|
27-09-2012, 13:32
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
|
|
|
הכתבה במלואה (כולל השטויות שנדחפו לכתב והוא חזר עליהן בדפוס)
הלוחמים מגלילות
תכירו את 8200 החדשה: כבר לא יחידה אליטיסטית שמסתכלת על הצבא מלמעלה, אלא סוכנות מודיעין רבת זרועות, העוסקת גם בלחימה
גדוד הלוחמים של היחידה, הנחשף כאן לראשונה, משלב ידע טכנולוגי ומודיעיני עם יכולות קרביות
חייליו מתלווים ליחידות הפועלות בשטח ואוספים מודיעין טקטי, שאי אפשר להגיע אליו בדרך אחרת
המג"ד, סא"ל ו': "ככה אמא יכולה לספר שהילד ב-8200, ואבא יכול להגיד שהילד קרבי"
יואב לימור ישראל היום 25.9.2012
ערב יום הכיפורים הוא זמן מצוין לבקר ב-8200. יחידת האיסוף המרכזית של צה"ל, שכשלה לפני 39 שנים וצברה מאז עוצמה אדירה, נמצאת בשנים האחרונות על פרשת דרכים - תולדה של השינויים הטכנולוגיים העולמיים, אבל לא פחות מזה, של תהפוכות המזרח התיכון והשתנות אופי הלחימה.
8200 היא שם קוד ללא מעט דברים. המבוגרים יזכירו מן הסתם את הקב"ר (קצין בינה רשתית) ממוצב החרמון, שנפל בשבי הסורי והסגיר את סודות צה"ל הכמוסים ביותר. הצעירים יצביעו על עשרות הסטארט-אפים המוצלחים שהקימו יוצאי היחידה. והלוחמים - על היחידה מגלילות, שכונתה פעם "חמש ורבע", על שם מספרה הראשון, 515, אבל לא פחות מזה, על שם השעה שבה הלכו חייליה הביתה.
כל הסטריאוטיפים, נכונים יותר או פחות, לא מגרדים אפילו את ליבת העשייה של 8200. חיפוש שטחי בגוגל מעלה לא פחות מ-12.5 מיליון תוצאות, וגם זה רק קצה הקרחון. אם יש משהו שב-8200 הקפידו עליו כל השנים, גם היום, זה מידור קיצוני. מיונים קפדניים, הנחיות דרקוניות על שימוש במידע ועל הגבלת שימוש פרטי בטכנולוגיות, והקפדה מוחלטת על הימנעות ממגע עם זרים ועם עיתונאים - כל אלה הם אבני יסוד בהתנהלות היחידה, וסיבה מרכזית להילת המסתורין שעוטפת אותה מאז הקמתה.
לכן גם נדירה כל כך החשיפה של היחידה עכשיו, בלעדית ל"ישראל היום". די היה לראות את פניהם של אנשי המטה ואנשי השטח של 8200 למראה עיתונאי וצלם, כדי להבין עד כמה הסיטואציה הזאת זרה ומוזרה להם. מבחינתם, איש עוד לא הצטער על מילה שלא נאמרה או על תמונה שלא צולמה; כמי שיודעים מה כוחו של איסוף מודיעין, הם חזרו שוב ושוב על המשפט "אין ספק שנסראללה יקרא את הכתבה הזאת, ולא רק הוא".
מה הקשר לסטאקסנט?
עם כל הזהירות, אפשר בשקט לומר ש-8200 כובשת בשנים האחרונות עוד ועוד חלקות מבצעיות בצה"ל, וכפועל יוצא, גם עוד ועוד תקציבים וכוח אדם. אם בעבר היה עיקר עיסוקה באיסוף אותות אלקטרוניים (סיגינט), הרי בשנים האחרונות נוסף לה מימד משמעותי חדש: הסייבר. פרסומים זרים קשרו אותה לפרויקט האמריקני-ישראלי המשותף שכונה "המשחקים האולימפיים", שבמסגרתו פותחה תוכנת הווירוס "סטאקסנט" - זו שהשביתה את מערך הצנטריפוגות במתקן האיראני בנתאנז. פרסומים אחרים קשרו אותה לסידרת תוכנות אחרות שתכליתן פגיעה ו/או איסוף מידע, באיראן, אבל לא רק.
לפני כמה חודשים, כשנחשפה התוכנה "פליים" (להבה) שעסקה באיסוף מידע, טענה חברת קספרסקי הרוסית שחשפה אותה כי זאת התוכנה המתקדמת ביותר שיוצרה מעולם. מי שעקב אחר החתימות הדיגיטליות שליוו את התוכנה מצא באחד המקומות את התאריך 2007, עדות לשנה שבה היא שוגרה, לכאורה. אם כך, קשה אפילו לדמיין באיזה מקום טכנולוגי נמצא עכשיו מי שכתב כבר לפני חמש שנים תוכנה שגם היום מוגדרת כמתקדמת ביותר.
בתחום הזה של הסייבר אחראית 8200 לצד האיסופי ולצד ההתקפי. יחידה אחרת, השייכת לאגף התקשוב, אמונה על הצד ההגנתי. בשנים האחרונות גדל התחום עד כדי כך, שבמסגרת ההכנות לתוכנית הרב-שנתית החדשה של צה"ל הוצגה לרמטכ"ל דרישה למשאבים נוספים בהיקף נרחב לתחום הסייבר בלבד; גנץ אישר רק חלק מהסכום, אבל הבטיח לראש אמ"ן ולמפקד 8200 כי בכל מקום שבו יביאו פתרון או פריצת דרך טכנולוגית שתחייב מימון נוסף - הכסף יגיע מייד.
גם השמיים הם לא גבול
8200, שכבר היתה היחידה הגדולה בצה"ל, גדלה עוד בשנים האחרונות. עשרות אלפי אנשים משרתים תחת תא"ל נ', שמקבל מהצבא פריבילגיה אחת מרכזית: לבחור ראשון את מי שהוא רוצה מקרב בני הנוער המתגייסים. רק קורס טיס בוחר לפני 8200, וגם זה מן הסתם ישתנה בעתיד הקרוב - לא רק בגלל העלייה הדרמטית בחשיבותו של המימד הטכנולוגי, אלא גם בגלל הגידול בכמות המטוסים הלא מאוישים והצורך הפוחת בטייסים (ב-8200 צוחקים שאוטוטו הם גם יפעילו מרחוק את מטוסי חיל האוויר).
הדרישה העיקרית היא למוחות מבריקים במדעים מדויקים: מתמטיקה, פיזיקה, וכמובן, מחשבים. מי שמגיע ליחידה הוא אחד שמרגיש טבעי בעולמות האלה, מדבר את שפתם ומסוגל לפרוץ בהם גבולות. רובנו המוחלט לא שם, ולנצח נהיה מהגרים דוברי שפה זרה בארץ הטכנולוגיה והמחשוב. אבל אלה שחיים שם - בעיקר צעירים בני עשרה - נותנים לישראל מקום של כבוד בצמרת העולמית בתחומים הרלוונטיים. ב-8200 אוהבים לומר ש"אנחנו צריכים רק לבחור אותם, להכשיר אותם ולשמור עליהם שלא יעשו יותר מדי שטויות", ומהרגע הזה גם השמיים הם לא גבול. בעולם שבו איראן קרובה בדיוק כמו ירושלים, ו"חלונות" קיימת בדמשק בדיוק כמו בתל אביב, תלויה ישראל בעיקר בעצמה וביכולות של אנשי 8200.
ישראל היתה חלוצה בתחום הסייבר, והיא עדיין נהנית במידה רבה מפירות הראשוניות. בשונה מתחומים אחרים, שבהם היחידה גם פיתחה בעצמה את רוב הטכנולוגיות, כאן היא נשענת על מיקרוסופט ועל אפל. אבל בעוד אנחנו רואים בכל פיתוח חדש מכשיר שימושי, 8200 רואה בהם מקפצה למקומות שנתפסים כלא חדירים ולמבצעים שנחשבים בלתי אפשריים.
הראשוניות הזאת מייחדת את 8200 מאז שהוקמה, גם בעולם הסיגינטי. סיפורים רבים נלחשים מפה לאוזן, וקצתם, כמו השיחה בין נאצר לחוסיין ביום השני של מלחמת ששת הימים, פורסמו. אבל רוב המידע שנאסף לאורך השנים נותר עלום, אצור בכספות ובמוחם של מעט שותפי סוד. חשיבותו היתה ועודנה קריטית לביטחון המדינה, להצלת חיי אדם ולהבנת מהלכים ותהליכים, אבל גם להכרת מגבלות הכוח ולחשיבות ההסתכלות פנימה, לתוך ישראל בכלל וצה"ל בפרט, ולא רק החוצה.
וזה, בתמצית, התהליך הדרמטי שעברה 8200 בשנים האחרונות: מיחידה שמשרתת בעיקר קברניטים - ליחידה שמשרתת קברניטים וחיילים. מי שהתחיל את התהליך הזה היה תא"ל (היום במיל') פנחס בוכריס, לימים מנכ"ל משרד הביטחון וכיום מנכ"ל בז"ן, שכמפקד 8200 בשלהי שנות ה-90 החליט להשמיש את המידע שמלקטת היחידה גם לצרכים טקטיים. הימים היו ימי הלחימה בלבנון, חיזבאללה איתגר את צה"ל, ובוכריס השכיל להבין שהיחידה, על יכולותיה, תקציבה וכוח האדם שלה, לא יכולה להישאר מחוץ למאמץ המרכזי של הצבא.
התהליך הזה הואץ מאוד באינתיפאדה השנייה, ול-8200 היה מקום של כבוד (שנותר עלום), לצד השב"כ, בסיכול הטרור הפלשתיני. היחידה ריכזה יכולות ליהודה ושומרון ואיפשרה ללוחמי צה"ל ולרכזי השב"כ ליירט מחבלים ומטענים ולבצע אלפי מעצרים, שחסכו חיים בישראל. כחלק מהפעילות גם החלו חייליה לצאת לשטח ולשפר יכולת בסיסית שהיתה קיימת גם בעבר, אבל בשנות הלחימה בטרור הפלשתיני הפכה לצורך כמעט קיומי: לפעול מהשטח במקום מבסיסי היחידה המרוחקים, כדי לקצר מעגלים.
כפועל יוצא, הוקם ביחידה גדוד לוחם במתכונת צבאית מלאה, שנחשף כעת לראשונה. המג"ד, סא"ל ו', הוא מהנדס ואיש 8200 ("אשתי מתלוננת שהתחתנה עם איש 8200 וקיבלה לוחם"); הסמג"ד לוחם בצנחנים; ויש מפקדי פלוגות ומפקדי צוותים ולוחמים, שבעבר לוקטו מקרב אנשי סיירות ונושרי קורס טיס, אבל החל מהשנה שעברה מגויסים באופן ייעודי ל-8200.
באוויר בים וביבשה
המחזור הראשון שהתגייס לגדוד סיים את ההכשרה בשבוע שעבר. 11 חודשים, שראשיתם בארבעה חודשי טירונות בבסיס סיירים (רובאי 06), והמשכם בחודש טירונות יחידה בגלילות ובחצי שנה של הכשרות מקצועיות, שנועדו להפוך אותם לאנשי סיגינט. מעתה הם יחברו ליחידות לוחמות ויצטרפו למבצעים, בשתי משימות עיקריות: סגירת מעגלי מודיעין וטכנולוגיה, תוך כדי שימוש ביכולות של 8200 כדי לאפשר סיכול יעיל ומהיר יותר; ואיסוף מודיעין טקטי בשטח. בתרגיל שבו נכחנו נדרשו הלוחמים לפרוץ לכספות ולמחשבים בשטח, כדי לאתר ולשלוף מהם מידע חיוני שיועבר לניתוח ביחידה ובגורמי מודיעין אחרים.
בשיגרה, אם יש כזאת במזרח התיכון, יושב הגדוד בבסיס האם בגלילות. אבל חיי היום-יום של הלוחמים רחוקים מאוד מההווי הג'ובניקי של גלילות: עבורם מדובר בבסיס סגור, עם יציאות מצומצמות ושיגרת כוננויות קבועה. אין כמעט יום שהם לא מוקפצים למבצע כלשהו, בדרך כלל בצוותים קטנים של שניים-שלושה לוחמים; מאותו רגע מתחיל נוהל קרב, שנמשך בחבירה למפקדים בשטח (בדרך כלל מפקדי החטיבות) ולאנשי השב"כ ומסתיים בהתלוות לכוחות הלוחמים - בדרך כלל יחידת עילית או כוח חי"ר.
חלקם מדברים ערבית, חלקם לא. כולם מיומנים לא רק בהפעלת הטכנולוגיות ובפתרון הבעיות שעלולות לצוץ במהלך המבצע, אלא גם בלחימה ממש. לא פעם הם מוצאים את עצמם תחת אש.
"בשנה האחרונה עשה הגדוד יותר מ-300 מבצעים", מספר המג"ד, סא"ל ו'. "ברוב המוחלט של המקרים היה מדובר במבצעים שלא נמצא להם פתרון טכנולוגי בדרכים אחרות, ואנחנו נדרשנו להגיע לשטח כדי לתת תשובות". במילים אחרות, לוחמי הגדוד לוקחים את היכולות של 8200 "הגדולה", ומורידים אותן לשטח שנחשב בעייתי לכיסוי. הקירבה של לוחמי היחידה אל היחידות הלוחמות מאפשרת פתרון ממוקד של בעיות ומיצוי מהיר יותר של אמצעים טכנולוגיים ומודיעיניים.
את מרבית פעילותה מבצעת היחידה בסיכול טרור ביו"ש, אבל לזכותה רשומים גם שורה של מבצעים באוויר ובים, וכמובן בגזרות אחרות. "בעופרת יצוקה הצלחנו לגלות בשטח מודיעין קונקרטי, שלא פעם הציל חיי לוחמים", אומר אל"מ י', ראש מטה 8200. "למשל הגענו למידע על מיקושים או על מלכודים של בתים, שבעקבותיו שונו תוכניות מבצעיות ונמנעה כניסה של כוחות למקומות שהיו עלולים להיות מלכודת מוות. זה בפירוש מידע שלא היה אפשר להגיע אליו בלי להיות שם, ובכך ייחודו של הגדוד".
8200 זה קרבי, אחי
"הרבה צעירים מצוינים שוקלים להגיע ל-8200, אבל מעדיפים בסוף ללכת ליחידות קרביות", אומר אל"מ י'. "גדוד הלוחמים נותן להם ליהנות משני העולמות - גם להיות קרביים וגם להשתייך ליחידה". והמג"ד ו' מחדד: "אמא תוכל לספר שהוא ב-8200, ואבא יוכל להגיד שהילד קרבי".
שיחה עם הלוחמים הצעירים, שסיימו עכשיו את מסלול ההכשרה, מגלה שהשילוב הזה בין טכנולוגיה לקרבי היה מוקד המשיכה העיקרי שהביא אותם לגדוד. "למדתי במגמה ריאלית בתיכון והתלבטתי בין מודיעין לבין תפקיד של לוחם", אומר תירוש מראש העין. "כשהם פנו אלי ניסיתי למצוא אנשים שהיו כאן, שיספרו לי מה בדיוק עושה הגדוד, ולא הצלחתי, כי הכל כאן מאוד ממודר. החלטתי לנסות בכל זאת, ופגעתי בול".
ועדיין, בעולם של הקרביים, ל-8200 אין יתרון ממשי. בשונה מהעולמות הטכנולוגיים, שבהם היא מצביעה על בוגר תיכון ומלקטת אותו בלעדית, על הלוחמים מתחרה היחידה עם שלל יחידות צה"ל, חלקן סקסיות ומושכות בהרבה. כדי לגשר על הפער הזה החליטה 8200 לחשוף את הגדוד בכתבה הזאת.
"אנחנו רוצים להגיע לאנשים חדשים, לצעירים שלא יודעים ש-8200 זאת לא רק יחידה שיושבת מתחת לאורות ניאון משמונה עד חמש, אלא מקום שיש בו גם הרבה דברים מאתגרים וקרביים", אומר אל"מ א'. "היתרון שלנו הוא בשילוב: כל כוחו של הגדוד הוא בהישענותו על עוצמת היחידה והיכולות שלה".
הפנייה לצעירים כעת נועדה לחדד את הזרוע הקרבית הזאת, שמרחיבה את סל האפשרויות של היחידה-האם. לדעת מפקד הגדוד, בדיוק כמו בפעילות מבצעית, גם במלחמה על ליבם של המתגייסים צריך הגדוד ליזום כדי להצליח. היחידה מתכוונת לגייס שני מחזורי לוחמים בכל שנתון, ובתוך כמה שנים להפוך לשחקן מרכזי על מגרש הגיוסים, לצד יחידות החי"ר.
היחידה ירדה אל העם
ב-8200 מאמינים שהמלחמה הבאה תקהה את התחושות הקשות והמשקעים שנותרו ממלחמת לבנון השנייה. היחידה הגיעה למלחמה ב-2006 עם הרבה מאוד יכולת, אבל זו התגלתה כבעלת ערך שולי בלבד. במשך 35 ימי לחימה עשתה היחידה מאמץ אדיר, בכל החזית, עם רלוונטיות קטנה מאוד; היא השפיעה, אולי, בסוגיות האסטרטגיות - למשל בהבנה שסוריה לא מתכוונת להצטרף למלחמה - אבל לא הביאה מודיעין משמעותי שיאפשר לצה"ל להכריע, לא מול חיזבאללה והנהגתו בביירות, ואפילו לא לטובת הכוחות שנלחמו בסמטאות בינת ג'בייל ועייתה א-שעב. נוצרה תחושה ש-8200 הגדולה, על כל יכולותיה, פשוט לא מצליחה לעשות את ההבדל שינצח את המלחמה.
תוצאות המלחמה ותחושת חוסר הרלוונטיות הכניסו את 8200 לתהליך עמוק של הפקת לקחים, במטרה לגשר על הפערים ולהיות מוכנים יותר למלחמה הבאה. כחלק מכך בוצעו שינויים מבניים ביחידה בפרט ובאמ"ן בכלל, ובהם הקמת חטיבת ההפעלה, שנועדה לכוון את איסוף המודיעין לצורכי הכוחות ולהנגיש את המודיעין שנאסף לכוחות עצמם.
במקביל, התקרבה 8200 לשטח. ירדה אל העם. לא עוד היחידה האליטיסטית מגלילות: בשנים האחרונות נוכחים אנשיה בכל תרגיל, בכל קבוצת פקודות ובכל מבצע, מתוך הבנה שללא שיתוף הפעולה הזה, יהיה בלתי אפשרי להכריע את המלחמה הבאה. הגדוד הלוחם, שיצוּות לכוחות השונים, משתלב בתפיסה הרחבה הזאת, שנועדה לבצע את מה שמכונה בצה"ל "שילוביות אופרטיבית" של מבצעים-מודיעין-אש, והכל כאן ועכשיו.
מבחינת 8200, או בשמה הרשמי "יחידת האיסוף המרכזית", מדובר בשינוי דרמטי. על המנעד שבין התרעה להכרעה, תפקידה המרכזי היה להביא את ההתרעה על מלחמה. להאזין ולעקוב אחר מקורות אסטרטגיים, לפענח ולהבין מה הם מתכננים, ולהביא למקבלי ההחלטות את המידע שיאפשר למנוע מלחמה או להקדים לה מכת מנע. התפיסה היתה כי בכך נעשתה 80 אחוז מהעבודה. היום, המצב שונה.
פייסבוק וטוויטר על הכוונת
בהערכת המודיעין השנתית, שהוצגה לממשלה לפני שלושה שבועות, קובע אגף המודיעין כי הסבירות שמדינה ערבית תפתח נגדנו במלחמה נמוכה מאוד. מנגד, עלתה דרמטית הסבירות שנידרדר למלחמה כזאת בעקבות אירועים לא מתוכננים: תקריות גבול, פיגועי טרור גדולים או העברה של אמצעי לחימה אסטרטגיים לידיים לא אחראיות.
גם האיסוף השתנה מן הקצה אל הקצה: לא עוד כמה מנהיגים שצריך לפענח את כוונותיהם, אלא ערב-רב של ארגונים וקבוצות עם כוונות שונות, לעיתים סותרות. מהפכות האביב הערבי חייבו את 8200 להתחיל לעקוב גם אחרי מדיות חברתיות, דוגמת פייסבוק וטוויטר, כדי לנסות לאתר סימנים לשינויים, ואחרי ארגוני אופוזיציה וטרור, שבעבר לא היו יעד.
קחו את סיני, למשל. עד לפני שנתיים ישראל כמעט לא עסקה בסיני, כתוצאה מהסכם השלום והשקט היחסי בגבול. אולם נפילת שלטון מובארק, התעצמות הטרור בעזה, חדירת גורמי ג'יהאד עולמי לחצי האי וזרם הפליטים שהגיע לישראל מאפריקה חייבו מאמץ מודיעיני מרוכז, ש-8200 היא חלק משמעותי בו. היחידה נדרשה להפנות משאבים ואמצעים ליעד החדש. אם בעבר היה אפשר לחלק את המאמץ הטכני בין מומחים שעסקו בעזה, מומחים שעסקו במצרים ומומחים שעסקו בגורמי טרור עולמיים, היום נדרשת פעולה משולבת כדי לענות על איומים משולבים של פיגועים על הגדר, מעבר של הגדר וירי מעל הגדר.
הגדוד הלוחם הוא רק חלק קטן מהטיפול בכאב הראש האזורי, שרק הולך וגדל. ההבנה - שבמקום 80 אחוזים התרעה ו-20 אחוזים הכרעה התהפך תפקידה של 8200 - חילחלה עמוק ביחידה, והיום היא מכוונת להיות רלוונטית ואקטיבית בכל מתאר, בשיגרה ובחירום. יודעי דבר אומרים שהתוצאות הגלויות ייראו במלחמה, ואת אלו החסויות לא נדע, כנראה, לעולם.
* * *
"הפכנו להיות חלק מהצבא הלוחם"
"8200 הפיקה את לקחי מלחמות העבר, ובעיקר מלחמת לבנון השנייה, ותהיה טובה יותר בפעם הבאה", אומר תא"ל נ', מפקד 8200, בראיון ראשון ובלעדי
"המבחן של 8200 הוא ברלוונטיות המודיעינית, ולא בכך שנהיה הקטליזטור לסטארט-אפ הבא", אומר תא"ל נ', מפקד 8200, בראיון ראשון ובלעדי. "אני לא מתגאה באקזיטים של בוגרי היחידה. אני גם לא מתבייש בהם, כמובן, כי הם חלק מעוצמתה של מדינה. אבל לא זאת המטרה שלנו כאן".
כמו ללוחמיו, גם לתא"ל נ' החשיפה לתקשורת - אפילו עצם המפגש עם עיתונאים - רחוקים מלהיות טבעיים. הוא בורר מילים בקפידה, חוזר ומדגיש את המינוחים שלמד זה עתה, "לציטוט" ו"לא לציטוט", ומדגיש שפוטנציאל הנזק הוא כל כך גדול, שזהירות היא כלל בטיחות אלמנטרי. "היה אצלנו ויכוח גדול ביחידה אם לחשוף ולהיחשף", הוא מודה, "רבים התנגדו, בעיקר מהנימוק שאנחנו מחנכים לשקט, לדומייה ולחיסיון - ופתאום חושפים".
הוא עצמו מורגל היטב בשקט ובחיסיון. הוא התגייס ליחידה מסווגת במערך המ"מ (מבצעים מיוחדים), גדל בה, ולימים פיקד עליה. בדומה לבוגרים נוספים של המערך (שבהם טל רוסו ונועם תיבון), גם נ' קיבל את דרגות הקצונה למרות שמעולם לא עשה קורס קצינים. לאחר שפיקד על היחידה מונה לסגן מפקד ביחידה הטכנולוגית של אמ"ן, ואחר כך הושאל לכמה שנים למוסד. כשחזר, קיבל את הפיקוד על היחידה הטכנולוגית, ובהמשך מונה לסגן מפקד 8200. לפני כשלוש שנים החליף את דני הררי כמפקד היחידה והועלה לדרגת תת-אלוף.
"8200 הפכה להיות חלק מהצבא הלוחם", אומר נ'. "אם זה אומר רשת, אז נעביר את זה ברשת, ואם זה אומר שטח ולהילחם בשטח - לעצור ראש חוליית טרור באיו"ש או להילחם בלבנון - נהיה שם. לא תמיד אפשר לעשות הכל מהבסיסים שלנו, ולכן אנחנו נמצאים גם בשטח. תפקידו של הגדוד הלוחם הוא להיות במקומות שבהם אני צריך להגיע פיזית לקצה".
היעד שלו, הוא מודה, הוא המתגייסים שמתלבטים בין גולני לנח"ל, והוא רוצה אותם אצלו כלוחמים. "הם צריכים לדעת שאנחנו לא רק 8200 האליטיסטית שיושבת ליד רמת השרון, אלא יחידה גדולה שפרושה בכל הארץ ורלוונטית לכל מבצע. בניגוד לגאוני מתמטיקה וסייבר, לוחמים אני לא בוחר ראשון, אבל אני צריך מאוד. זה גם סוג של מסר לצבא פנימה, למפקדי החטיבות והפלוגות - שיידעו שיש חיה כזאת".
נ' משוכנע כי "8200 הפיקה את לקחי מלחמות העבר, בעיקר מלחמת לבנון השנייה, ותהיה טובה יותר בפעם הבאה. נצוות אנשים למקומות שבהם הפוטנציאל שלהם גדול יותר, על בסיס קשר הדוק עם התוכניות האופרטיביות", הוא מבטיח. המטרה כפולה: להיות רלוונטיים במאמץ להקטין את היקף ירי הטילים והרקטות על העורף, ובד בבד להביא מודיעין רלוונטי שיסייע לכוחות הלוחמים להתגונן מפני מיקושים, מטענים וטילים נגד טנקים ולהתקדם מהר יותר.
"אנחנו חלק מארגון לוחם וצריכים להיות רלוונטיים לא רק למקבלי ההחלטות ולראש חטיבת המחקר באמ"ן אלא גם ברמה הרחבה יותר, כסוכנות לאומית שנותנת שירות לכולם, וגם ברמה המבצעית הטקטית. אנחנו מקבלים לא מעט כסף ואת טובי האנשים, וזה שם עלינו אחריות כבדה, לכן מחובתי להיות עם מח"ט הצנחנים במשימה הבאה שלו".
נ' נזהר מאוד כשהוא מתייחס לעולם הסייבר, שהפך סקסי מאוד בשנתיים האחרונות, עולם שבו 8200 נחשבת לפורצת דרך עולמית. הוא משתדל לא לחשוף פרטים, נמנע מרמיזות ונשמר לא ליפול למלכודות.
"אנחנו ארגון טכנולוגי מוביל, כנראה מהטובים בעולם", הוא אומר. "בתחרות הזאת אנחנו מבינים שלייצר את הפער הטכנולוגי יש יתרון אדיר. אבל כל זה לא רלוונטי אם אתה לא מבין מי האויב בצד האדום ומי האופרטור בצד הכחול. הטכנולוגיה היא לא שם המשחק, מה שחשוב הוא איך אתה משתמש בה כדי להכריע את האויב".
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il
|
|