16-04-2007, 21:09
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
|
|
תגובה
"כשבפעם החמישית ניתקו את החשמל, פגה סובלנותינו,- נזכרת ניקה- ביחד עם השכנים התארגנו וקנינו גנרטור. בוולדיווסטוק הטמפרטורה יורדת מתחת ל (30 -) מעלות בחורף, ואי אפשר לשרוד בלי חימום. אבל הגנרטור צורך המון סולר. אם מישהו היה בא באותו הזמן ומציע לעיר אנרגיה כמעט בחינם, הייתי מצביעה בעד. תקרה תקלה בכור או לא- זו שאלה גדולה, אבל כאשר המים קופאים לך בקומקום, אתה מפסיק להתפלסף."
כף נפתח מאמר באחד מירחוני המדע הרוסיים לפני מספר שנים, מאמר בו סוקרו תחנות כוח גרעיניות צפות. היום אין כבר מדובר על מד"ב, ובנייה של ספינות כאלו החלה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
הכור לא נועד למטרות צבאיות אבל בהחלט עשוי להוות מטרה לפיגוע טרוריסטי (או כמובן סתם תאונה).
|
למרות שהגיוני ששאלות הבטיחות, גם מבחינה של תאונות וגם פגיעה עויינת מכוונת, אך לדעתי אין צורך לתת לטענה "שמה הטרוריסטים..." משקל רב, אחרת נפסיק לבנות גורדי שחקים, לבנות מטוסים או בכלל נפחד לצאת מהבית. מבחינה של בטיחות סביבתית- אני מניח (ומקווה) כי המהנדסים הרוסיים יעשו את העבודה הדרושה, במיוחד אם הם מתכוונים למכור את האנרגיה.
פרט מעניין- הרעיון של תחנות כוח שכאלו שייך לאמריקאים (ע"ע Offshore Power Systems), אך הפרוייקט השאפתני נכשל מסיבות כאלו ואחרות. בריה"מ לעומת זאת הרימה את הכפפה. בגלל שטחה הגדול ויישובים נידחים, הכדאיות היתה גבוהה יותר. כמו כן לבריה"מ היה נסיון רב וייחודי בבניית שוברי קרח גרעיניים, כמו גם הרבה כורים גרעיניים לספינות וצוללות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
בימים הכי גרועים של הצי הצפוני אי-שם באמצע שנות ה-90, היתה שמועה (כנראה נכונה) שמפקד בסיס צוללות הטייפון בגרמיקה חיבר את אחת הצוללות למערכת החשמל הקורסת של הבסיס...
|
בסוף שנות באמת ה-80 היה רעיון כזה, להשתמש בצוללות גרעיניות ישנות ל"תדלוק" רשתות חשמל במקומות נידחים, אבל ככל שידוע לי הוא נפסל מטעמי בטיחות ושיקולים כלכליים. אבל ייתכן שהיה מקרה חד פעמי מאוחר יותר.
על פי אמצעי תקשורת רוסיים תחנת כוח גרעינית המושתתת על פלטפורמה צפה, שתקרא על שם לומונוסוב, תהיה בעוצמה של 70 מגה-וואט חשמל (לא כולל חום) ובנייתה צפויה להסתיים ב-2010. המחיר מוערך ב-200 מליון דולר, זמן ההחזר הכספי -7 שנים.
אני מניח שחוץ מהספקת האנרגיה בטווח הרחוק, מודבר על "אוויר לנשימה" לתעשייה הרוסית ובעיקר ל- SevMash שמתמחה בבניית צוללות גרעיניות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Shavit69
זה נראה לי מאוד מוזר, לא עדיף פשוט לבנות כורים על הקרקע? זה בכלל פרקטי ועדיף-כלכלית מכורים רגילים? לא. כנראה שכן.
דבר שני שמפריע לי הוא האפשרות שרוסיה תמכור את הכורים למדינות-אחרות, עד כמה אפשר לשים כורים צפים בפיקוח IAEA? קל יותר לפקח או קשה יותר? אפשר "להגניב" למדינה אחרת כור כזה מבלי שאף אחד ידע?
|
חוץ משימושים פנימיים, קוסם לרוסיה הרעיון של מכירה, או אולי השכרה. לפי התכנון, חוץ מהפקת חשמל, ניתן יהיה גם להטפיל מים (בגרסא מיוחדת של הספינה). דבר כזה אקטואלי אפילו למדינת ישראל. בין הלקוחות הרציניים לתחנות הטפלת מים שכאלו - הודו וסין.
אכן, מכירה של תחנות כאלו יכולה להיות בעייתית מבחינה בינלאומית. אבל יש דרך אחרת- מכירה של חשמל בלבד, כאשר הפלטפורמה עצמה, כולל כמובן הכור, תישאר בידי רוסיה.
|