לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-05-2007, 02:16
  slimshady21 slimshady21 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.06
אימוני כושר - איך?

יש לי התלבטות בקשר לאימונים לפני גיוס - כל מי שהיה פה בסיירות או בכלל ביחידות מובחרות, התאמן לפני כן בקורס הכנה לצבא?
אני עומד להתגייס, עוד כחצי שנה, וכרגע אני מתאמן די חזק - 5-6 ימים בשבוע - כל יום 300 שכיבות שמיכה (בסטים של 30), 600 כפיפות בטן (סטים של 50) , ועוד קצת שכיבות שמיכה אחורי וכח בטן סטטי, שזה מתפרס על שעה ורבע ככה. ואז אני נח איזה 45 דקות ויוצא לריצה - רץ 3000 בערך, הפסקה של 2 דקות (כלומר ממשיך בהליכה), ואז רץ 2000 וזהו.

בקיצור רשמתי את כל זה כי אני רוצה חוות דעת, אם זה באמת יעיל להתאמן ככה ואם זה יכין אותי למה שהולך להיות בגיבושים וכו'. את כל זה אני עושה בעצמי כמובן, כלומר אני לא במכון כושר, כי לא נראה לי שמכשירים זה מה שיעזור, נכון? ולגבי קורס הכנה מקצועי אני עדיין לא בטוח מסיבות לא חשובות עכשיו, אבל אם אני אראה שבאמת צריך את זה (לפי מה שתגידו פה) אני אשקול.

בכל אופן אשמח לדעת גם מה אתם עשיתם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-05-2007, 04:55
  משתמש זכר whoracle whoracle אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי slimshady21 שמתחילה ב "אימוני כושר - איך?"

בלי קשר למה כן ומה לא עוזר לך לעבור גיבוש או מסלול, יש כמה דברים כללים שאתה צריך לעשות (ולא לעשות!) כדי לשפר כושר.

קודם כל, וזה הכי חשוב, אתה צריך לנוח. באמת תשתדל להתאמן רק 3-5 ימים בשבוע, ולא 6-7. הרי השריר גדל\מתחזק כשאתה אוכל טוב ונח, לא כשאתה מרים את המשקל או עושה את השכיבות שמיכה. אם אתה לא נותן זמן בין הימים\התעמלויות לשריר לתקן את עצמו (כמובן שאני מאוד מפשט את התהליך, אבל בעצם בזמן אימון אתה הורס את השריר והוא גדל מחדש בעזרת החלבונים שאתה צורך וככה מתחזק.)

שנית כל, מנוחה של 45 דקות בין אימון שרירים לריצה זה לא טוב, באופן כללי. אם אתה יודע שבגיבוש יהיה ממש ככה, שקורעים אותך בתרגילי משקל גוף ואז ישר מקפיצים אותך לריצה, אז אולי זה בסדר. חוק כללי בספורט זה שהאימון צריך\עדיף שיהיה כמה שיותר דומה למה שאתה תעשה בספורט עצמו (לכן אם אתה מתאמן למראטון, אתה תרוץ ולא תשחה או תעשה אופניים כאימון, עוד פעם באופן כללי. טוב לגבן בימי מנוחה, כדי, כמו שאמרתי למעלה, לא לעבוד על אותם שרירים בדיוק כל יום.)

כשאתה עושה תרגילי משקל גוף אתה משתמש בפחמימות שיש לך ברגע זה בגוף. אתה רץ בשביל סיבולת ולא לשרוף שומן (אני משאר, נראה לי אתה כבר פסדר גמור בעניין המשקל?)

אז טבעי שאם אתה רץ על "טרי" אז יהיה לך יותר אנריה לרוץ יותר מהר, ליותר מרחק. עדיף שאת התרגילי משקל תעשה בבוקר, את הריצה בערב. או להפך, העיקר להפריד.

אני גם 100% בטוח שמכשירים ומשקולות כן יעזרו לך. בגיבוש עוד לא הייתי, אבל מהמעט שאני יודע אתה תועמס עם סקים ואלנקונות וגריקנים ומה שלא בא לך, ובשביל זה צריך כוח. כמו כל דבר, יש גבול עד כמה משקל גוף יכול להאתגר ולהביא לשיפור נכר. הגוף צריך כל הזמן שינוי, להכניס את עצמו למין "שוק" שאליו הוא לא רגיל.

יאללה אני גם עוד מעט יוצא לריצה אני לא עושה כאילו אני מבין גדול בתורת הספורט ופיזיולוגיה, אלה פשוט דברים שאני מספר מניסיון עצמי לשיפור כושר ומכל מני מכורות, אם זה מאמנים שאיתם עבדתי בעבר או איזה פרק של ספר שקראתי.

בהצלחה. אתה באמת נשמע בחור רציני ומסור ואני בטוח שתגיע לאן שאתה רוצה

נערך לאחרונה ע"י whoracle בתאריך 09-05-2007 בשעה 04:59.
ישן 09-05-2007, 09:18
  slimshady21 slimshady21 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "בלי קשר למה כן ומה לא עוזר לך..."

תודה על ההסבר.
גם אני חשבתי שזה חזק מדי, אבל זה כי אני לא יודע למתי יישלחו לי זימון אז רציתי להיות מוכן כמה שיותר מהר.
אבל אם זה יכול להזיק כמובן שאני לא רוצה בזה, אני יכול לעשות יום תרגילי משקל גוף ויום ריצה (בבוקר אין לי בדיוק זמן להתאמן, את כל האימונים האלה אני מתחיל החל משמונה בערב ככה). ולא, אין לי בעיית משקל אם לזה התכוונת.
לגבי מכון כושר,בינתיים זה קצת יקר מדי בשבילי, ואם כבר אז עדיף ללכת באמת לקורס מקצועי, שמן הסתם יכין אותי הרבה יותר טוב למה שהולך להיות שם (ועולה הרבה פחות אני משער....). בכל אופן אני משיג גם משקולות עכשיו ויכניס גם אותן לאימון איכשהוא.

אבל שאלה תחתונה היא, גם אחרי כל "התיקונים" באימון שלי, לפי מה שהסברת פה, וכמובן אכילה בריאה ושינה והכל - האם זה יהיה מספיק כדי לעבור בשלום את כל הגיבושים והמבדקים (בלי להקיא שם את הנשמה כמובן), או שקורס זה דבר "מחייב" ? עדיף כמובן אם זה מניסיון של מישהו שהיה שם.
ואני מדבר על כושר תכלס, אני יודע שגם מחזקים שם את המוטיבציה, חוזק מנטאלי וכו', אבל את זה תשאירו לי כבר...
תודה.
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:24

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר