לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-04-2007, 16:52
  ווטלמן ווטלמן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.01.07
הרבה שאלות של מלש"ב (בעיקר יחטיות)

אוקיי אספתי דיי הרבה שאלות שהיו לי על הצבא לאשכול אחד, יש מצב חלקן דיי טפשיות, מקווה שלא.
הרצתי דיי הרבה חיפושים וזה הדברים שעדיין אני לא ממש מבין, תודה מראש:

1. הבנתי שבזמני מלחמה מצטרפים גדודים של הנדסה קרבית לגדודי החי"ר, אבל גם קראתי פה בפורום שבעצם החה"ן מוביל את החי"ר ואני משער עושה את העבודות ההנדסיות, אז איך מתחלקת העבודה בין החה"ן של החטיבה לגדודי ההנדסה?

2. האם קיים מצב שהעורב ישתמשו בטיל שלהם במציאות של עכשיו (כלומר לא בזמן מלחמה) נגד משהו שהוא לא טנק ? אם כן מה ? והאם יש דוגמא למצב כזה ?

3. לפי הבנתי חטיבות החי"ר הן בערך בקטע כזה של גבעתי בעיקר בדרום צנחנים ונח"ל בעיקר במרכז וגולני בעיקר בצפון, ברור לי שכל החטיבות זזות ושגבעתי היו בלבנון עכשיו וגם גולני פועלים במרכז וכו' כמו עכשיו במבצע שהיה בשכם של גולני וחרוב או משהו, אז השאלה שלי היא איך מחליטים איזה יחידה לשלוח בעיקר בקטע של יחטיות, כלומר איך מחליטים נגיד לשלוח את הסיירת של גולני לעזה שזה יחסית בדרום, זה כדי להפיג את הלחץ ולחלק אותו בין חטיבות ? או שמעדיפים לתת משימות בעזה לחטיבות האחרות שיותר ממוקדות שם ואת היחטיות של גולני מביאים מהצפון רק מתי שאין יחידה פנויה מהיחטיות שבדרום/מרכז ?

4. דברתי עם משהו מסיירת צנחנים ושהוא שמע שאני הולך לגולני לגיבוש יחטיות בתקווה להגיע לאגוז או לסיירת הוא אמר לי שגם אגוז וגם הסיירת של גולני יחידות איכותיות, אבל שהחה"ן והעורב של גולני נחשבים ברמה הכי נמוכה משאר היחטיות של החטיבות האחרות, השאלה שלי אם זה נכון ? ואם כן במה זה מתבטא ? (תנאים/הקצאות/כמות משימות/רמת אימון וכו')

5. האם יש מקרים שיודעים אליהם של הזמן הקרוב (רק אם יש מקרים שאפשר לספר מביטחון מידע כי אני משער שזה נושא רגיש) שהיחטיות של גולני (אני אומר גולני כי הם החטיבה הצפונית לפי מה שאני מבין..) בייחוד אגוז או הסיירת עברו את גבול הצפון ללכוד מחבלים ? או שמכיוון שזה לא כמו השטחים אלא שטח של מדינה אי אפשר לעשות את זה (לפחות לא בגלוי) ? ובכלל, המבצעים של אגוז, האם הם עדיין מתמקדים בצפון או שעכשיו הם עובדים יותר בשטחים ? (שוב. אני יודע שהסעיף הזה רגיש מבטחון מידע, אז מקסימום אם אי אפשר לענות עליו תתעלמו)

6. מתי שאתה בשמירה, באיזה זמנים בדרך כלל מדובר? בשעה-שתיים או שגם יש שמירות של כמה וכמה שעות ? ומה נחשב שבירת שמירה בעצם ? כל דבר שעושה רעש או מסיח את דעתך ?

7. חיפשתי אשכולות על שפצור אבל מצאתי רק כמה על שעונים ודסקיות וכאלה, אם משהו מכיר איזה לינק לשפצורים לגיבושים (של החגורה של הנשק בגיבוש של התיק וכו') אז בבקשה שישים כי הרבה מהשפצורים שמציעים לעשות קשה לי להבין ככה על רגל אחת

8. הקטע עם הצעירים וותיקים וזה, הבנתי שצעירים עושים נגיד יותר שמירות תורנות מטבח וכאלה, אבל השאלה שלי היא לאיזה רמה זה מגיע. כאילו זה כזה יותר בצחוק ובסבבה שהצעירים צריכים לעשות יותר כמו שהותיקים עשו כשהם היו צעירים, או שיש צעירים שממש סובלים מזה ?

טוב סליחה על החפירה חח, כל מה שכתבתי פה זה רק דברים שאני חושב וכדומה והשתדלתי לכתוב הרבה שזה איך שאני מבין כי אני משער שיש פה הרבה פרטים לא נכונים אז בקשה תקנו אותי אם אני טועה. תודה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-04-2007, 17:08
  LoneWolf LoneWolf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.05
אני אנסה לענות על כמה מהשאלות - כמובן- תקנו אותי אם אני טועה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ווטלמן שמתחילה ב "הרבה שאלות של מלש"ב (בעיקר יחטיות)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ווטלמן
אוקיי אספתי דיי הרבה שאלות שהיו לי על הצבא לאשכול אחד, יש מצב חלקן דיי טפשיות, מקווה שלא.
הרצתי דיי הרבה חיפושים וזה הדברים שעדיין אני לא ממש מבין, תודה מראש:

1. הבנתי שבזמני מלחמה מצטרפים גדודים של הנדסה קרבית לגדודי החי"ר, אבל גם קראתי פה בפורום שבעצם החה"ן מוביל את החי"ר ואני משער עושה את העבודות ההנדסיות, אז איך מתחלקת העבודה בין החה"ן של החטיבה לגדודי ההנדסה?

2. האם קיים מצב שהעורב ישתמשו בטיל שלהם במציאות של עכשיו (כלומר לא בזמן מלחמה) נגד משהו שהוא לא טנק ? אם כן מה ? והאם יש דוגמא למצב כזה ?

3. לפי הבנתי חטיבות החי"ר הן בערך בקטע כזה של גבעתי בעיקר בדרום צנחנים ונח"ל בעיקר במרכז וגולני בעיקר בצפון, ברור לי שכל החטיבות זזות ושגבעתי היו בלבנון עכשיו וגם גולני פועלים במרכז וכו' כמו עכשיו במבצע שהיה בשכם של גולני וחרוב או משהו, אז השאלה שלי היא איך מחליטים איזה יחידה לשלוח בעיקר בקטע של יחטיות, כלומר איך מחליטים נגיד לשלוח את הסיירת של גולני לעזה שזה יחסית בדרום, זה כדי להפיג את הלחץ ולחלק אותו בין חטיבות ? או שמעדיפים לתת משימות בעזה לחטיבות האחרות שיותר ממוקדות שם ואת היחטיות של גולני מביאים מהצפון רק מתי שאין יחידה פנויה מהיחטיות שבדרום/מרכז ?

4. דברתי עם משהו מסיירת צנחנים ושהוא שמע שאני הולך לגולני לגיבוש יחטיות בתקווה להגיע לאגוז או לסיירת הוא אמר לי שגם אגוז וגם הסיירת של גולני יחידות איכותיות, אבל שהחה"ן והעורב של גולני נחשבים ברמה הכי נמוכה משאר היחטיות של החטיבות האחרות, השאלה שלי אם זה נכון ? ואם כן במה זה מתבטא ? (תנאים/הקצאות/כמות משימות/רמת אימון וכו')

5. האם יש מקרים שיודעים אליהם של הזמן הקרוב (רק אם יש מקרים שאפשר לספר מביטחון מידע כי אני משער שזה נושא רגיש) שהיחטיות של גולני (אני אומר גולני כי הם החטיבה הצפונית לפי מה שאני מבין..) בייחוד אגוז או הסיירת עברו את גבול הצפון ללכוד מחבלים ? או שמכיוון שזה לא כמו השטחים אלא שטח של מדינה אי אפשר לעשות את זה (לפחות לא בגלוי) ? ובכלל, המבצעים של אגוז, האם הם עדיין מתמקדים בצפון או שעכשיו הם עובדים יותר בשטחים ? (שוב. אני יודע שהסעיף הזה רגיש מבטחון מידע, אז מקסימום אם אי אפשר לענות עליו תתעלמו)

6. מתי שאתה בשמירה, באיזה זמנים בדרך כלל מדובר? בשעה-שתיים או שגם יש שמירות של כמה וכמה שעות ? ומה נחשב שבירת שמירה בעצם ? כל דבר שעושה רעש או מסיח את דעתך ?

7. חיפשתי אשכולות על שפצור אבל מצאתי רק כמה על שעונים ודסקיות וכאלה, אם משהו מכיר איזה לינק לשפצורים לגיבושים (של החגורה של הנשק בגיבוש של התיק וכו') אז בבקשה שישים כי הרבה מהשפצורים שמציעים לעשות קשה לי להבין ככה על רגל אחת

8. הקטע עם הצעירים וותיקים וזה, הבנתי שצעירים עושים נגיד יותר שמירות תורנות מטבח וכאלה, אבל השאלה שלי היא לאיזה רמה זה מגיע. כאילו זה כזה יותר בצחוק ובסבבה שהצעירים צריכים לעשות יותר כמו שהותיקים עשו כשהם היו צעירים, או שיש צעירים שממש סובלים מזה ?

טוב סליחה על החפירה חח, כל מה שכתבתי פה זה רק דברים שאני חושב וכדומה והשתדלתי לכתוב הרבה שזה איך שאני מבין כי אני משער שיש פה הרבה פרטים לא נכונים אז בקשה תקנו אותי אם אני טועה. תודה

2. לא חייבים להשתמש בטיל או רקטה רק כנגד טנקים. אפשר כנגד ביניינים כלשהם (בטון הרי זה חומר קשה, תסכים?) או קבוצות מחבלים לדוגמא. כמו שחיזבאללה השתמש בטילי נ"ט על החי"ר שלנו במלחמה, ולא רק על השריון- נכון?

3. לפי מה שאני מבין זה תלוי במח"ט של אותו איזור. הוא זה שמחלק את הכח - מי יעשה מה. למשל יש לו את חרוב בשכם ויש להם שם מבוקש, הוא יכול לבחור בין כל היחידות האחרות שפנויות לבצע את זה, או בחרוב או למשל גדוד אחר שיושב שם באותו זמן.

4. זה רלוונטי בכלל? שמועה של "ההוא אמר לי שככה וככה". אין שום בושה בלהיות בעורב. העיקר שתגיע לשם, אל תדאג בכלל לגבי דברים כאלו.

5. אתה לא חושב שזה קצת עובר על ביטחון שדה? מה זה עינייננו אם רודפים מחבלים אחרי הגבול? למה לדבר על דברים כאלו בפורום שהאויב קורא בו?

7. בעיקרון, אני הבאתי אזיקונים ו-Duck tape .. בגיבוש שלי הייתי צריך לשפצ"ר את הרצועה לנשק, את החגור של המיימיות, ואת הפק"לים. אתה כבר תדע מה לעשות בגיבוש...אתה רק צריך לחזק את הציוד שנתנו לך כי הוא משומש ביותר, וככה אתה שומר עליו מלהקרע.

מקווה שעזרתי...

נערך לאחרונה ע"י LoneWolf בתאריך 18-04-2007 בשעה 17:12.
ישן 18-04-2007, 22:46
  ניייצן ניייצן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.03.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Dean שמתחילה ב "התד"לים עשויים מבד דיי חזק..."

תביא איתך שרוכים (כןכן כמו אלה שבנעליים).

אני קיבלתי במסע תד"ל עם רצועה קרועה, פשוט קשרתי שרוך לצד אחד של הרצועה, ולצד השני וככה אתה מקבל רצועה כמו חדשה (:

חוצמזה אם אתה בענייני שיפצורים- יש לי עצה די טובה-
מה שהכי עזר לי בגיבוש (למרות שלא נראה לי הכי יעיל בכל גיבוש, תלוי איזה ואם יש שם משימות למיניהן..) זה קשרים. כןכן קשרים. כפיתות מהצופים.

אני ממליצה לך להכנס לאתר הצופים- www.zofim.org.il
תמצא יש שם קישורים שמסבירים לך באיורים איך לעשות כל מיני קשירות.

זה ממש ממש ממש מרשים את המפקדים, וגם אתה יוצא שפיץ במחלקה שלך בהכנת הפק"לים למסעות (שצריך לקשור ג'ריקן למנשא למשל)
ישן 19-04-2007, 09:00
  nir933 nir933 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ווטלמן שמתחילה ב "הרבה שאלות של מלש"ב (בעיקר יחטיות)"

אממ בקשר לשאלה 1 - חה"ן זה חיל הנדסה. פלחה"ן זה פלוגת חיל הנדסה.
במלחמה הכל עובד כמערכת אחת - גדודי הנדסה מנקים את השטח מפני מטענים ומוקשים, אני לא בטוח אבל אני חושב שהפלחה"ן פועלת כחלק מגדוד ולא כגדוד הנדסה, כי היא בעיקר חי"ר עם התמחות משנית.
אני חושב שהם עוברים הכשרה בבהל"צ והם יודעים לפוצץ דברים אבל לא כמו חה"ן.
בקשר לשאלה 4 - תראה, אני לא יודע בוודאות, אני יודע בערך לכן מה שאני אומר לא חייב להיות נכון, העורב הסיירת הפלחה"ן והאגוז של גולני, כולם מעולות. בצנחנים הפלחה"ן נחשב קצת פחות, אבל העורב והסיירת מעולות (וכמובן שמגלן אבל היא לא חלק מצנחנים), בגבעתי אני יודע שהפלחה"ן די טוב, לפי מה שהבנתי העורב פחות טוב שמה אבל אין לזה בסיס ובנח"ל הסיירת הפלחה"ן טובות מאד פחות יודע על הפלחה"ן.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:32

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר