|
21-03-2007, 14:21
|
|
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
הודעות: 5,211
|
|
נפאל על רגל אחת
איי, נפאל המדהימה...
אין מה לומר, אין כמו נפאל, לטעמי לפחות. ארץ שמשלבת הינדו עם בודהיזם, הרים וערים...
ויזה: ניתן לקבל ויזה בשדה התעופה בעלות של כ 70$. אם מגיעים מהודו צריך לעשות ויזה בשגרירות נפאל בהודו.
הגעה מבנגקוק – בטיסה.
הגעה מהודו - דרך וראנאסי לגבול ולקטמנדו בירת נפאל.
בקטמנדו עצמה:
ההגעה היא לאיזור המוכר בשם ה"טאמל", שם נמצאים כל המלונות והמסעדות. מקומות לינה: לנסות את "קראון" הוטל, את "סבן קורנר" ואת "מרקו פולו", כולם מוצלחים, לא לשלם יותר מ - 250-300 רופי לחדר זוגי.
מסעדות - חוואיג´ בשביל הפלאפל, OR2K נחמדה, אך קצת עמוסה וגם שורצת פשפשים, וכמובן - "פומפרניקל" מועדון ארוחת הבוקר הרשמי של הישראלי (בוקר זה מושג גמיש). זהו גם, (בנוסף למשרד של "סויסה") לוח המודעות הישראלי.
בעיר עצמה שווה לראות את מקדש הקופים, את שריפת הגופות (פושפינאט), את ארמון המלך הישן והחדש ואת משכנה של האלה-ילדה, וכמובן ציפור האבן במקדש "פטאן".
לנגראקוט (הר גבוה המשקיף על האיזור) אפשר ללכת, אבל אני ממליצה יותר על סאראנקוט שבצפון.
סוכנויות נסיעות. ישנן כמה כאלה בנפאל. הידועה היא "סויסה". אני ממליצה שלא להשתמש בשירותיה, מכיוון שבשנים האחרונות היא נעשתה המונית, כלומר לא מתייחסת לכל מטייל ברצינות. כמו כן סופר לי על מקרים רבים של בעיות איתה (פורטרים שבורחים, כרטיסי נסיעה לא תקפים וכאלה). נסו את סוכנות "שי".
משם: קונים כרטיס אוטובוס לפוקרה בסוכנות הנסיעות. נקודת היציאה משתנה, אך לרוב היא התחנה המרכזית.לשאול.
הנסיעה אורכת כ - 6 שעות (אם אין מפולות בדרך, ולפעמים יש).
בפוקרה מגיעים ל"לייק-סייד", שם נמצא הכל. לינה: לנסות את "גרינלנד", את "אבוקדו", את "פושפא" ואת "סטאר-לייט".
מסעדת "ones up on a time" היא נהדרת, לבוקר, צהרים או ערב ובעיקר לארוחות-של-לפני-או-אחרי-טרק (אני ממליצה על סטיק ברוטב שום, בירה סן-מיגל ופנקיק שוקולד לקינוח). ישנו גם האוורסט סטיק האוס שלטעמי פחות שווה, אבל - never try never know (המוטו שלי בחיים), ופומפרניקל אחד, פחות מוצלח מאחיו הקטמנדואי.
סוכנויות - אותו דבר כמו בקטמנדו.
ומה עכשיו? בעיר עצמה - סיור כפרים באזור, חצייה של האגם לישובים בצידו השני, עלייה לסאראנקוט (לא לפספס - זריחה על ההימלאיה). אירועים שונים (פיקניק כלל אזורי וכאלה) תמיד מתרחשים באזור, שווה בירור.
ועכשיו לעיקר העיקרים - הטרקים. לא להיבהל מהמילה. גם אם אתה לא תרמילאי צמרת אתה בהחלט יכול לטרק. אם יש לך בעיה לסחוב (כמעט לכולם יש) אז יש לך את האופציה לשכור פורטר (סבל) בסוכנות הנסיעות בעלות יומית, שיילווה אותך לאורך כל הטרק ויוריד ממך את הצורך המייגע לסחוב. רק לא לעשות טעות: פורטר לוקחים רק, אבל ר-ק דרך סוכנות (ולא סויסה), כי אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם עם פורטר שדורש תשלום נוסף באמצע הדרך, או גרוע מזה - בלי פורטר.
אז במה מדובר:
"ראונד אנאפורנה טרק": הטרק הארוך - בין שבועיים לשלושה של טרק, תלוי בקצב הליכה (אנחנו עשינו ב - 14 יום), אבל שווה כל רגע - טיפוס אל תוך, מעל ודרך רכס ההימליאה "אנאפורנה". מדהים ביופיו, אחד המקומות היחידים בהם באמת תמצאו כפרים לא מתויירים, חיים אמיתיים. הפסגות המושלגות עוצרות את הנשימה. האתגר עצום ותחושת הסיפוק אפילו יותר. קשה לתאר. אזהרה: זה לא טרק קל, אבל שווה כל שנייה.
"ABC - אנאפורנה בייס קמפ" - טרק קצר יותר, בן כשבוע ימים, וכולל בתוכו טיפוס קל אל בין הרכס המדובר מקודם - האנאפורנה (צורתו בערך כפרסה ובעצם מטפסים למרכז הפרסה. טרק יפה, קל יותר, אבל בהחלט שווה.
"גומסום" - בעצם חלק (החלק הקל יותר והמתוייר יותר), בעצם, סופו של מסלול ה"ראונד". שתי אופציות: או שטסים לגומסום (עיר בערך באמצע הרכס) ויורדים ברגל, או שעולים ברגל וטסים מג´ומסום. אורך כשבוע-שמונה ימים.יפה בהחלט, אם כי, לדעתי לא מגיע ליופיים של הקודמים.
"פונהיל" - גם הוא חלק מה"ראונד", גם בסופו. גם אורכו כשבוע, והוא כולל בעצם טיפוס על פסגה (נמוכה יחסית) ברכס האנאפורנה, ותצפית על האיזור ממעל. ביום ראות טובה הנוף מדהים.
"אוורסט בייס קמפ" - טרק העולה אל בסיס האוורסט. גם אורכו כשלושה שבועות. הנוף מדהים ביופיו, האתגר עצום, הטרק לא קל. חסרון אחד היה בו לטעמי - הולכים וחוזרים את אותה הדרך (אני חסידת טרקים מעגליים ולא פינג פונג).
טרק נוסף שיש לדבר בו הוא ה"לאנג-טאנג" (האגמים הקפואים), שאליו אפשר לצאת גם מקטמנדו. אורכו כשבוע, זהו טרק שפונה לאזור קצת אחר של ההימלאיה, לרכס ועמק הלאנג טאנג, שבמרומיו ישנם אגמים קפואים מדהימים ביופיים. שווה בהחלט.
זהו בערך בנוגע לטרקים (יש עוד רבים קצרים של יום יומיים, תוכלו לקבל הצעות בכל סוכנות). חלק מהטרקים מצריכים פרמיט (אישור כניסה) שניתן להוציא בכל סוכנות.
ראפטינג: הקאלי גאנדאקי, הרפטינג הפופולרי ביותר בנפאל, יוצא מנאיה פול, כשלוש שעות מפוקרה. הרפטינג אורך שלושה ימים, מגיע בעונה לראפיד 5, יש בו קטעים יותר ופחות אתגריים, כולל אוכל, שתייה, מדריכים (סבבה של מדריכים) ובסוכנות "שי" גם קלטת וידאו של הראפט. שווה.
יש עוד ראפטים, אבל זה הפופולארי ביותר ודי בצדק.
אטרקציה נוספת בנפאל היא שמורות הטבע:
"צ´יטואן" - שמורת טבע הנמצאת כתשע שעות נסיעה (כרטיסים בכל סוכנות נסיעות) מקטמנדו או פוקרה. בשמורה תפגשו קרנפים, פילים, נמרים, ועוד רבים (טיפ: אם קרנף רודף אחריך - טפס על עץ. זה עובד).ניתן לעשות טרק רגלי או על פילים בשמורה. הכניסה לשמורה כרוכה בקניית פרמיט בכניסה. ניתן ללון בתוך או מחוף לשמורה. בחוץ זול יותר ופחות עמוס.
"בורדיה פארק" - שמורת טבע הנמצאת כשתים עשרה שעות נסיעה מפוקרה, פחות מתויירת, כוללת את אותם בע"ח במו בצ´יטואן, אבל גם דולפינים. אין חשמל בלילה, אז להצטייד בהתאם.
זוהי נפאל על רגל אחת. אני גם ממליצה ללמוד קצת על הינדו ובודהיזם לפני הנסיעה - זה מוסיף הרבה עניין. בנוסף - להתעניין בנושא פסטיבלים מקומיים - יש הרבה כאלה בנפאל והם מרתקים.
תכנון טיול לנפאל מסלולים בנפאל מסלול בנפאל טיול בנפאל טרקים בנפאל טרק בנפאל
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י Noa_A בתאריך 10-05-2007 בשעה 16:43.
|
|