05-05-2007, 11:32
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
או לא לא ולא !!
טעות , טעות גדולה בידך !!
אולמרט אין לו יד ורגל באיך שחברה ישראלית התדרדרה , ואיתה צה"ל "הגדול" וה"חזק" שלנו .
גם ברוסיה ב1994 הייתה הנהגה הרבה יותר גרועה ובראשה אלכוהוליסט . גם בצבא הרוסי הגנרלים היו אנשים שבמקרה הטוב היה להם קשר רופף למציאות צבאית . גם החייים המסכנים שזרקו אותם לגרוזני עברו אימון זריז (חלקם ירו רק 5 כדורים לפני , וחלקם החזיקו נשק פעם ראשונה) .
ואם כל זאת ואף יותר , כאשר מאות אנשים נהרגים בתחנת רכבת ,כאשר בריגדת מייקופ נשחטת עד יסוד , כאשר שיירות טנקים מחוסלות כמו ברווזים במטווח . רבאק , תקרא על זה באשכול של YGH !
ווכאשר מפקדי שדה צ'צ'נים עולים בקשר (!) בתדרים המבצעים של הכוחות , ומנסים לשכנע את המפקדים להכנע , והם יתנו להם לעזוב ולחגוג את ראש השנה בבית . ומה ? לא , הם לא נכנעים . הם לא אומרים "אתה יודע מה , אולי לא השגנו את המטרה , אבל לפחות נשרוד" . לא ! הם אומרים "אני מודה לך על הצעתך , אבל לך יש מטרה משלך , ולי יש משימה ומטרה שלי" .
זה - לא קיים מזמן בצה"ל . וזאת הבעיה הרבה יותר גדולה מאי כשירות כלים , מחוסר מקצועיות של חיילים , מחוסר הנהגה אמיתית שאשלון הפוליטי . המנטליות "בונקר" אולי עובדת מצוין בשטחים , אולי מנטליות "מטרה הכי ראשונה זה שאף אחד לא יפגע , ואחרי זה כבר נראה , אולי נבצע את המשימה שלנו" עובדת בזמן אימות נגד כוחות נחותים בהרבה .
אבל זאת לא הדרך .
קשה , טעות קשה בידך . אולמרט אולי היה אשם בקביעת מהלכים באשלון שלו , אבל הנגזרת של מהלכים שלו ונגזרות הבאות ירדו למטה , ובכל דרג הם בוצעו בצורה חדורה בינוניות (ואני חס וחלילה לא מלגלג על קצינים אמיצים ולוחמים אמיצים , שחלקם הקריבו אף את חייהם וביצעו מעשי גבורה) .
|