05-05-2007, 20:24
|
|
|
חבר מתאריך: 30.08.05
|
|
הגענו לבסיס הפרמיטיבי
בטבע (ואנחנו חלק מאותו טבע) הנקבות בוחרות להזדווג עם מי שהצאצאים שלו יהיו בעלי הסיכוי הגבוהה ביותר לשרוד (דבר שנבחר על ידי מראה והתנהגות חברתית
אותו "הצייד" גם מתקשר למשהו שנקרא אצלנו מוביל חברתי (המרכז של החבורה) בטבע זה נקרא אלפא מייל ALPHA MALE שהוא בעצם מנהיג הלהקה, הנקבות בעצם רוצות להיות קרובות למנהיג שיבטיח את בטחונן, אותם ה"ערסים" שאתם מדברים עליהם הולכים בחבורות כאשר ברור להם מי הוא אותו מנהיג (התנהגות ודיבור וניסיון לרצות אותו) אותו המנהיג משדר לכולם מיהו החזק בחבורה ועל כן סוג מסויים של בנות נמשכות אליו
מה שקורה לנו עם הגיל זה שאנחנו לומדים להתמודד עם הדברים המוטמעים בנו מטבענו.
כאשר ערכי החברה וניסיון החיים שלנו נכנס אנחנו מתבגרים ובעצם מבינים את המקום שהזכר/נקבה תופסים בחיינו, אך אל תחשוב שהטבע עוזב אותנו.
דמות של אלפא מייל היא דמות שמושכת אליה בנים ובנות, אם תשים לב , כאשר יושבים כמה חבורות של אנשים (ללא קשר בין החבורות) ליד נשים, יתחיל בינהן מאבק מסויים, עוצמת המאבק תלוייה בתהליך החיברות שעבר כל מנהיג (חיברות בקצרה זה הטמעה של ערכים חברתיים, מאוד בקצרה) ישנם מנהיגים שבחברתם ובביתם (סוכן חיברות ראשוני) וחברתם (סוכן חיברות משני) לימדו אותם להיות אגרסיבים ויש כאלה שלימדו אותם להיות מאופקים (אני יכול להכנס לתאוריות של פרויד אבל אני חושב שנגלוש כאן לנושא אחר) אך בעיקרון מה שיקרה בין שתי חבורות אגרסיביות נקרא לו בפשטות "מכות", אנחנו לא המצאנו את זה, בטבע לפני חיזור לרוב יש מאבק בין זכרים דומיננטים
אפשר להשוות את "הפגנת הכוח" לדרך חיזור בטבע, כל זכר מנסה להראות מה הוא שווה , אצל הטווסים זה נוצות, קופים שאגות וכו' (אני מאמין שהבנת)
רגשות הם דבר המושפע מכימיה, היצר שלנו מוצא דרכים להתפרץ, תמיד.
עם הזמן אנחנו לומדים לאזן בין הדברים הטבעיים שקיימים בנו ונותנים משקל שונה לכל אחד מהם
זה מנקודת המבט שלי
|