05-05-2007, 14:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.03.03
|
|
טוב מכיוון שאף אחד כאן לא הועיל
הצלחתי לענות לעצמי על חלק מהשאלות.
אני אתן את התשובות לטובת הכלל.
בלוח שלי ה-RAID ממומש בחומרה, עם בקר RAID של nVidia. הוא תומך ב-RAID 0 / 1 1+0 וב-JBOD שזה סוג של Spanning.
RAID 0 מול RAID 1:
RAID 0 נועד לשיפור ביצועים בלבד, אין לו שום יכולת של גיבוי, להפך הוא אפילו יכול להקשות מאד במידה ויש תקלה באחד הדיסקים. המידע נשמר בצורה מפוצלת על הדיסקים שמרכיבים את המערך, לכן במידה ואחד הדיסקים מתקלקל כל המידע הלך. השיפור בביצועים מורגש בעיקר בקריאה של בלוקים גדולים מהדיסק שמאפשרים לבקר לבזר את הקריאה על מספר דיסיקם, לכן הוא יעיל לאחסון קבצים גדולים כאשר מעוניינים ביעילות. מצריך לפחות 2 דיסקים.
RAID 1 נועד כדי למנוע אובדן של מידע במידה ואחד הדיסקים שובק חיים. השיטה בזבזנית מבחינת שטח דיסק מפני שכל המידע נשמר על דיסק במערך - כפילות של כל המידע. השיטה לא נועדה כדי לשפר ביצועים, אבל אפשר לנצל את העובדה שכל המידע נמצא על כל הדיסקים כדי לבזר קריאות של בלוקים גדולים של מידע, לכן זה יכול לשפר קצת את ביצועי הקריאה אבל בטח לא כמו RAID 0. ביצועי הכתיבה לא נפגעים. במידה ואחד הדיסקים שובק חיים המערך ימשיך לעבוד כרגיל כי יש את כל המידע על הדיסק השני. מצריך לפחות 2 דיסקים.
הבנתי שליצור RAID 1 כאשר על אחד הדיסקים כבר קיים מידע זה קצת בעייתי, במיוחד אם מערכת ההפעלה מותקנת על הדיסק הזה.
האם אני יכול איכשהו ליצור RAID 1 כאשר הדיסק שלי מכיל מידע, ואת מערכת ההפעלה מבלי להשמיד את כל המידע שיש על הדיסק?
|