|
10-05-2007, 00:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
לא יודע עד כמה המחירים שאני זוכר רלוונטים, הייתי בדרא"מ ב-2002-2003.
הממוצע לטיול היה בערך 600$ לחודש, כשהממוצע נעשה לאורך השנה בה טיילתי שם.
חשוב לזכור, זה היה בתקופה שאחרי נפילת הכלכלה הארגנטינית, שהספיקה להתאושש מעט מאז, וגם המטבע
הברזילאי התחזק, אז ממוצע של 800$ בטח יותר מדויק, נכון להיום. את זה אני מציע שתבדוק מול אנשים שחזרו
בתקופה האחרונה.
מבחינת הנתון הזה, הוא כולל הוצאות מחיה: לינה ואוכל, קצת בילויים (פה ושם, ממילא זה יותר זול מאשר בארץ),
נסיעות, כשלוקחים בחשבון שטיילתי לאט, ככל שמטיילים יותר מהר יש יותר נסיעות פר-חודש. תכף אפרט בנוגע
לנסיעות פנימיות ולעלויות.
והוא כולל אטרקציות במידה סבירה. ראפטינג, מסעות לג'ונגל, טיול ג'יפים פה ושם, אבל במינון סביר,
כי ישנם אנשים שיצאו לאטרקציה אחת, חזרו ממנה ומיד יצאו לאחרת, דבר שמעלה את העלויות בצורה
משמעותית. אם נניח מחיה ליום עולה 10-12$, עלות אטרקציה ליום יכולה לנוע בין 20-50$ ליום ואפילו
יותר. תלוי כמובן במה מדובר.
הסכומים הללו לא כוללים הוצאות על סמים, כיוון שאני לא צורך כאלו, אבל כשתגיע ותראה את האנשים
סביבך, תבין שחלקם מבזבזים סכומים לא מבוטלים גם על זה.
אני חושב שעם דרכון ארגנטיני\צרפתי לא תזדקק לויזה, אפשר לבדוק לדעתי באתר של שגרירות ונצואלה.
הדרך הכי כדאית היא תלוית זמן. טיסות עולות לא מעט כסף, (מאות בודדות עד פחות בודדות), נסיעה באוטובוס
תלויה במדינה שאתה נמצא בה. ברזיל וארגנטינה יקרות מהבחינה הזו, האנדיות זולות יותר. בתקופתי
היה מעין כלל ברזל שכל שעת נסיעה באוטובוס עולה בערך דולר (נסיעה של 10 שעות - בערך 10$, אולי קצת יותר)
זה נכון לאנדיות (פרו, בוליביה ואקוודור). בארגנטינה וברזיל יש אוטובוסים טובים יותר, (רגיל\cama\semi-cama)
והעלויות הן בהתאם, עד 2$ לשעת נסיעה, ובחלק מהחברות קצת יותר. נוסף על כך, הן המדינות הגדולות בדרא"מ
ויכולות להיות לך שם נסיעות ארוכות למדי, של 18-20 שעות.
אז ככתוב, אם יש לך זמן, תחבורה ציבורית היא פתרון סביר, אם אתה ממהר ורוצה להספיק הרבה במעט זמן,
כדאי לך לשקול כמה טיסות פנים, אני יודע שיש חבילות של 5 טיסות פנימיות, (לא זוכר פרטים, אבל יש ב"למטייל").
אני טיילתי לבד שנה, כמובן שזה לא תמיד היה לבד, לפרקים טיילתי עם אנשים נוספים, אבל בסה"כ לא הייתי
תלוי באף-אחד בשום שלב, אז בהחלט אפשרי לטייל לבד, ומבחינתי (אנטי-סוציאלי שכמותי) זה אף עדיף.
(מה שכן, כדאי לדעת את השפה, יותר מהנה לדבר עם המקומיים מאשר עם עוד ישראלי שבדיוק השתחרר).
מקווה שעניתי על כל השאלות.
נערך לאחרונה ע"י Au79 בתאריך 10-05-2007 בשעה 00:09.
|
|