15-05-2007, 08:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 998
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Polk
קודם כל, חלוקה לטנקים קלים וכבדים הייתה, מן הסתם, עוד לפני מבצע ברברוסה. אין לי מושג על מה אתה מדבר בכלל.
אשמח אם תציין מדינה אחת חוץ מבריה"מ וצרפת שהיו להם טנקים כבדים בייצור סדרתי בפתיחת מלחמת העולם השניה ו\או מבצע ברברוסה.
סתם,לידע כללי
חוץ מזה, לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בהצבעה על העובדה שדחו את התכנון של רוקבישניקוב. דחו אותו, אבל אחרי שראו שלגרמנים יש טנקים שרובים נגד טנקים בכל זאת יכולים להיות אפקטיביים נגדם, החזירו את הרעיון. לא כתוב שהבינו פתאום שהרובים האלה יכלו -להשמיד- את הטנקים. מה כתוב הוא בדיוק שהרוסים הבינו שהרובים האלה יכולים להיות אפקטיביים (וגם לא כתוב להשמיד) נגד טנקים צרפתיים שהגרמנים תפסו שלל וטנקים מיושנים במיוחד.
אז מה הנקודה שלך? כתוב בלינק שלך שהרוסים עבדו על 15 דגמים של רובים נגד טנקים לפני-כן. ואתה חושב שהם עבדו על כולם בהנחה שהם ימציאו עכשיו נשק שישמיד את הטנקים במלחמה ההבאה? לא, חשבו על -כלי להתמודד איתם-. אחרי זה זנחו את הכיוון ולאו דווקא כי פתאום נפל עליהם כרעם בהיר שהטנקים הפלא והפלא נהיו ממוגנים יותר.
תגדיר "להשמיד". למיטב הבנתי ,"השמדה" של טנק בשבילך זה אניהילציה. שום נשק לא מסוגל לעשות כך-חוץ מנשק גרעיני, אולי. לעומת זאת, יש הרבה נשקים שנועדו להוציא אותו מכלל שימוש -רובי נ"ט בין היתר.
למה לדעתך נטשו הסובייטים את ייצור רובי הנ"ט לפני המלחמה?
למה אתה מתכוון ב"ירו ברובים לכל איזורי הטנקים"? איזה איזורי טנקים? הרובים נגד טנקים אף פעם ובאף מצב לא נועדו לירות לכל נקודה בטנק, אלא בנקודות הרגישות במיוחד.
על סמך מה אתה טוען את הטענה הזאת?
אני טוען שרובי הנ"ט המקוריים (אלה,שפיתוחם החל עוד באמצע מלחמת העולם הראשונה על ידי הגרמנים) נועדו לחדור טנקים בכל מצב,לראיה עובי השריון של טנק בריטי MK4 היה כ-12 מ"מ מול כושר חדירה של רובה נ"ט מאוזר גרמני שהיה 20 מ"מ מטווח של 100 מטר. עובי שריון של טנקי Panzer 1 וPanzer 2 היה 13 ו14.5 מ"מ,בהתאמה.כושר חדירת שריון של PTRD היה 35-40 מ"מ שריון.שלא לדבר על כל מיני טנקי שלל ישנים שהגרמנים השתמשו בהם.
כמו שכתבתי קודם,ירי לנקודות רגישות הוא תוצאה של תו"ל שפותח כאשר הבינו שרובי הנ"ט לא חודרים יותר את שריון הטנקים.
היו אזכורים בספרות רוסית שונה שבתחילת המלחמה ירו על טנקים גרמנים ממקלעי DSHK בעלי קוטר של 12.7 מ"מ, בהצלחה די גדולה. מה תגיד על זה?
תן לי להבין, אתה רוצה להגיד ששימוש ברובים כאלה נגד טנקים היה בעצם הטקטיקה הרשמית של ברה"מ לאורך כל המלחמה, שהיו יחידות מיוחדות, שהיה ייצור המוני, שהיו רובים כאלה בכל מחלקה, שהפרמטר של מספר הרובים האלה חושב בכל תוכנית מבצעית רק משום שהיו להם עוד שימושים והיה אפשר לירות בהם לעבר כל דבר, ולא בגלל שהם היו יעילים נגד טנקים ואפילו לא יכלו לעצור אותם בפגיעה בזחל? ז"א, אתה אומר שהסובייטים למעשה עבדו על עצמם לאורך כל המלחמה? אה, אוקי, הבנתי.
לא יודע מה הבנת, זה לא מה שכתבתי.
הם פשוט יצרו רובים כאלה בגלל המחיר... כאילו אם היה משהו יותר יקר ואפקטיבי נגד הטנקים הגרמניים הם לא היו מייצרים אותו משום שיקולי תקציב באמצע מלחמת העולם השניה... אתה בעצם אומר שהרובים האלה היו כל מה שהיה לרוסים וזה עדיף מכלום. אבל היו להם עוד אמצעים .
תדגים ,בבקשה, נשק נ"ט סובייטי שפותח במלחמת העולם השניה ברמת החייל הבודד\זוג חיילים -(חוץ מרימונים) פרט לרובי הנ"ט.
בסופו של דבר, הם יכלו לפתח כיוונים נוספים כמו הפאוסטפטרון, כמו שעשו הגרמנים. הם לא עשו זאת.
הם לא פיתחו מטול נ"ט במהלך המלחמה, אבל השכילו מאוד לשהתמש בPanzerfaust גרמני שאפילו קיבל שם רוסי, הRPG-1.
שלא לדבר על שימוש במטולי בזוקה שהסובייטים קיבלו בנד-ליז מארה"ב.
בדיוק כמו שהם לא פתחו מטוס תובלה, אלה הסתפקו בסובייטיזציה של DC3 האמריקאי.
כל זה לא יותר מההמצאות שלך. אני בכלל לא מבין מה אתה רוצה להגיד.
הבעיה היא שההמצאות שלי מגובות בנתונים ועובדות.
הטענות שלך לא מגובות בשום דבר,נכון לעכשיו.
|
PS.תנסה בכל זאת לעבור על הקישורים שאנשים שמים פה. אתה עלול לגלות הרבה דברים מפתיעים.
_____________________________________
ש:למה במכונית צרפתית יש הילוך קדמי?
ת: למקרה שהאוייב מפתיע מאחור.
נערך לאחרונה ע"י spritz בתאריך 15-05-2007 בשעה 08:35.
|