11-11-2008, 18:49
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "12.11.07 תאונת אימונים ברמת הגולן, החייל אסף וקסמן נהרג ושלושה נפצעו"
הפרקליט הצבאי הראשי הורה על הגשת כתב אישום נגד ארבעה ממפקדיו של רב סמל (במיל') אסף וקסמן ז"ל
דובר צה"ל יום שלישי 11 נובמבר 2008, י"ג חשון תשס"ט, 17:10
הפרקליט הצבאי הראשי הורה היום (ג') על הגשת כתבי אישום נגד ארבעה ממפקדיו של רב סמל (מיל') אסף וקסמן ז"ל שנהרג בתאונת אימונים ברמת הגולן ביום 12.11.07.
לבית הדין הצבאי המיוחד יוגש כתב אישום נגד אלוף משנה שלומי כהן, ראש מטה עוצבת "המפץ" לשעבר, סגן אלוף (מיל') אסף רפלד, מפקד הגדוד אליו השתייך רס"ל וקסמן ז"ל, רב סרן דודי קלנר, מפקד הפלוגה אליה השתייך המנוח, וסמל ראשון (מיל') יפתח ניב, מפקד הנגמ"ש בו נהג המנוח. לארבעה תיוחס עבירה של גרימת מוות ברשלנות, משום שפעלו, לכאורה, באופן רשלני, איש איש בחלקו, והובילו בכך למותו של רס"ל וקסמן ז"ל.
רס"ל וקסמן נהרג לאחר שהנגמ"ש בו נהג, במהלך תרגיל ברמת הגולן, התהפך, והוא נמחץ תחתיו. התאונה נחקרה על-ידי ועדת חקירה צבאית, אשר ממצאיה הוצגו גם בפני הרמטכ"ל. בעקבות עבודת ועדת החקירה, ננקטו צעדים פיקודיים נגד שורה של גורמים שהיו מעורבים בתרגיל. בנוסף, בהתאם לפקודות בצה"ל, נחקרה התאונה על-ידי המשטרה הצבאית החוקרת.
בעקבות חקירת המשטרה הצבאית החוקרת, הוזמנו באי כוחם של 6 קצינים ונגד לשימועים בפני הפרקליט הצבאי הראשי.