לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-03-2012, 20:14
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי purplehaze שמתחילה ב "ידוע שיחידות כמו מטכ"ל ושלדג..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי purplehaze
למשל דובדבן היא יחידה שפועלת באזורים עירוניים
סביר להניח שהיא לא עוברת את אותן ההכשרות בגלל היעוד השונה

וואלה?

טוב, אז קודם כל אתה טועה.

דבר שני, זה שליחידה יש ייעוד מבצעי מסוים, זה לא אומר שרק בזה היא צריכה להתעסק.

קח לדוגמא את יחידת ינמ"מ (יחידה נגד מטוסים מוצנחת) הייעוד שלה בזמן מלחמה הוא מסווג, ואני לא אפרט כאן.

אבל כפי שאתה בטח מבין, המטרה הייעודית של היחידה זה לפעול נגד מטרות אוויר.

ועדיין, במהלך השנים האחרונות היחידה פעלה לא מעט במשימת לוט"ר, ולש"ב באיו"ש, וקצרה לא מעט שבחים ממפקדים בכירים, ואף קיבלה את פרס הרמטכ"ל.

בשורה התחתונה - היחידות המובחרות בצה"ל הן רב תכליתיות, ואני מתאר לעצמי שאתה מבין לבד מה זה אומר.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-03-2012, 21:16
  משתמש זכר purplehaze purplehaze אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.11
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי AtlantisNumenor שמתחילה ב "[QUOTE=purplehaze]למשל דובדבן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AtlantisNumenor
וואלה?

טוב, אז קודם כל אתה טועה.

דבר שני, זה שליחידה יש ייעוד מבצעי מסוים, זה לא אומר שרק בזה היא צריכה להתעסק.

קח לדוגמא את יחידת ינמ"מ (יחידה נגד מטוסים מוצנחת) הייעוד שלה בזמן מלחמה הוא מסווג, ואני לא אפרט כאן.

אבל כפי שאתה בטח מבין, המטרה הייעודית של היחידה זה לפעול נגד מטרות אוויר.

ועדיין, במהלך השנים האחרונות היחידה פעלה לא מעט במשימת לוט"ר, ולש"ב באיו"ש, וקצרה לא מעט שבחים ממפקדים בכירים, ואף קיבלה את פרס הרמטכ"ל.

בשורה התחתונה - היחידות המובחרות בצה"ל הן רב תכליתיות, ואני מתאר לעצמי שאתה מבין לבד מה זה אומר.

אז בוא תקן אותי בבקשה
האם יחידת דובדבן עוברת הכשרות של ניווטי בדד ושדאות ברמה גבוהה ואף משלבת זאת בפעילות מבצעית? האם מגלן היא יחידת ״טבע״?
ואילו עוד יחידות צהל״יות עונות להגדרה זו?
תודה מראש
ישן 27-03-2012, 22:04
  משתמש זכר purplehaze purplehaze אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.11
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אם אתה מלש"ב שמחפש אקשן,..."

אוקי בואו אני אנסח את זה אחרת..
קראתי כמה ספרים ומקורות מידע וסופר שם על ניווטי בדד של סיירת מטכ"ל ויחידת שלדג
ניווטים בהם אסור ללכת באור יום אלא רק בלילה ואסור להשאיר פסולת אחריך כדי לא למשוך חיות בר
וכלבי גששים, מסעות וניווטים והכרת נופים מדהימים בארץ אלו דברים שבונים חוסן מנטאלי אדיר ביחידות כאלה
אני פחות "מורעל" על אקשן ויריות ויאללה בלאגן, יותר מושך אותי כל הקטע של הישרדות והתמודדות של האדם המודרני עם נפלאות הטבע, אני מאוד אוהב טיולים ומחנות ואת החיבור הזה של האדם לטבע
לצערי קיבלתי חובלים ביום סיירות ולא את הגיבוש המיוחל שאני עדיין שוקל לבקש טופס העברה אחרי הגיוס
אני בא ושואל, באילו יחידות אני "אזכה" לעבור את הדברים האלה חוץ מ4 האליטות?
ישן 27-03-2012, 23:26
צלמית המשתמש של מורה"ל
  מורה"ל מורה"ל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי purplehaze שמתחילה ב "אוקי ובכל זאת? אני יודע שצבא..."

אין בכל זאת. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

ביחידות הללו יש באמת הרבה שדאות ניווטים וכד' אך גם אימוני לש"ב ולו"ז ולוט"ר (ועוד מיני ר"ת). ותאמין לבעלי נסיון רבים ממני וממך שאף אחד מסוגי האימונים הללו הוא "כיף".
כן. ישנו סיפוק בלסיים ניווט 120 מתגלגל. אבל אתה אף פעם לא תחשוב על זה עד שהוא לא יהיה מאחורייך. והרבה מאחורייך.

כי מעבר להליכה נטו, יש לך לזכור את ציר הניווט, העלייה בקשר מול החפ"ק, לשמור על המבצעיות מול אלו שמתרגלים אותך ועוד כהנה וכהנה.

בקיצור. אין ניווט שהוא כיף בצבא (אולי למעט הלימודיים הראשונים), יש ניווטים שהיו לך בהם חויות כיפיות/מצחיקות/הזויות (מחק את המיותר).

אם אתה חושב שאתה יכול להתמודד עם הקושי המנטלי של המסלול ביחידה שכזו (אימוני שדאות ואימונים לחימה) אז לך על זה.
ישן 28-03-2012, 13:37
  לוגיין לוגיין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.09.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי purplehaze שמתחילה ב "אוקי בואו אני אנסח את זה..."

לא יודע מה איתך, אבל כשדולפינים קפצו על הגל חרטום של הספינה, שוניות סיני ואיי טיראן, קפריסין ופרוט סעיד הפכו לטווח נגיעה ומערות צוק הנקרה התנשאו מעל בשקט שהופר רק ע"י מנוע הס"ג, כל אלה חקוקים עמוק בזכרון לא פחות מיערות והרים. יכול להיות שלא עשית בשכל כשוויתרת על חובלים?

בכל מקרה, לדעתי, היופי והטבע נמצאים שם כל הזמן, ולא משנה באיזה יחידה אתה משרת, הסיכוי שלך למספיק מרחב נשימה כדי להרים את הראש ולהנות ממנו לא יהייה גדול, אבל כשהוא כן יתקיים, אתה תזכור אותו להמון זמן.
או בקיצור, לא ממש משנה לאיזה יחידה תלך, את הארץ אתה תראה מהמון כיוונים שונים ומשונים כך או אחרת.
ישן 29-03-2012, 20:38
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.08
למה סתם לבאס את הילד?
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי קש"ן שמתחילה ב "לך למוד"ש"

לשרת במוד"ש זה לא פה ולא שם.

(והמבין יבין)

*ולפותח האשכול, או שתהיה הכי קרבי שאתה יכול, או שתלך לסדר דפדפות בקריה, אל תתפשר על משהו באמצע.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

ישן 30-03-2012, 15:06
  Balal Balal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי purplehaze שמתחילה ב "שאלה|איזה יחידה צבאית רואה "טבע"?"

בוא אני אענה לך על השאלות בצורה שאני מקווה שלא תקפיץ שום פוץ בעקבות עבירת ב"מ..

1.מגלן יחידה שפועלת לרוב בשטח פתוח, אך גם בשטח בנוי... במסלול המון הליכות עם משקל בכל הארץ ואימוני הסוואה כאלה ואחרים, בשירות אחרי המסלול הם מבלים הרבה במארבים ובכוננויות מונפצות.
אם היא פועלת מחוץ לגבולות? לא יותר מדי אם בכלל, ואל תשאל על זה שאלות כי פשוט לא תקבל על זה תשובה יותר עניינית... אל תבנה על שירות בסודן וגם לא בעומק לבנון.
על היעוד שלהם אני לא יודע אם מותר לדבר פה, למרות שזה ידוע ומאוד פשוט למצוא על זה מידע באינטרנט..
2.דובדבן יחידה שפועלת בעיקר בשטח בנוי ולכן רוב האימונים שלה יעודיים לזה... כמו כל יחידת חי"ר הם גם לומדים לחימה בשטח פתוח,שדאות ושאר הדברים אבל זה ממש לא העיקר שם ולא שמים על זה דגש בצורה מיוחדת.
3. כל הפלס"רים עוברים הכשרות של ניווטים ועוד כל מני סדרות שטח, באופן כללי אתה תמצא את מה שאתה רוצה בכל יחידת חי"ר בצה"ל, למרות שאני לגמרי מסכים לגמרי עם מה שאמרו מקודם שבזמן מסע\ניווט הדבר האחרון בעולם שמעניין אותך זה הנוף, אך עם זאת, כדאי לנסות כן להתעניין בסביבה שאתה הולך בא כי זה נותן לך סוג של טעם למה שאתה עושה.

עוד כיוון שאני יכול לתת לך שאני בטוח שלא חשבת עליו זה גדוד חי"ר.
כן כן, גם שם כמו בכל היחידות האלה משתמשים בהסוואה ובשדאות וגם שם זה נדרש ברמה גבוהה, ושם במיוחד אתה יכול לבוא לידי ביטוי עם היכולות שלך ולהפוך פעילות כלשהי,לדוגמא מארב, ממארב ברמה נמוכה למארב ברמה גבוהה ויחד עם זאת להעשיר את הידע של החיילים שלך בדברים שהם לא היו שמים אליהם לב בחיים.

בגלל שאתה מלש"ב ממש פעור אז אתה בטח חושב שגדוד זה לטחון כל היום שמירות וסיירת זה לחטוף רבי מחבלים בטוניס, אז בוא אני אנפץ לך איזהשהו מיתוס, ותקשיב לי טוב כי אני אומר לך את זה מתוך ידע,ניסיון והרבה שיחות עם חבר'ה מהמון יחידות שושואיסטיות ושושואיסטיות פחות:
היום כל היחידות למעט היחידות שנחשבות "יחידות עילית" ודובדבן תופסות קווים.
לתפוס קו זה אומר שמירות,מארבים,מעצרים,הפס"דים,סיורים וכו'. כן כן, גם מגלן עושים את זה וגם אגוז, שלא נדבר על פלס"רים למיניהם...
ההבדל הוא שליחידות המובחרות האימונים הם יותר קשים והקווים את טיפה שונים ולרוב קווים יותר מבצעיים מבחינת פעילות יזומה, אך לא תמיד.
בתור לוחם בגדוד חי"ר ייצא לך להיות בכל החזיתות בארץ,לעשות פעילות מבצעית מגוונת וממש לא תעשה כל היום שמירות כמו שאומרת הסטיגמה(למרות שגם את זה לא חסר אבל את זה גם תמצא בגדס"רים לא פחות)

לסיום שיהיה לך גיוס קל ואל תשכח שכל יחידה קרבית שתתגלגל אליה בסופו של דבר זה תרומה עצומה למדינה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:21

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר