15-04-2007, 00:56
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.06
|
|
אוקיי...
אני אצטט:
"הסוס הגיב עם גימטריות משלו על "הי פריקוונסי". "
אני לא יודע על מה אתה מדבר... כנראה שלא הספקתי לראות את ההודעה שלו לפני שהיא נמחקה.
"באשר לתגובת הגנה ראויה על פעולה תוקפנית, איש לא הסמיך אותך לקבוע מה צריך או לא צריך לעשות"
לא קבעתי מה צריך לעשות ומה לא צריך לעשות, פשוט נתתי את דעתי לגבי זה והתכוונתי שאני מסכים איתך לגבי מקרים מסויימים שבהם צריך לתקוף בחזרה ושאני לא מסכים איתך לגבי תקיפה מילולית (קללות) בפורום גם אם זה רק כתגובת הגנה. הבאתי את הציטוט של אחד החוקים של הפורום כדי שתבין דבר מסוים שאני מנסה להגיד לך: בכל מקום יש חוקים ואנחנו מחוייבים לפעול לפי החוקים האלה. יש חוק שמתיר לאדם להגונן אם מישהו תוקף אותו, יש גם חוק אוניברסלי (לא כתוב) שאם מדינה תוקפת מדינה, מותר למדינה להתגונן גם אם זה אומר לתקוף בחזרה. כלומר, יש חוקים והם מכוונים אותנו איך להתנהג בכל מיני מצבים. גם לפורום הזה יש חוקים משלו, שאומרים לנו איך אנחנו אמורים להתנהג כדי שהרמה של הדיונים תישמר גבוהה ואתה, כחבר בפורום, כפוף לחוקים האלו וצריך לכבד אותם. נכון, אתה לא היחיד שקילל ואתה גם לא התחלת את הקללות, אבל אם מישהו עובר על החוקים זה לא אומר שעכשיו לך מותר.
------------------
"מי שמתיימר לדון בענייני מדע ראוי שיהיה לו ישרה (integrity) אינטלקטואלית... לידיעתך, מדענים לא נוהגים לשים מילים בפיהם של העמיתים שלהם, הם יכולים להרשות לעצמם לא לעסוק בתחמנות זולה של תגרנים".
את זה כתבת לפני מספר הודעות ושוב ניתן לראות האשמה שלך שחוזרת אליך כמו בומרנג:
הרי כתבת בהודעה האחרונה:
"אם בן אדם מעדיף להבליג, ולהמשיך לחטוף בלי תגובה – זאת בחירה אישית שלו בלבד". אתה מציג את זה כאילו זו הייתה הכוונה שלי.
לא אמרתי שצריך להבליג ולא אמרתי שצריך לא להגיב. למה אתה שם לי מילים בפה? למה אתה מתחמן? איפה הישרה האינטלקטואלית?
אפילו לא רמזתי שצריך להבליג. להיפך, לפי דעתי() צריך להגיב אבל בצורה ראויה ונאותה, בצורה בוגרת.
תרשה לי לצטט את עצמי בעניין הזה כי אתה לא עושה את זה מספיק טוב:
"זה שהוא צריך לצפות מראש תגובה לא הולמת שלך, לא אומר שככה אתה צריך להגיב" - כלומר, אתה צריך להגיב, אבל התגובה צריכה להיות הולמת (בלי קללות).
"אם מישהו תוקף אותך בפורום, זה לא כזה נורא ויש לך הרבה בררות, אתה לא חייב לתקוף בחזרה" -
זה לא אומר שאתה לא יכול להגיב אלא שאסור לך לקלל אותו בחזרה.
"יש דברים שאפשר ואפילו צריך לא להגיב באותו מטבע (כמו אם מישהו קילל אותך בפורום ואתה נורא כועס עכשיו). ולמה לא להגיב ככה? כי אז אתה מראה בגרות וזה שקילל מתגלה כילדותי. אז איך להגיב? בצורה הכי בוגרת שאתה רק יכול".
שים לב שההמלצה שלי היא דווקא כן להגיב אבל בצורה בוגרת.
אז פעם אחרונה: לפי חוקי הפורום, אם מישהו מקלל אותך בפורום, אסור לך לקלל אותו בחזרה.
לפי דעתי, גם אם לא היו חוקי הפורום, אם מישהו מקלל אותך בפורום, אתה לא צריך לקלל אותו בחזרה, אבל אתה גם בהחלט לא אמור לשתוק לו על זה. אפשר להגיב בצורה חריפה ביותר גם בלי לקלל.
|