24-04-2012, 17:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 17,061
|
|
שני סודות קטנים מבית משפחת רוג:
אצטרובלים ומחטי אורן - כל מי שעושה מנגל כהלכתו יודע שחומרי הצתה הם ג'יפה למדי. כדי להאיץ את ההצתה של הגחלים, אצטרובלים ומחטים של עצי אורן (העשירים בשרף הדליק של העץ) יכולים לעשות את העבודה באופן מושלם וללא טעם לוואי...
הפלאפל של מר רוג
מצרכים:
4 כוסות גרגירי חומוס יבשים
3 כפות כוסברה
חצי כף פטרוזיליה
בצל אחד
מלח, פלפל
חצי כוס סולת או קמח רגיל אם אתם באמת חייבים
שתי ביצים
4 כוסות שמן חמניות או תירס (רק לא קנולה, איכס)
הכנה
1 - משרים את גרגרי החומוס במים למשך 12-14 שעות. היחס צריך להיות שתי כוסות מים לכוס חומוס. אם רוצים לדלג על השלב הזה אפשר להשתמש בגרעיני חומוס מקופסת שימורים, אבל שתדעו שאתם מוותרים על חלק ניכר מהאיכות של הפלאפל.
2 - במעבד מזון או מטחנת בשר, גורסים את החומוס ביחד עם הביצים, כוסברה, בצל ופטרוזיליה. אם המעבד מזון לא מצליח לגרוס כי קשה מדי, מוסיפים מעט מים. מומלץ לגרוס בהדרגתיות ולא את הכל ביחד.
3 - נותנים לעיסה לעמוד במקרר כשעה.
4 - מרתיחים את השמן בצ'יפסר.
5 - מוציאים את העיסה מהמקרר ומערבבים היטב. העיסה תהיה מימית משהו. מוסיפים בהדרגה סולת (או קמח אם באמת חייבים) ומערבבים עד שהעיסה הופכת להיות יבשה מספיק כדי שאפשר יהיה לעשות כדורים.
6 - עושים כדורים ומכניסים לשמן הרותח. מחכים שיזהיבו (משהו כמו 4 דקות בדרך כלל), מוציאים ומכניסים לפיתה עם חומוסלטצ'יפס
_____________________________________
מר רוג - כי החיים קצרים מדי לשמות מלאים
|