10-05-2007, 19:36
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
|
|
ולעניין האוכל: כמעט כל מה שמוגש הן מנות/משקאות "מורכבים" והרבה מהם... אני הייתי בערב שנבחר (לא יודע ע"י מי...) כערב חלבי (כשר שם) מה שאומר שהרבה דברים היו על בסיס דגים ומה שאומר שלא אכלתי מהן. למרות שהזיכרון שלי על הפנים לפרטים כאלה, השתדלתי מאוד לדלות פרטים על המנות המוגשות: בוא נראה איזה סלט יצא לי...
המתאבנים המוגשים כוללים עלי גפן (לא אוהב ולכן לא יודע להעריך), לחם קלוי עם מה שנראה כמו פסטו ו.... מין בצק עלים פריך ועליו ריבת בצל: מעולה! כמו כן על המרפסת מוגשים קוקטיילים ביתיים. מה שהכי חשוב הוא ה"נוף של מליון דולאר" שבאמת גורם לך להעריך את מה שיש לנו כאן.
מנות ראשונות:
לחמניות חמות וטריות, חציל ממולא טחינה והזיתים השחורים (תוצרת בית) שנאמר לי שהוחמצו בין השאר ברוטב פרסי ששמו, אם קלטתי נכון, "ציילן" – מעולה.
סלט עלים ועליו פרוסה של גבינת עיזים מטוגנת . את הגבינה מכין מישהו בסטאף שכבר עשו עליו תכניות, אבל באיזושהי דרך מצליחה בעלת הבית לדרום לנוזלים של הגבינה "לרדת" גם לעלים מה שאומר שאתה זולל גם אותם כאילו הם המנה עצמה! –מעולה!
מרקים. לא יכול לתת טיפים על דרך ההכנה אבל כן יכול להגיד שמדובר על מרק יוגורט, ועוד שני מרקים מתוקים או חמצמצים... אהבתי.
סורבה בזיליקום – מנה מפתיעה מאוד ומיוחדת. בזיליקום שנטחן עם קרח ומוגש כמשקה חמוץ מתוק ולצד "וודקה פולנית". התביישתי לבקש עוד...
אמרתי שבעלת המקום נחמדה? היא שמה לב שאני מדלג על כל הדגים (היה קרפצ'יו ועוד משהו רק בשלב הזה) ולכן הכינה לי "מהשרוול" פסטה מוקרמת בפטריות". אמרתי כבר שהיא בשלנית מעולה?
מנה עיקרית: דג – מדובר על איזשהו דג אוסטראלי שעשה עלייה לארץ הקודש וניתן להשיגו אצל "דוד דגים" במחנה יהודה. לא קלטתי את השם אבל הזכיר לי קצת "ברבוניה" בצליל. מקורות יודעי דבר אמרו שחבל"ז.
מנות אחרונות. מלבד כדורי אבטיח בעלי מנטה, הוגש הסופלה שוקולד הזה וליידו "סורבה קוקוס". פשוט מאוד להכנה (ככה ביררו הוועיבס) ופשוט מסמר של קינוח.
משקאות: יינות של יקב הקסטל... אלא מה?
ולמנה הכי הכי.... הדבר היבש והחום הזה אלה תפוחי אדמה קטנים ועגולים (ורודים) שעברו ייבוש באידוי, רוקנו מחלק מהתוך (ב"קוועטש" פשוט אמרה לי בעלת המקום) ואז עברו מין אפיה עם מלח גס וקצת שמן זית. התוצאה היא משהו שנראה כמו תאנים מיובשות, אבל הוא תפו"א יבש חלקית עם מרקם צמיג (לא קרנצ'י!). אי אפשר להשאר אדיש לתוספת הזאת: פשוטה מאוד (כך אומרים) להכנה אבל עם טעם מדהים. חיסלתי איזה 20 כאלה (לאט לאט... בכל זאת לא רוצה להראות ישראלי מורעב ומכוער... גם ככה הייתי הצבר היחיד בסביבה) ואחרי זה בבית שתיתי איזה 5 ליטר במשך הלילה... חבל שלא אכלתי עוד 20.
ועוד כמה מילים: כפי שהבנתי זה לא מקום זול (יוצא איזה 100$ לראש ואפילו לא ברור לי מה המינימום של אורחים הדרוש) ויותר מקום שאליו הולכים אחמ"ים ותיירים עשירים, אבל זו באמת חוויה של ממש.
המטבח הוא חלק מהבית ואת הבישולים יכול לראות מי שיקום מהשולחן. יחד עם בעלת הבית עובדת שם סטודנטית נחמדה מאוד. ושוב: באמת מקום שהרוויח את המוניטין שלו (בקרב מבקרים זרים) בצדק...
_____________________________________
.
|