01-02-2005, 16:03
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
הכתבה לעצלנים
ציטוט:
גרמניה מעכבת מכירת שריוניות לצה"ל מחשש שיופעלו בשטחים
מאת אמנון ברזילי
ממשלת גרמניה מעכבת חתימה על חוזה למכירת שריוניות מדגם "דינגו" לישראל, מחשש שצה"ל יפעיל אותן בשטחי הרשות הפלשתינית. בשיחות שהתקיימו בשבועות האחרונים בין נציגי ממשלת גרמניה לבכירים במשרדי החוץ והביטחון בישראל, אמרו הגרמנים כי ההתנגדות למכירת השריוניות אינה עקרונית, אך מדובר "בבעיה של עיתוי".
צה"ל החליט לרכוש מאה שריוניות מסוג "דינגו 2", בסכום של כ-60 מיליון דולר, להעברת כוחות באופן ממוגן ולמשימות סיור ושיטור, בעיקר בשטחים. השריוניות, הראשונות מסוגן בצה"ל, נועדו להחליף את נושאי הגייסות המשוריינים (נגמ"שים) מסוג M-116, שבאמצעותם מועברים כוחות רגליים בצה"ל מאז שנות ה-60. במערכת הביטחון אמרו אתמול, כי הם מקווים שהתקדמות במגעים בין ישראל לפלשתינאים ובהתנתקות תאפשר את אספקת השריוניות.
במפקדת זרוע היבשה (מז"י) הגיעו בשנים האחרונות למסקנה כי נגמ"ש ה-M-116 הוא כבד, מסורבל, יקר לאחזקה ובעל מיגון חלש. לכן, במקביל לחיפושים אחר נגמ"ש כבד בעל מיגון נגד טילים, חיפש צה"ל גם שריונית קלה יותר, לנסיעה בכבישים וגם בתנאים קשים יותר, בשטחי חול.
כדי לרכוש את השריוניות בכספי הסיוע האמריקאי, יזם משרד הביטחון הישראלי הסכם להעברת הייצור והידע מהחברה הגרמנית שמייצרת את השריוניות, קראוס מאפיי, לחברת טקסטרון בארצות הברית. בהסכם נקבע, כי החברה האמריקאית תייצר את מרבית חלקי השריונית, אך המנוע וחלקים אחרים ייוצרו בגרמניה ויישלחו להרכבה בארה"ב.
מאז נחתם ההסכם לרכישת השריוניות בקיץ 2004, הושלמו כמעט כל ההסכמים בין משרד הביטחון הישראלי לחברת טקסטרון, אבל החתימה על ההסכם ליצוא הרכיבים הנוספים מגרמניה לארה"ב עוכבה. מבירורים שנעשו התברר, כי הסיבה לעיכוב היא שממשלת גרמניה לא נתנה עד כה את אישורה להסכם.
"דינגו 2" היא שריונית המכוסה גגון ונעה על גלגלים. היא מתוכננת להסיע שמונה חיילים, ומצוידת בדלתות צדדיות ובדלת אחורית. מהירותה המרבית היא 90 קמ"ש.
צה"ל מתכוון לצייד את ה"דינגו" בעמדת הנשק "קטלנית" שפותחה ברפאל, וניצבת על גג השריונית. העמדה נשלטת מרחוק, והיא מסוגלת להפעיל שלושה סוגים של כלי נשק: מקלע קל, מקלע כבד ומקלע רימונים.
|
הטעות הבסיסית M116 רק מעידה על שאר השגיאות במאמר