|

09-05-2007, 04:55
|
|
|
חבר מתאריך: 02.05.07
|
|
בלי קשר למה כן ומה לא עוזר לך לעבור גיבוש או מסלול, יש כמה דברים כללים שאתה צריך לעשות (ולא לעשות!) כדי לשפר כושר.
קודם כל, וזה הכי חשוב, אתה צריך לנוח. באמת תשתדל להתאמן רק 3-5 ימים בשבוע, ולא 6-7. הרי השריר גדל\מתחזק כשאתה אוכל טוב ונח, לא כשאתה מרים את המשקל או עושה את השכיבות שמיכה. אם אתה לא נותן זמן בין הימים\התעמלויות לשריר לתקן את עצמו (כמובן שאני מאוד מפשט את התהליך, אבל בעצם בזמן אימון אתה הורס את השריר והוא גדל מחדש בעזרת החלבונים שאתה צורך וככה מתחזק.)
שנית כל, מנוחה של 45 דקות בין אימון שרירים לריצה זה לא טוב, באופן כללי. אם אתה יודע שבגיבוש יהיה ממש ככה, שקורעים אותך בתרגילי משקל גוף ואז ישר מקפיצים אותך לריצה, אז אולי זה בסדר. חוק כללי בספורט זה שהאימון צריך\עדיף שיהיה כמה שיותר דומה למה שאתה תעשה בספורט עצמו (לכן אם אתה מתאמן למראטון, אתה תרוץ ולא תשחה או תעשה אופניים כאימון, עוד פעם באופן כללי. טוב לגבן בימי מנוחה, כדי, כמו שאמרתי למעלה, לא לעבוד על אותם שרירים בדיוק כל יום.)
כשאתה עושה תרגילי משקל גוף אתה משתמש בפחמימות שיש לך ברגע זה בגוף. אתה רץ בשביל סיבולת ולא לשרוף שומן (אני משאר, נראה לי אתה כבר פסדר גמור בעניין המשקל?)
אז טבעי שאם אתה רץ על "טרי" אז יהיה לך יותר אנריה לרוץ יותר מהר, ליותר מרחק. עדיף שאת התרגילי משקל תעשה בבוקר, את הריצה בערב. או להפך, העיקר להפריד.
אני גם 100% בטוח שמכשירים ומשקולות כן יעזרו לך. בגיבוש עוד לא הייתי, אבל מהמעט שאני יודע אתה תועמס עם סקים ואלנקונות וגריקנים ומה שלא בא לך, ובשביל זה צריך כוח. כמו כל דבר, יש גבול עד כמה משקל גוף יכול להאתגר ולהביא לשיפור נכר. הגוף צריך כל הזמן שינוי, להכניס את עצמו למין "שוק" שאליו הוא לא רגיל.
יאללה אני גם עוד מעט יוצא לריצה אני לא עושה כאילו אני מבין גדול בתורת הספורט ופיזיולוגיה, אלה פשוט דברים שאני מספר מניסיון עצמי לשיפור כושר ומכל מני מכורות, אם זה מאמנים שאיתם עבדתי בעבר או איזה פרק של ספר שקראתי.
בהצלחה. אתה באמת נשמע בחור רציני ומסור ואני בטוח שתגיע לאן שאתה רוצה
נערך לאחרונה ע"י whoracle בתאריך 09-05-2007 בשעה 04:59.
|
|