגות פרוטקציות וחפיף - במיוחד בהשקעות תשתית גדולות. לגופים כמו חברת החשמל יש אינטרסים משלה וזה נאמר לא פעם ולא פעמיים שהם מעוניינים בתחנת כוח פחמית כי זה מה שהם יודעים לעשות - וזה יבטיח משרות לשנים רבות למקורביהם. לעומת זאת רשת ארצית של לוחות סולאריים שיוקמו בסבסוד ממשלתי אבל יבנו על ידי גופים פרטיים גוזלים את עבודתם של עובדי חברת החשמל והם יפעילו לחצים כבדים למנוע את המהלך...לצער כולנו כנראה.

אה כן - הערה נוספת - תמיד יש את החלל...
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים


נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 08-11-2009 בשעה 18:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 09-11-2009, 18:03
צלמית המשתמש של עומר מסינג
  משתמש זכר עומר מסינג עומר מסינג אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.07
הודעות: 1,029
Facebook profile LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי dror_p שמתחילה ב "מה שכולם שוכחים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dror_p
שבתנאים של חורף (עננות) היעילות של תחנה סולארית יורדת בצורה דראסטית, ומצד שני בזמן זה הצריכה מגיעה לשיא, ולכן יכולת הייצור המירבית צריכה לגדול בלי קשר להקמת תחנות סולאריות.

כנ"ל לגבי בסיסי צה"ל כפי שכתבתי מקודם - אי אפשר להיות בטוח שהמלחמה תקרה בקיץ. התחנות הסולאריות הן אמצעי מעולה לצמצום ההוצאות והזיהום - אבל אי אפשר לסמוך עליהן שיתפקדו בתנאים "מבצעיים".


לא רק חורף.
לוחות פוטווולטאים דורשים תחזוקה שוטפת כל הזמן, שכבת אבק דקה מורידה את נצילות הפקת החשמלבאחוזים רבים ועושה את הלוחות ללא כדאיים.
תחזוקה יום יומית (פעם בשבוע ללוח במקרה הטוב) במיוחד בבסיסים דרומיים עתירי אבק ופודרה להערכתי לא מתאימה לצהל, רמת התחזוקה לא תישמר וכל העניין ייעשה לנטל.
_____________________________________
Keep your mouth shut and your pen dry until you know the facts!





תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 08-11-2009, 21:51
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "בבסיסי חה"א הגדולים בדרום..."

זאת אכן הייתה כוונתי - בבסיסי ח"א יש שטחים גדולים פתוחים רבים שלא נעשה בהם שימוש ולא יעשה בהם כנראה שימוש - הצבת לוחות סולאריים היא פיתרון נפלא לניצול שטחים אלו. באזור הדרום עננות היא נדירה יחסית ובחלק גדול מהשנה יש שמש (כולל בחלקים גדולים מן "החורף"). שוב לא מדובר בפתרון בלעדי אבל יש לו את היעילות שלו.

אגב בבסיסים בצפון באזורים עם רוחות אפשר לחשוב על הצבת מערכות לניצול אנרגיית הרוח - היעילות פה היא גדולה משמעותית אבל אלו לרוב מכערות מאד את הנוף, פוגעות בציפורים ופועלות רק כשיש רוחות בעוצמה נתונה (וגם באזורים עם רוח בצפון זה לא קורה כל העת ולא לגמרי צפוי).

בשורה התחתונה שום תוכנית שתתבסס על שמש או רוח (או שילוב) לא תאפשר לישראל להיפתר לגמרי מהסתמכות על אנרגיה מחצבית בעתיד הנראה לעין (אם יתרחש נס ותהיה פריצת דרך אדירה בתחומים כמו היתוך למשל אולי ימצא פיתרון) אבל אנחנו בהחלט יכולים לצמצם את ההסתמכות על מחצבים (בעיקר על פחם מזהם). עוד משהו שקריטי לבצע הוא להתקין מערכות סינון פחם בתחנות הכוח הקיימות - מדובר בסיפור יקר אבל ביצוע נכון שלו יחסוך מהמדינה מליונים בטיפול בנזקים בריאותיים בעתיד (כסף שניתן יהיה להשקיע במקומות אחרים - בין היתר בביטחון).
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 08-11-2009, 23:03
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אבל יש נק' שלא חשבת עליה..."

אכן. אין ספק שפחם ימשיך לשחק תפקיד משמעותי בסל האנרגיה של ישראל עוד שנים רבות (כאמור בהינתן מצב של היעדר מהפכות בלתי צפויות). לפחם יתרונות נוספים - ניתן לאחסנו בקלות ובאופן מאד יציב (בניגוד לגז). פגיעת טיל חיזבללה/סוריה/חמאס במיכל/צינור גז עשויה להיות קטסטרופאלית. פגיעה במצבור פחם לא תגרום כל נזק (מלבד שריפה ועשן שסביר שינוטרל במהרה).

זאת גם סיבה נוספת לכך שטענתי כי על מדינת ישראל לדאוג לשידרוג תחנות הכוח הפחמיות בכדי למנוע זיהום מה שיאפשר להמשיך להתבסס על פחם כמקור מרכזי בסל האנרגיה ללא תופעות הלוואי. בקישור הבא מאתר ה-BBC ניתן למצוא מידע על מספר שיטות בהם ניתן לצמצם באופן משמעותי את פליטת המזהמים מפחם.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר