|
01-03-2007, 20:53
|
|
|
חבר מתאריך: 10.05.05
|
|
גיבוש חובלים 25/2/07
החלטתי לכתוב סיקור על מה שהיה בגיבוש. קצת בשבילי, כדי שלא אשכח, אבל בעיקר בשבילכם
תסלחו לי על אי-דיוקים או טעויות אחרות, הזיכרון שלי לא הכי טוב בעולם ויש מצב שאני מתבלבל. תיקונים יתקבלו בברכה.
כמו כן, אם סיפרתי משהו שאסור לספר, או שעלול לפגוע איכשהו במישהו, באיכות המיון או בביטחון המדינה, אנא הודיעו לי כדי שאוכל לתקנו בהקדם.
קצת רקע כללי:
באתי דרך מאותר צדדי, עברתי יום מיון של חיל הים וקיבלתי זימון לגיבוש.
עבר עלי מבוך לפני שהצלחתי להגיע לגיבוש, אבל אני מניח שזה לא מעניין אתכם וגם לא ממש רלוונטי, אז נגיע ישר לעיקר.
יום ראשון -
8:00 מתייצבים ליד תחנת רכבת בת-גלים. רישום ראשוני, עולים על אוטובוסים לבסיס.
עושים לנו סיור קצר בכלי השיט השונים, קצת הסברים על כלי השיט ועל קורס חובלים, אוכלים ארוחת צהריים, עושים בדיקה רפואית קצרה, חותמים על טפסים רפואיים, ואז מתחילים מעט תיזוזים.
תיזוזים זה משהו כמו "20 שניות הקפתם את העמוד וחזרתם", "15 שניות הייתם מסודרים בשלשות ליד העץ" וכל מיני כאלה. מלמדים אותנו איך נותנים הקשב, מה תפקידי החנת"ר (חניך תורן), ועוד..
אחר כך מקבלים ציוד:
1. תד"ל - מין חתיכת בד בצורת תיק שאפשר להכניס לתוכה שק חול.
2. שק חול.
3. קיטבג
4. 2 שמיכות סקביאס
5. 3 חולצות
6. 3 מכנסיים
7. כובע
8. מין דגם של עוזי, שזה בעצם חתיכת ברזל שקשורה לחבל.
בהמשך היום מתזזים אתכם, דברים כמו ספרינטים קצרים, מצב 2 (שכיבות סמיכה בעיקרון) ובטן סטטי (שוכבים על הגב ומרימים רגליים ישרות לקדימה)
מקבלים כמה עמודים של חומר לימודי בכל מיני נושאים, שצריך ללמוד כי עושים עליו הרצאות ומבחנים.
בהמשך הערב יש מסע באורך 8 ק"מ, בקצב של הליכה-ריצה. המסע נעשה בתוך הבסיס. עוצרים לכמה דקות במהלך המסע ועושים דיון בנוגע לנושאים הכי לא קשורים בעולם.
אחרי זה יש עוד תיזוזים ואם אני לא טועה היה גם מד"ס. לאחר מכן הולכים לישון, בסביבות השעה 12.
יום שני -
05:30 בבוקר. מתעוררים לקולות אזעקת מלחמה. יוצאים החוצה וכולם... איך לא, במצב 2. אחרי קצת תיזוזים אוכלים ארוחת בוקר ואז יש עוד תיזוזים, ואז היה מד"ס.
בהמשך היום יש מבחנים על חלק מהחומר שקיבלתם אתמול בלילה.
כמו כן, כל אחד מהמחלקה צריך לפקד על המחלקה במהלך משימה כלשהי שנותנים לו, וגם לעשות הרצאה בנוגע לחומר שנתנו לו ללמוד.
אני חושב שגם עשינו מבחן באנגלית באותו יום.
בקיצור יש תיזוזים כל היום, בערב יש עוד מד"ס, ואז הולכים לישון בשעה מוקדמת יחסית - 21:00 בערך.
יום שלישי -
03:00 - שוב פעם קמים לקולות אזעקת המלחמה. קצת תיזוזים, אוכלים כמה פרוסות לחם עם גבינה לבנה (כי נגמר השוקולד...) ויוצאים למסע.
הפעם זה מסע 12 ק"מ. בגלל שעשינו אותו בלילה הרופא לא נתן אישור לפתיחת אלונקות, אז המפקד מצא דרך אחרת להקשות עלינו - בכל סיבוב היינו צריכים לרוץ ספרינט מסביב לאיזה עיגול ואחרי זה לחזור למסע.
אחרי המסע היו עוד תיזוזים, ואכלנו ארוחת בוקר, ואז היה מד"ס.
בהמשך היום כל אחד עשה עוד משימה שבמהלכה הוא פיקד על הצוות, חלק מהאנשים עשו הרצאה על נושא אישי, עשינו עוד מבחנים בנוגע לנושאים שנתנו ללמוד עליהם, היו המון תיזוזים, כרגיל, ולקראת הערב היה עוד מד"ס.
בלילה היו תיזוזים הרבה יותר קשים מהרגיל, ובסוף סיימנו את הגיבוש בקריאות של "עלה ים" למי שמכיר.
שבירת דיסטנס, כל מפקד הציג את עצמו ואיפה הוא נמצא בקורס, ואחר כך עשו לנו הרצאה וראינו סרט של קורס חובלים.
יום רביעי -
קמנו ב-6 בבוקר, אכלנו ארוחת בוקר והתחלנו לסדר את הבסיס עד 9. אז היה מסדר טילים שבמהלכו עבדכם הנאמן עף הביתה .
כמובן שהשאירו אותי עד 11 בערך כדי להחזיר ציוד ולעזור באפסנאות, ואז לקחתי רכבת ואוטובוס הביתה, חזרה לעיר הקודש.
זה הכל... כמו שבטח הבנתם לא התקבלתי לקורס חובלים אז אני קצת מבואס. לא נורא...
אם יש למישהו שאלות אני אשמח לענות... תרגישו חופשי
ותזכרו... הכל, אבל הכל... למען !!!
|
|