03-05-2007, 23:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.08.05
|
|
תודה! (:
קודם כל אני מסכים איתך, גם אני מכיר אנשים שאני חושב שהדרגה שלהם לא הכי מתאימה להם, אבל לשמחתי אין הרבה כאלו, בדרך כלל מדובר בגילאים הקטנים יותר (14 ומטה). אני חושב שאחד הדברים שגורמים לזה זה מתאמנים שמתחילים מגיל צעיר מאוד למשל 6-7, בגילאים האלה גם אם כל מבחן יעלו אותם דרגה אחת בלבד עם הזמן זה יהיה בסוף דרגה גבוהה, אולי אחד הדברים שקורים זה שהמאמן מרגיש לא נוח לא לקדם מישהו אפילו בדרגה אחת, ולכן מעלה אותו רק בדרגה אחת(פס\חגורה). וזה אולי מהסיבה שידוע שאם ילדים \צעירים לא מקבלים קידום בדרגה הם עלולים לאבד את המוטיבציה ולפרוש.
במבחן האחרון שראיתי היו כמה בודדים שאני חושב שמגיע להם דרגה יותר נמוכה אבל אלה באמת כמה בודדים.
עכשיו לגבי - אני מתאמן כבר שנתיים וקצת (בפסח האחרון זה היה שנתיים), ובאתי לטאקוונדו עם רקע קודם ובסיס מאוד טוב, עם הזמן העלתי את מספר האימונים בהדרגה וכיום אני מתאמן 6 אימון בשבוע(שזה כבר משהו כמו שנה וחצי 6 אימונים בשבוע), שכוללים אימוני נבחרת אינטנסיבים. מסתבר שהעבודה הקשה משתלמת (:
נכון, באמת התקדמתי בקצב מאוד מהיר, ואני שם לב לזה, אני רואה מתאמנים ותיקים יותר שעקפתי אותם ברמה (ולא רק בדרגה), ואני רואה איך אני מצמצם פערים ועוקף אחרים. אחד הדברים הראשונים שחשבתי עליהם כשקיבלתי את הדרגה היה איך להסביר לאחרים כיצד הגעתי לדרגה הזאת כל כך מהר יחסית. בשנתיים ומשהו שאני מתאמן היו לי שני מבחנים, בראשון עליתי לקיופ 6 שזה אחרי יותר משנה של אימונים(ושוב אל תשכח שבאתי עם רקע קודם).
חשוב מאוד שתדע שאני לא בא להשתחצן וזה הדבר האחרון שאני יעשה, אני פשוט לא כזה, ואני לא אחד שאוהב להשוויץ. אבל בתור עובדה אני יכול לומר לך שאני בין התלמידים הבולטים בקבוצה.
למעשה אני לא שמעתי על עוד מישהו חוץ ממני שהתקדם כל כך מהר לדרגת קיופ 3, אני חושב שהמאמן שלי גם לא קידם אף פעם מישהו כל כך מהר, וגם חברי לקבוצה לא שמעו על מקרה כזה. אז אולי פשוט יש לי יותר פוטנציאל\יכולת מהממוצע, ולכן אני מתקדם כל כך מהר.
עוד משהו - בקשר לפומסה אני מתאמן הרבה על פומסה גם הרבה אימונים וחזרות על זה בבית, כשאני מבצע פומסה אני מקפיד על ביצוע נקי ומדוייק של טכניקות, חדות, כוח וכ'ו, ככה שאני משקיע בפומסה. ובמבחנים יש שבירות, במבחן האחרון שברתי עם בעיטת מגל גובה ראש(אולגול דוליו צ'אגי) כאשר הבעיטה מתבצע עם כרית כף הרגל(האפצ'וק), והבעיטה יצאה לי הכי טוב שאפשר.
ושוב שלא תחשוב, אני ממש לא בקטע של להשתחצן או משהו כזה.
ואם כבר אז הבעיטה שאני הכי אוהב היא מומדוליו צ'אגי (ווצ'ו) (בעיטה מסובבת לאחור) - http://www.kukkiwon.or.kr/english/i...n03_02_3_g5.jsp
למעשה זאת אחת הבעיטות שאני הכי טוב בה (פשוט בעיטה יפה וחזקה, כמו שאני אוהב ) .
אני לא בטוח אם צריך להגדיר זמן מינימום עד לקבלת חגורה שחורה, כי אם מישהו באמת יודע את כל החומר שצריך לדעת והוא ברמה הנדרשת, למה שלא יקבל את החגורה השחורה אם מגיע לו?
אבל מצד שני יש בזה משהו...
מקווה שהסברתי את עצמי טוב
נ.ב ביום שני הבא יש אימון משותף של המועדון שלי ומועדון אחי יהודה(אני יודע שאתה שם) באצטדיון טדי באולם החדש, אולי נראה אותך שם...