27-04-2007, 15:30
|
|
|
חבר מתאריך: 13.04.07
|
|
קודם כל הצבא הוא כן צבא יהודי. יעידו על כך כל שלטי ה"שמור על הכשרות בפקודה" בחדרי האוכל.
אני גם חייל אתאיסט (אגנוסטי יותר נכון, אבל לא משנה), ולמרות שיש קצת נקודות מציקות, אין שום השפעה של הדת שלך בשירות.
כן, אותך לא יוציאו לחגים מיוחדים (כמו כל הדתות האחרות שמשרתות בצבא), כי אין לך חגים. אז תתצטרך להסתפק בחגי ישראל.
כן, אולי תתפקד כ"גוי של שבת" בשבת בבסיס. זכור לי מקרה ששמרתי עם בחור דתי בשבת ואני הייתי זה שדיווחתי לחמ"ל שהכל תקין, למרות שהוא היה על המ"ק (בגלל בעיה בריאותית לא יכולתי להיות בעמדה של המ"ק). מפגר? לדעתי כן. מפריע בכזאת רמה שאני לא מוכן לשרת? בודאות לא. שבר קצת את השיגרה של השמירה...
כן, אם תשמור ביום כיפור תאכל מנות קרב.
כן, לא תוכל להגיע ליחידות של בינישים או גרעינים חרדיים (שחוץ מגדוד בנח"ל אין יותר, אבל אני לא בקיא בתחום אז אולי יש), אבל כל שאר הצבא פתוח לך. יש לי חבר שהיה כשנה וחצי בקורס טייס ונפל, ועכשיו הוא מתגייר. הדת שלך לא תפריע לך לשרת בשום תפקיד.
יש הרבה מקרים בצבא שאתאיסט, או סתם לא יהודי ירגיש שונה, אבל אני לא נתקלתי במקרה שגרם לי לרצות להשתחרר. אולי החברה שצריכים להתפלל יקבלו עוד 20 דקות הפסקה בצהריים לתפילה, אבל אני מעדיף לשבת בשק"ם במקום להיות בבית כנסת...
אני באמת שלא רואה שום סיבה לרצות להשתחרר מהצבא, בעיקר לא על דבר כמו אתאיסם. לא נראה לי שהקטריון לחוסר גיוס אוכלוסיה שלמה היא דתית - אלא לאומית. אם אתה מחשיב את עצמך ישראלי, תשרת. אם תבוא ותגיד שאתה פלסטיני, לך. אני לדוגמה לא אגדיר את עצמי כיהודי, אבל בהחלט כישראלי.
ובקשר לכל הפצפיסטים, בואו נזרוק אותם באמצע עזה עם שלט "אני יהודי" בערבית ודגל ישראל כרוך סביבם ונראה תוך כמה זמן הם ירצו M16...