30-03-2012, 15:06
|
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
בוא אני אענה לך על השאלות בצורה שאני מקווה שלא תקפיץ שום פוץ בעקבות עבירת ב"מ..
1.מגלן יחידה שפועלת לרוב בשטח פתוח, אך גם בשטח בנוי... במסלול המון הליכות עם משקל בכל הארץ ואימוני הסוואה כאלה ואחרים, בשירות אחרי המסלול הם מבלים הרבה במארבים ובכוננויות מונפצות.
אם היא פועלת מחוץ לגבולות? לא יותר מדי אם בכלל, ואל תשאל על זה שאלות כי פשוט לא תקבל על זה תשובה יותר עניינית... אל תבנה על שירות בסודן וגם לא בעומק לבנון.
על היעוד שלהם אני לא יודע אם מותר לדבר פה, למרות שזה ידוע ומאוד פשוט למצוא על זה מידע באינטרנט..
2.דובדבן יחידה שפועלת בעיקר בשטח בנוי ולכן רוב האימונים שלה יעודיים לזה... כמו כל יחידת חי"ר הם גם לומדים לחימה בשטח פתוח,שדאות ושאר הדברים אבל זה ממש לא העיקר שם ולא שמים על זה דגש בצורה מיוחדת.
3. כל הפלס"רים עוברים הכשרות של ניווטים ועוד כל מני סדרות שטח, באופן כללי אתה תמצא את מה שאתה רוצה בכל יחידת חי"ר בצה"ל, למרות שאני לגמרי מסכים לגמרי עם מה שאמרו מקודם שבזמן מסע\ניווט הדבר האחרון בעולם שמעניין אותך זה הנוף, אך עם זאת, כדאי לנסות כן להתעניין בסביבה שאתה הולך בא כי זה נותן לך סוג של טעם למה שאתה עושה.
עוד כיוון שאני יכול לתת לך שאני בטוח שלא חשבת עליו זה גדוד חי"ר.
כן כן, גם שם כמו בכל היחידות האלה משתמשים בהסוואה ובשדאות וגם שם זה נדרש ברמה גבוהה, ושם במיוחד אתה יכול לבוא לידי ביטוי עם היכולות שלך ולהפוך פעילות כלשהי,לדוגמא מארב, ממארב ברמה נמוכה למארב ברמה גבוהה ויחד עם זאת להעשיר את הידע של החיילים שלך בדברים שהם לא היו שמים אליהם לב בחיים.
בגלל שאתה מלש"ב ממש פעור אז אתה בטח חושב שגדוד זה לטחון כל היום שמירות וסיירת זה לחטוף רבי מחבלים בטוניס, אז בוא אני אנפץ לך איזהשהו מיתוס, ותקשיב לי טוב כי אני אומר לך את זה מתוך ידע,ניסיון והרבה שיחות עם חבר'ה מהמון יחידות שושואיסטיות ושושואיסטיות פחות:
היום כל היחידות למעט היחידות שנחשבות "יחידות עילית" ודובדבן תופסות קווים.
לתפוס קו זה אומר שמירות,מארבים,מעצרים,הפס"דים,סיורים וכו'. כן כן, גם מגלן עושים את זה וגם אגוז, שלא נדבר על פלס"רים למיניהם...
ההבדל הוא שליחידות המובחרות האימונים הם יותר קשים והקווים את טיפה שונים ולרוב קווים יותר מבצעיים מבחינת פעילות יזומה, אך לא תמיד.
בתור לוחם בגדוד חי"ר ייצא לך להיות בכל החזיתות בארץ,לעשות פעילות מבצעית מגוונת וממש לא תעשה כל היום שמירות כמו שאומרת הסטיגמה(למרות שגם את זה לא חסר אבל את זה גם תמצא בגדס"רים לא פחות)
לסיום שיהיה לך גיוס קל ואל תשכח שכל יחידה קרבית שתתגלגל אליה בסופו של דבר זה תרומה עצומה למדינה.
|