11-06-2007, 16:40
|
|
|
חבר מתאריך: 05.06.07
הודעות: 9
|
|
צילו של הדולר מתחיל לאיים על השקל/ השקל הגיע לרמת שפל של החודשיים האחרונים
תשואות האג"חים הממשלתיים בארצות הברית עלו לרמה הגבוהה ביותר השנה, עקב כך, ניתן לראות שהדולר ממשיך לשמור על רווחים שצבר בשבוע שעבר, וכרגע הוא נסחר מול האירו ברמה של 1.3350, שזוהי בעצם רמת שיא של החודשים האחרונים.
משקיעים רבים מחזירים אט אט את אמונם בדולר האמריקאי עקב התחזקותו האחרונה, הם נכנסים לפוזיציות קניה שלו.
בסוף השבוע התפרסם מדד מאזן המסחר הבין לאומי החודשי, אשר גרם לפליאה רבה בקרב הסוחרים שכן הנתון יצא מנוגד לציפיות האנליסטים. הצפי היה לגידול בגירעון לרמה של B63.5-, אך בסופו של דבר יצא הנתון ברמה של B58.5- (פיחות של 5 מיליארד).
הדו"ח מודד את ההפרש בין היצוא ליבוא סחורות מהמדינה. מאזן חיובי (עודף) מתרחש כאשר המדינה מייצאת יותר מאשר מייבאת, ולהפך, מאזן שלילי (גירעון), מתרחש כאשר המדינה מייבאת יותר מאשר מייצאת. ככל שהעודף גדול יותר (או ככל שהגירעון קטן יותר), כך גודל התוצר הלאומי.
היום בשעה 15:30 (זמן ישראל) יתפרסם בקנדה מדד שעור הניצולת, כלומר, מדד אשר מודד את שיעור מלאי ההון המועסק בייצור – את היחס בין התפוקה בפועל לתפוקה המרבית ובאירופה נאומו של טרישה ,נגיד הבנק המרכזי, שצפוי לתת רמזים על המדיניות המוניטרית לטווח הקצר.
השקל מאבד את כוחו אל מול הדולר כמעט באחוז שלם ונסחר בשפל של חודשיים בסוף השבוע החולף על רמה של 4.2200 כנגד הדולר האמריקאי.
כפי שציינו, נתונים כלכליים חיוביים מארה"ב גורמים לכלכלה האמריקאית להתחזק בכלל, ולדולר האמריקאי בפרט אל מול כל המטבעות העיקריים מולם הוא נסחר, שביניהם גם השקל.
מטח
בישראל, הריבית של הבנק המרכזי עומדת על % 3.5 וזאת מאחר שסטנלי פישר ,נגיד הבנק המרכזי הישראלי ,הוריד את הריבית בשני אחוזים עם כניסתו לתפקיד בכדי להגיע ליעד האינפלציה שנקבע בין 1-3 אחוזים. פעולה זו הביאה להפרש ריביות שלילי של 1.75 אחוז בין ישראל לארה"ב וגורמת לשקל להגיב, אומנם באיחור, להתחזקות הדולר בעולם. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 4.1865 דולר.
|