07-06-2007, 13:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רועי לא יורי שמתחילה ב "מישהו יכול להסביר לי את הקטע של "הקיץ"? אין שום מידע מודיעיני שתפרוץ מלחמה דווקא בקיץ"
כבר כתבתי את זה כאן.
ציטוט:
כל ציר הזמן של הארועים שקרו בשנה האחרונה במזרח-התיכון מושפעים ממה שקורה באיראן.
להזכירך - החטיפה של חיזבאללה קרתה לפני הפגישה של ה-G8, שצפויים היו לקרוא לאיראן להפסיק את העשרת האורניום שלה.
איראן ניסתה למשוך את דעת ותשומת הקהל העולמית למה שקורה בין חיזבאללה לישראל. הם ציפו למבצע 'עונשין' של צה"ל באורך של מקסימום שבוע עד 10 ימים ואז לרגיעה, ופתיחת מו"מ לשחרור הגופות\החטופים. -ובזמן הזה כולם כבר ישכחו את איראן.
אתה יכול, אולי, לטעון שאיראן היא גם מאחורי ההסלמה האחרונה בעזה. כי זה אינטרס איראני למשוך את דעת הקהל המערבית למה שקורה בישראל.-אך אם הם עשו את זה, הם עשו את זה בעיתוי די גרוע. מכמה וכמה סיבות, כך שהסיכויים שההערכה הזאת נכונה די קלושים. למרות שסגן שר הביטחון אפרים סנה טען שאיראן מאחורי הארועים ברצועה.
אותו דבר אתה יכול גם לטעון בנוגע למה שקורה עכשיו בלבנון, בין "פתח אל-איסלאם" וצבא לבנון.
-למרות שההנחה הזאת כנראה אינה נכונה, וסוריה היא מאחורי הלחימה בלבנון, והיא עושה זאת על-מנת למנוע את הקמת בית-הדין הבינ"ל בלבנון לרצח חרירי.
אבל, אותו דבר אתה יכול לטעון שבגין בזמנו עיקב את התקיפה בעיראק עקב שיקולי בחירות.
כך שכל מה שאנחנו הטלקבקיסטים בפורומים יכולים לעשות עכשיו זה רק לנחש.
עכשיו, מה בדיוק קורה באיראן?
לאיראן, לפי מקורות גלויים, יש כ-1,300 סרכזות (צנטריפוגות) פועלות המעשירות אורניום ברמה נמוכה (L.E.U או S.E.U), עד כ-27% בהערכה המקסימלית ביותר, באמת המקסימלית-קיצונית ביותר. האורניום שאיראן מעשירה עכשיו יכול לשמש רק כדלק לכוריהּ האטומיים.
הסרכזות שאיראן משתמשת בהן עכשיו להעשרת אורניום מאוד פרימטיביות, יחסית, ונקנו בשוק השחור של הרשת של א.ק. ח'אן, אבי הפצצה הפקיסטנית, או המוסלמית, בשנות ה-80.
הפחד הוא שברגע שלאיראן יהיה את הידע ההנדסי הדרוש להפעיל מספר גדול של סרכזות ביחד ולהעשיר אורניום, היא תוכל להעשיר אורניום ברמה של פצצה (Weapon's grade uranium), כ-80 עד 99 אחוז.
המספרים שאני שמעתי אומרים שכדי שאיראן תצליח להעשיר את אורניום ברמה כזאת גבוהה היא תצטרך כ-9000 סרכזות פועלות ביחד. (עוד פעם, זה מה שאני שמעתי, אני לא יודע אם זה נכון)
הבעיה היא שישראל לא יכולה לחכות עד שאיראן תגיע ל-8999 סרכזות, היא צריכה לפועל על-מנת לא לאפשר לאיראן להשיג את הידע ההנדסי הדרוש (את ה-"Know How") כדי לתחזק ולהפעיל סרכזות במסות גדולות. כמה גדולות? את זה האנשים מדימונה כבר החליטו.
מה שבטוח הוא שהשעון מעלינו, והוא מתקתק: תיק תיק תיק.
ואם ארה"ב לא תעשה משהו, אז אנחנו נצטרך לעשות את זה.
אבל אל-דאגה, רוב הסיכויים הם שארה"ב היא זו שתתקיף באיראן, ותמנע ממנה את הידע הדרוש להפעלת סרכזות במסות.
ומכיוון שרוב הסיכויים שזה מה שיקרה, איראן, סוריה, חיזבאללה, חאמס והג'יהאד האיסלמי נערכים לכך.
ובגלל שהם נערכים לכך - גם אנחנו נערכים לכך.
למרות שללא דו"ח ועדת וינוגרד, כנראה לא היינו נערכים.
|