לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-05-2007, 00:13
  mashiach mashiach אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.07
סטיגמות לגבי גולני אמת/שקר????...

שלום לכולם
אני אמור להתגייס בגיוס יולי הקרוב. אני כמעט בטוח שאני יגויס לגבעתי עקב טעות שעשיתי במנילה - לא נורא. השאלה שלי היא:
אני מאד רוצה גולני ומוכן להשיג את זה אך - האם זה שווה את זה??
אחותי שהייתה קצינה בצבא אומרת שהיא תתביש אם אני יהיה בגולני(אל תאשימו אותה היא רק רוצה את הטוב בשבילי) וטוענת שגולני זה "בלאי" - כן כן קראתם נכון בלאי. ההוכחה לדבריה שלפני שנה (או יותר) מפקד כיתה שהסביר על רקטת לאו בטעות פוצץ אותה בכיתה וחייל נהרג ועוד כמה נפצעו. את שם היחידה שבה קרה המקרה לא פרסמו, אך אחותי, קצינה דאז, אומרת שכולם ידעו שאלה גולני - דבר שבסוף התברר כנכון.
הנכונות שלי לשרת בגולני גדולה מאד למרות שיש לי הסתיגויות ולא אכפת לי גם ללכת לגבעתי (לוחם בנשמה למען המולדת...-)אבל אני רוצה אחת ולתמיד לבדוק את הטענות שלה. בבקשה ממכם תגיבו אך רק דברים עיניינים - אודה לכם אם תגיבו גם בקשר לגבעתי. את הדברים הנ"ל שמעתי מעוד כמה אנשים - לכן נוצרה לי התדמית שגולני זוהי חטיבת עמכה ושכל הערסים הולכים לשם. אני יודע שתגידו שלכל חטיבה של ערסים, צהובים וכו.. אך אני מתכוון שבגולני יש הרבה יותר ערסים.
נ.ב.
אחותי היא גם אדם ורשאית לדעה עצמאית - בבקשה לא להגיב תגובות עוינוית כלפיהלאור התבטאותיה לגבי גולני
בתודה מראש

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-05-2007, 00:23
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mashiach שמתחילה ב "סטיגמות לגבי גולני אמת/שקר????..."

אחותך רשאית להגיד את הדעות שלה, אבל שתדייק בעובדות! המקרה של הrpg שהתפוצץ בכיתה (חדר ליתר דיוק) קרה בסוף 2002! אפילו לרגע אחד לא הסתירו את היחידה שבה קרה האסון.

תאונות מקצועיות קוראות לצערנו כמעט כל יום בצבא, כמובן שהמקרה הזה חמור מאוד והתוצאות שלו היו נוראיות, אך זה עדיין לא אומר שום דבר על היחידה.

כמו שאמרתי, לאחותך יש זכות לדעה אישית, אבל קצת כבוד ללוחמים שעשו עבודה קשה מאוד במלחמה האחרונה, ואיבדו לא מעט חברים לא תזיק לה.

אין שום דבר מבייש בלהיות בגולני, רק שתהיה בצבא תבין כמה רדוד זה לשפוט אנשים כי הם "ערסים", וכמה מהר אתה יכול לגלות שדווקא החבר הכי טוב שלך בפלוגה הוא ערס לא קטן.

דרך אגב, לא יזיק לך לעשות חיפוש קל בפורום, הנושא הזה הוזכר במספר אשכולות בשבועות האחרונים.

נערך לאחרונה ע"י High_Hopes בתאריך 27-05-2007 בשעה 00:26.
ישן 27-05-2007, 00:36
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mashiach שמתחילה ב "סטיגמות לגבי גולני אמת/שקר????..."

כבר הרבה שנים ובמיוחד עקב מלחמת לבנון 2 הביקוש לגולני עולה. כיום על כל מקום פנוי נלחמים יותר מ3 מלש"בים, וזה לא ממש לא מעט. כמובן שאין לי שום חקר מדעי שיוכיח זאת אב אני בטוח שהרבה מאוד מהאנשים שמבקשים גולני הם אנשים איכותיים, נורמלים, חכמים ובעלי הרבה פוטנציאל להצלחה.

אם הייתי מתגייס לחטיבת חי"ר הייתי מבקש רק גולני ולא הייתי מתפנה עד שהייתי מקבל, ואני לא ערס ולא רוסי ולא אטיופי ואפילו "אקדמאי," אם זה שווה משהו לדירוגי ה"איכות" למיניהם.

אחותך עם כל הכבוד יושבת עם דעה מאוד לא בוגרת בראש ואני אומר לך שאם אחותי הייתה אומרת לי דבר כזה, קודם כל הייתי יורד עליה חזרה אבל אחרי זה באמת הייתי מתעצבן. מה זה מתביישת? הייתי לוקח סנסיל של העץ של גולני ועושה לה גרפיתי על האוטו והקיר שתלמד קצת כבוד! סתתתם. צוחק, אבל לא יפה מה שהיא אומרת ואין לה שום הוכחות, במיוחד היום.

תסתכל על צמרת צה"ל, אתה חושב שלפני 30 שנה משהו היה בכלל מדמיין רמטכ"ל שגדל וצמח בחטיבת גולני? תוסיף לזה אלוף פצ"ן וסגן-רמטכ"ל ומבינים שכנראה גם אנשים איכותיים יש שם, לא רק [תוסיף מיועטים אטנייפם ושמות גנאי לקבוצות פריפריאה]
ישן 27-05-2007, 00:44
צלמית המשתמש של סגול טרי
  סגול טרי סגול טרי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.06
דבר ראשון, תזכור שגולני וגבעתי הן שתי חטיבות חי"ר שעושות את אותה עבודה

לי יש את מלוא הכבוד לחבר'ה בגולני ואני מציע שתקרא קצת על המור"ק שלהם מהמלחמה האחרונה בלבנון (בדגש על בינת ג'בייל). מחליא אותי שמישהו (עם כל הכבוד לאחותך) מעיז לכנות אותם 'בלאי'.

האירוע שאחותך הזכירה הוא ידוע מאוד (כמו כן העובדה שזה היה בחטיבת גולני) והתרחש בשנת 2003, לא מדובר במ"כ אלא בסמל מחלקה.
אם להסיק מאירוע זה שכל החטיבה זה 'בלאי' כביכול אז אפשר להסיק את אותו הדבר על סיירת מטכ"ל בעקבות אסון צאלים ב' לדוגמא, אסונות כאלו יכולים להתרחש בכל יחידה קרבית בצבא.

מאיך שאני מכיר את החבר'ה בגולני, הם לא שונים בהרבה (אם בכלל) מאלה שמשרתים בגבעתי ואפילו מאלה שמשרתים בצנחנים (כן כן). לדעתי החומר האנושי הוא לא משהו שתלוי בחטיבה אלא יותר במחזור גיוס.

אם תגיע לגבעתי אז תדע שהגעת לחטיבה טובה עם מור"ק מכובדת של לחימה ברצועת עזה, שכנראה גם תוביל את הלחימה (כמו שזה נראה כרגע) העתידית שם.

נערך לאחרונה ע"י סגול טרי בתאריך 27-05-2007 בשעה 00:49.
ישן 27-05-2007, 01:11

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי AcidicJimmy שמתחילה ב "על המקרה שאחותך דיברה עליו..."

או קי עזרתם לי להבין שגולני זה לא בלאי כמו שגרמו לי להביןןן..
עכשו נשארה לי רק ההתלבטות לגבי לאן ללכת גולני/גבעתי
אני לא יודע אם אני צריך לפתוח אשכול חדש לשאלה זו (מנהל - תגיב לזה בבקשה), אך עד אז אני יציג את העובדות
ונראה משם...
1.גולני זה חטיבה מוכרת שכולם מכירים אותה ויודעים אתץ התפקוד הקרבי שלה
2.מוכרת בזכות ההוי המשפחתי שלה
לעומת זאת
1.גבעתי פחות מוכרת בזכות הלחימה שלי
(לפחות בעיני האזרחים - חברים שלי ומשפחה) והאמת הרצון שלי לשרת בגבעתי נובע רק מלקבל את התבור (שנראה מגניב ביותר... כמו גברים בחלל סטייל...)
עוד דבר שסיפרו לי שגרם לי לרדת מהרעל שלי לגבי גבעתי
חבר שלי שמשרת בגבעתי כבר שנתיים בגדוד רותם סיפר לי שכל מה שהם עושים זה לתצפת לאורך הגדל מערכת מבנין שנראה כמו הבית של המומינים(צר וגבוה בעל שתי קומות) ופעם בשבוע הם יוצאים למערב שגם אז המחבל לא מגיע. מסיפור זה נראה לי כי הם הפועלים השחורים של הצבא(לא יוצאים למבצעים מעיניינים וכו...)
אנא תגיבו בייחוד אלה שמשרתים בגבעתי - ואנא ממכם החזירו לי את הרעל האבודדדד

ישן 27-05-2007, 01:25
צלמית המשתמש של סגול טרי
  סגול טרי סגול טרי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי mashiach שמתחילה ב "או קי עזרתם לי להבין שגולני..."

ציטוט:

.גבעתי פחות מוכרת בזכות הלחימה שלי

לדעתי היא לא מוכרת לך והצעתי אליך היא שתלמד להכיר אותה. למשל עובדה מעניינת היא שגדוד 51 (כנראה הגדוד הכי מוכר של גולני) השתייך בכלל לגבעתי תש"ח בראשיתו.

ציטוט:

והאמת הרצון שלי לשרת בגבעתי נובע רק מלקבל את התבור

זה באמת חבל אם כן.

ציטוט:
חבר שלי שמשרת בגבעתי כבר שנתיים בגדוד רותם סיפר לי שכל מה שהם עושים זה לתצפת לאורך הגדל מערכת מבנין שנראה כמו הבית של המומינים(צר וגבוה בעל שתי קומות) ופעם בשבוע הם יוצאים למערב שגם אז המחבל לא מגיע. מסיפור זה נראה לי כי הם הפועלים השחורים של הצבא(לא יוצאים למבצעים מעיניינים וכו...)

אתה חושב שצה"ל יוצא למבצעים בכל יום שני וחמישי? ככה זה ובגדודים בפרט אחי, לא משנה אם אתה בגולני, גבעתי או בצנחנים. רוב השירות שלך אתה (סלחו לי על ההשוואה) כלב שמירה.
ישן 27-05-2007, 03:44
  dahash dahash אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.04.07
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי johndue89 שמתחילה ב "חברה תפסיקו עם ההתייפיפות נפש..."

זה נכון שיש הרבה ערסים שרוצים גולני, וכן יש לחטיבה סטיגמות [אבל בעיקר מהעבר]...נפתח אשכול בנושא ממש בימים האחרונים, ועוד אשכולות רבים בנוגע להבדלים ול"רמת האנשים" בחטיבות השונות.
ביקרתי אצל חבר שלי מחזור מרץ בגבעתי בבסיס לא מזמן, גם שם ראיתי לא מעט ערסים ורוסים וגם אתיופים.
לאח שלי בכפיר יש לא מעט ערסים ומזרחיים, בלשון המעטה, חוצמזה שאם לחבר שלך במחזור הגיוס היו הרבה ספרדים ומזרחיים לא אומר שבמחזור גיוס הבא המצב יהיה אותו דבר.
החטיבות גם בוחרות את החיילים בין השאר גם לפי הנתונים, לא יודע אם אתה מכיר את המושג "השבחת גדודים", וכל החטיבות כעקרון מתחלקות בשכבות האוכלוסייה השונות.

בלי קשר, תלמדו מהר מאוד שהערסים והעבריינים בסוף יהיו החברים הכי טובים שלכם בצבא, הם יודעים לתמוך ויהיו כמו האחים שלכם.

"cause he who sheds his blood with me today, shall be my brother"

ישן 27-05-2007, 09:34

אני אישית אין לי כלום נגד ערסים ועבריינים למיניהם - כולנו היינו ככה שהיינו בני 15 16 17. אני בא ממקום שלא כל החברים שלי הם תלמדים למופת (אם הם תלמידים בככל).
ערסים הם לא בהכרח אנשים רעים, הם אנשים שגדלו במקומות בעייתים במשפחות בעייתיות. זה שהם עושים שטויות לא מעיד על האופי האמיתי שלהם. קרה לא פעם שאחד מהחברים ה"ערסים" שלי נחלץ לעזרתי. ההסתיגיות שאני רואה כאן כבר גובלות באפליה חברתית.
[תפסיקו לדבר שטויות ובמפנה חד לנושא אחר...
יש לי שאלה אחרת בקשר לחטיבת כפיר (מישהו הזכיר כאן שאחיו משרת בכפיר). זוהי חטיבה שלא מקבלת הרבה יחס ורציתי לדעת עליה עוד (בעיקר על חרוב). אז אתם יכולים לעזור לי. זה יהיה נחמד מאוד.

ישן 27-05-2007, 12:23
  dahash dahash אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.04.07
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי mashiach שמתחילה ב "אני אישית אין לי כלום נגד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mashiach
אני אישית אין לי כלום נגד ערסים ועבריינים למיניהם - כולנו היינו ככה שהיינו בני 15 16 17. אני בא ממקום שלא כל החברים שלי הם תלמדים למופת (אם הם תלמידים בככל).
ערסים הם לא בהכרח אנשים רעים, הם אנשים שגדלו במקומות בעייתים במשפחות בעייתיות. זה שהם עושים שטויות לא מעיד על האופי האמיתי שלהם. קרה לא פעם שאחד מהחברים ה"ערסים" שלי נחלץ לעזרתי. ההסתיגיות שאני רואה כאן כבר גובלות באפליה חברתית.
[תפסיקו לדבר שטויות ובמפנה חד לנושא אחר...
יש לי שאלה אחרת בקשר לחטיבת כפיר (מישהו הזכיר כאן שאחיו משרת בכפיר). זוהי חטיבה שלא מקבלת הרבה יחס ורציתי לדעת עליה עוד (בעיקר על חרוב). אז אתם יכולים לעזור לי. זה יהיה נחמד מאוד.

תבצע חיפוש זה הכי יעזור לך.
זה אח שלי שמשרת שם, אבל הוא בנחשון ורק בטירונות, יש לי חבר שאוטוטו מסיים מסלול בדוכיפת.
הרבה לספר לך אני לא יודע חוץ מהרקע, חטיבה חדשה, מה שמדהים זה שממש הרבה בכלל לא מכירים אותה, גם חיילים [ג'ובניקים].
אם אתה בקטע של מעצרים אז זאת החטיבה המועדפת עליך, ב2006 ביצעו יותר מ50% מהמעצרים בשטחים.
אז כן יחס אין לה הרבה, כי היא רק בחיתוליה ולא הרבה מכירים, אבל הקצאות סבבה [אין בעיות מיוחדות שאני יודע עליהן], כל מחזור מרץ שם קיבל מאפרו לייט.

"cause he who sheds his blood with me today, shall be my brother"

ישן 27-05-2007, 09:38
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
חברה, לא נמאס לכם את אותו נושא רק בווריאציות אחרות?

אין שבוע שלא נפתחים לפחות שני אשכולות בנוגע לכ"א בצבא בנגזרות שונות של שאלות...

"איך האנשים", "שמעתי שבגולני יש ערסים". חבר'ה תעשו חיפוש קצת בפורום, ואפילו בעמודים הראשונים ותמצאו תוצאות מעניינות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:17

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר