12-05-2007, 02:20
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
מהפך במטבח
חדרי האוכל הצבאיים כבר מוכנים: פרויקט "מזון ישיר לחייל" יוצא לדרך . תחת ניצוחה של רשת מלונות דן, המפעילה העיקרית של התוכנית, ניפרד הקיץ מהשניצל ומהפירה המסורתיים ונזלול יותר מוקפץ סיני, מאפים טריים וסלטים . מהפכת המזון הזו תשים דגש גם על אוכל בריא יותר ומשמין פחות . על-פי הנתונים של חיל הרפואה, מחצית מהגברים ואחת מכל שלוש נשים בשירות קבע סובלים מעודף משקל, וכמוהם 17 אחוז מהחיילים ו-14 אחוז מהחיילות בחובה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_Site/tans.gif]
מאת כתב "במחנה", עידו אלעזר
פרויקט מי"ל (מזון ישיר לחייל), הצפוי לצאת לדרכו בחדרי האוכל הצבאיים במהלך הקיץ הקרוב, עתיד לסמן מהפכה של ממש בסוג האוכל שיוגש לחיילים ובאיכותו. ההליכים המנהליים והדחיות ביישום המהלך סיפקו לרשתות המזון המהיר אוויר לנשימה, אולם החיילים העורפיים עתידים ליהנות בתוך מספר חודשים ממזון אחר לחלוטין מזה שהורגלו אליו.
החייל שיסעד בחדרי האוכל האלו, שיהוו את החלוצים ביישום הפרויקט, יוכל לבחור בין מזון מסורתי לבין אוכל שיבושל במקום בעמדה מיוחדת להכנתו. בחדר האוכל עצמו יחזה החייל בתהליך הבישול, כשבין היתר, יוכל לראות כיצד צולים בשר דל-שומן על הגריל, ואיך אטריות הביצים והאורז מוקפצות בנוסח סיני - טרם הגעתם לצלחתו. נוסף לכך, במסגרת הפרויקט יוצע מגוון מאכלים, בהם מנות בשריות בתוך פיתה, מאפים שונים לבחירה וסלטי ירקות בתוספת עוף או טונה.
להמשך קריאה לחץ כאן
_____________________________________
|