19-04-2007, 12:01
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.06
|
|
אני לא רוצה להתערב...
אבל אני יעשה את זה בכל זאת. :-)
לפי דעתי כל התשובות שניתנו פה לא נכונות והבעיה היא לא בתשובות שלכם אלא בשאלה עצמה. השאלה לא לגיטימית בגלל הבעייתיות שבמדידה לפי צלזיוס (או יותר נכון שהבעיה מתקיימת במדידה שלא לפי קלווין).
0 בצלזיוס מבטא חום מסויים וזה בעייתי בגלל שאי אפשר לבצע עליו פעולות כמו כפל וחילוק. אי אפשר לפתור את הבעיה הזאת בעזרת המרה ליחידות מדידה שונות (כולל מה שהציע ShoobyD) כך שנקבל מספר שאפשר לעבוד איתו ועליו נבצע את פעולת החילוק. אני אסביר למה זה אסור:
נניח שאני ישאל שאלה דומה לשאלה שבפתיחת האשכול הזה. אם היום 4 מעלות ומחר יהיה קר פי 2, מה תיהיה הטפמרטורה מחר? לפי ההיגיון של כולם, התשובה היא כמובן 2 מעלות.
אבל מה יקרה אם אני ימיר לקלווין או פרנהייט או להפרשי טמפרטורות? אני יקבל בכל המרה מספר אחר, שעליו אני יבצע את החילוק, וכל התשובות יהיו שונות אחת מהשניה ויותר חשוב, שונות מהתשובה "ההגיונית". כלומר, התשובות שקיבלנו לפי ההמרות, לא נכונות. אז אם אנחנו לא יכולים לעשות את הפעולה של המרה וחילוק על מספרים שהם לא 0 ברור שאסור לנו לעשות גם על 0.
לפי דעתי הדרך הנכונה ביותר למדוד חום היא לפי קלווין בגלל ש 0 בקלווין מבטא חוסר חום אמיתי כלומר, שהמולקולות לא זזות, ולכן אי אפשר להגיד שמחר יהיה יותר קר בגלל שאין יותר קר מזה.
אם השאלה הייתה נשאלת ביחידות קלווין היא הייתה לגיטימית והייתה לה תשובה אחת ברורה ונכונה: 0/2 = 0.
|