18-04-2007, 10:45
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.05
|
|
לימודי משפטים
שלום לכולם,
לאחר טעימה קלה ממדמ"ח הגעתי למסקנה שזה לא התחום שבו אני רוצה לעסוק במהלך חיי ועל כן אני חושב על תחומים חלופיים.
עלה לי בראש הרעיון של ללכת וללמוד פיזיוטרפיה, אבל הלימודים ארוכים (4 שנים) והמערכת מאוד צפופה ולא מאפשרת שילוב של עבודה ולימודים (לא מתאים לי בשום צורה).
בזמן היותי נער בתיכון (מה שלא היה לפני כ"כ הרבה זמן) השתתפתי בחוג נוער שוחר משפט עברי באונ' בר אילן ועשיתי בגרות של 5 יח' בתחום והוצאתי 91 ללא חרישה כלל ומכאן הסקתי שהדבר בא לי בקלות יחסית. בנוסף לכך התחום מעניין אותי.
לאור כל הנסיבות האלה אני שוקל בחיוב להתחיל ללמוד משפטים, אך אני ניצב מול מספר לבטים:
1. השוק רווי בעו"ד, מה הסיכויים למצוא עבודה נורמלית בתחום? אני מנסה להדחיק את הדילמה הזאת בכך שגם בהיי טק יש בועות והרבה משרות עוברות למדינות עולם שלישי, ועל כן אין טעם לבחור מקצוע על סמך תנודות כאלה ואחרות בשוק העבודה אלא יש לבחור בו לפי העדפה אישית ועניין.
2. ממוצע הבגרויות שלי + פסיכומטרי אינו מאפשר לי להתקבל לאונ' ללא שיפור בגרויות ו/או פסיכומטרי. אין לי בעיה לשפר, אבל זה בזבוז של עוד שנה פחות או יותר. מנגד קיימת האפשרות של ללמוד במכללה, אך האם זה גורע מהסיכוי למצוא עבודה טובה בתחום עם סיום התואר? אני מדבר על מכללות מתוקצבות ולא "מכללה למנהל" ודומיהן.
תודה לכל מי שטרח לקרוא את המגילה הזאת, ובעיקר תודה למי שיטרח לענות מנסיונו והיכרותו עם התחום.
SonyEricsson
THEN YOU WIN...
MOHANDAS GANDHI
נערך לאחרונה ע"י SonyEricsson בתאריך 18-04-2007 בשעה 10:50.
|