12-05-2007, 12:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.04.06
|
|
דיון:ישראל העתיקה ככוח צבאי
ידוע היטב כי במהלך התקופות השונות בהסטוריה של העם היהודי היה לעם צבא שפוקד ונוהל ע"י אלופים,ושר צבא שמעל כולם.
תקנו אותי אם אני טועה אבל ישראל הגיעה לשיא כוחה הצבאי בזמן מלכות דוד,כתוצאה מכוחה הצבאי הגדול היא סיפחה לעצמה אזורים נרחבים שע"י ישראל,ושיעבדה עמים רבים.
אך נראה שמלבד תקופת מלכות דוד ישראל אף פעם לא פיתחה צבא של ממש,צבא שבאמת פעל בטקטיקה מסודרת שהכיל פרשים ולוחמים שמאומנים עם חרב וקשת וקלע,יש לנו עדויות על קבוצות קטנות פה ושם,אבל לא יותר מזה.
אז נורא מעניין אותי לדעת למה צבא ישראל מעולם לא התפתח?
למה הוא לא צבר כוח,והתעצם כמו האמפריות הגדולות של אז.
אם נקח לדוגמא את קרתגו שהוקמה ע"י יורדים פיניקים אשר מלבד נסיון ימי ואוליי קצת כסף ממסחר לא היה להם כלום,תראו למה היא הפכה לאחר מספר מאות שנים,בשיאה חניבעל בן קרתגו כמעט פלש לרומא והחריב אותה.
עוד נתון שמעניין אותי זה התחום הימי,מעולם לא ראיתי או שמעתי על ספינת מלחמה ישראלית בתקופת העבר,מדוע לא ניסינו לפתח קשרי מסחר?
למה לא יצרנו צי אוניות,וצבא מודרני?
בכל מלחמות העבר נראה הדבר כאילו אנו עסוקים יותר מדיי בלהלחם נגד העמים הקטנים שהיו לידנו(כמובן שאני לא מכליל את פלישת הבבלים ,היוונים והרומאים)שלפי דעתי יכולה הייתה להיבלם ע"י צבא מודרני,בשילוב מבצרים מוגנים.
ירושלים הייתה בזמנו העיר המוגנת היחידה ע"י חומה,היו עוד ערים אבל חומתם הייתה חלשה מאוד ולא נדרש הרבה כדי למוטט אותה.
עוד נקודה שאני רוצה לעלות זה המרד היהודי הגדול בפיקודו של שמעון בר-כוכבא:
תמיד היו דיבורים על כך שהלוחם היהודי הוא חסר ערך,ושאנו עם של אנשים שלא יודעים ומסוגלים להלחם,ושאנחנו בעצם רק יודעים לקרוא ולשנן את התורה,אבל דווקא בתקופת בר כוכבא הכול נשתנה,עם קומץ לוחמים יהודים בהשוואה לצבא הרומאי הגדול הצלחנו להשיג נצחונות רבים,ולגרום להם לאבדות עצומות.
אז כנראה שהעם היהודי כן ידע להלחם,או שאוליי הכול נוצר כתוצאה מגאונותו הטקטית של בר כוכבא,שידע בדיוק כיצד הצבא הרומאי יפעל,והוא ידע שעדיף לו לנקוט בטקטיקה של לוחמת גרילה(בדיוק כמו שהחיזבאללה פעל נגדנו בלבנון).
אני הודה לכם אם תתמקדו בעניין הצבאי,ומי שיכול להביא קישורים ותשובות עניניות אז זה יתקבל בברכה :-)
נערך לאחרונה ע"י נץ כחול בתאריך 12-05-2007 בשעה 12:23.
|