לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-03-2007, 12:33
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
אתה מסמל את הבעיה בתרבות הישראלית
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי m-hanan שמתחילה ב "לא הסבירה פנים?"

מאוד מוזר איך אנשים ממוצא מסוים, שהמקור שלהם הוא מיבשת מאד מסוימת, ואזורים מאוד ייחודיים, תמיד מתלוננים על ה"אטימות של הממסד האשכנזי השחצן", ומפריחים כמה ססמאות פשיסטיות באוויר. אבל כמה מוזר שהם לא מבינים שכבר מזמן אין ממסד אשכנזי שחצן, ועיניהם לא רואות שבמקום להתבכיין על מצבן עדיף לשפר את המצב. משום מה, אנשים כמו ירון זליכה (מאיפה הוא? ורשה?) דן חלוץ (ואיפה ההורים שלו נולדו? בדרזדן?) וכל כך הרבה אנשים ממוצא לא-אשכנזי שהגיעו לתפקידים רמי דרג, לא עושים עליהם רושם. למה לתמוך במשהו שיהרוס אחת ולתמיד את התיאוריות הגזעניות והמופרכות, באמת?

ורק האתיופים סובלים? מה עם הרוסים ושאר העולים בברית המועצות שהעדה המזרחית שלך גרמה לנידויה (כקולקטיב)? מה עם הפולנים שסבלו בעבר מעוינותם של היקים? אתה מתאר תמונה כאילו רק אנשים מהמוצא שלך סבלו מאפליה, ולא הצליחו להשתלב בחברה הישראלית, וכמובן שזה לא נכון אבל כנראה אתה מעדיף לא להביט למציאות בעיניים ולהתעסק בקשקושים חסרי משמעות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-03-2007, 14:14
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
מה אתה בכלל משקיע בוויכוח?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "אתה מסמל את הבעיה בתרבות הישראלית"

סיפור לא מייצג: לפני כמה ימים ישבתי בחדר מיון בביה"ח במרכז הארץ עם נטייה לדרום המרכז. בחדר המיון ישבו אנשים שאיך נאמר? היו ממוצא צפון אפריקאי (כשיושבים ליידך שעתיים אתה כבר מכיר חצי סיפור חיים). חלקם עישנו במקום שאסור לעישון (היה קר בחוץ אז הם חשבו שזה שהם יושבים ליד פתח זה מספיק...) והעירו להם על כך מספר פעמים. אשת כוח עזר ממוצא אתיופי, שהייתה כנראה ראש צוות תורן, ניגשה אליהם וביקשה בתוקף שלא יעשנו שם יותר. התשובה שלהם הייתה מזלזלת - ופה שום דבר חריג - אלא שאחד מהם הוסיף ואמר לה בפנים "רק אתמול נפלת מהעץ וכבר את באה לחנך אותנו?".

עכשיו ברור שמי שקילקל אותם היו או הקיבוצים אליהם הם נחטפו כילדי חוץ או בכלל הממסד האשכנזי הנחש, אבל בכל זאת... רק נפלת מהעץ? בתחום בו אני עובד מועסקים גברים ממוצא אתיופי כפועלים, ואפילו כרוב הפועלים. מבין מנהלי העבודה ומנהלי הצוותים רבים הם, איך לאמר, "לא אשכנזים". היחס הגזעני והמתנשא, ובמיוחד היחס הפטרוני עד כדי ביזוי, כלפי הפועלים הופך חמור ופוגעני ביחס ישר למידת הריחוק של אותו ראש צוות ממה שמגדיר החבר הנכבד כ"יחס של אשכנזים מדור שני". ככל שהאדם שייך יותר לאותה קליקה של "ברית הדפוקים" (קל לזהות אותם: אלה הקשקשנים שכל הזמן אומרים ברצינות או בחצי צחוק ש"האשכנזים הם כל העשירים במדינה" וכשאתה אותר להם שהאחים עופר, יצחק תשובה, בני גאון, סולי סקאל ועוד רבים וטובים, אינם אשכנזים כלל, אז התשובה של המתחכם היא "כן, אבל הם משתאכנזים". לדידם של אנשי ברית הדפוקים מזרחי אינו מזרחי אלא אם כן הוא מרגיש דפוק כרונית. כל מי שרואה עצמו קודם כל כישראלי, אדם, איש מן היישוב, אינו "מזרחי אמיתי") כך גם היחס שלו לאתיופים הוא גס יותר עד כדי אכזריות. את הציטוטים שאני שומע מאותם אנשים אני פשוט מתבייש מלעלות על הכתב. זה הרבה מעבר ל"לא רוצה שכנים אתיופים".

ישן 15-03-2007, 19:35
  Bimler Bimler אינו מחובר  

מזדהה עם הדברים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "מה אתה בכלל משקיע בוויכוח?"

גם אני חוויתי לא מעט גזענות מצידם של אלה, לא מפני שאני אתיופי, אלא מפני שעלינו יחד עם העלייה הגדולה של יוצאי בריה"מ. המורה הראשונה שקידמה את פני בבואי לכיתה א', הייתה רחוקה מלהכין צימעס וגפילטע פיש בסעודות שבת שנות אור. והיחס עצמו? מחפיר. אבל אתה לא רואה אותי מהלך אימים על חברי הפורום וטוען בתוקף כי ע"פ אותה ההתנסות מערכת החינוך כולה מלאה במורות מזרחיות בעלות נטיות להשמנה, שאינן מחבבות דוברי רוסית\גרמנית\כל שפה אחרת. ההכללה הזאת שהוא ביצע, שווה דיון לפי דעתי. מפני שההכללה הזאת של הרוסיות=זונות, מרוקאים=ערסים נמוכי מצח היא שגורמת לניוון החברתי שכמה מסממניו ציינת בהודעה שלך.

אני לא חושב שהאתיופים הם 'אנשים נפלאים', לפי דעתי הם נפלאים בדיוק כמו כל בני עדה אחרת. אני גם לא חושב שיש רע באי רצון לחיות ליד אתיופים. זה רק מעיד שאנחנו לא אור לגוים, והחברה שלנו בסך הכל נורמלית. כל אדם יעדיף לגור ליד אנשים בעלי רקע תרבותי כשלו, ומה לעשות שבמדינה המלאה בכל כך הרבה עדות הדבר הזה מתבטא באופן אקוטי הרבה יותר מאשר בכל מדינה אחרת?

כחברה, אנחנו לא צריכים לנדות או להשפיל בני עדות אחרות. זה בסדר להתגאות בעדה שלך, אבל זה לא בסדר להפלות אנשים בשל המוצא העדתי שלהם. ההבדל הדק הזה, הוא שגורם לאנשים כאן לאבד את העשתונות. חלק מגיבים כפי שתיארת, ואחרים בכלל מערבבים את עולם המושגים שלהם עד שכל סמל של גאווה עדתית\לאומית מתפרש אצלם כגזענות.

לא מזמן גלשתי בבלוג, באתר "רשימות" וקראתי תגובה של איש אקדמיה בכיר באחת האוני' הגדולות בארץ, שאמר בזו הלשון:"כשאתה חושב שהאינטרסים שלך חשובים מאינטרסים של אנשים אחרים זו גזענות. כשאתה חושב שאתה טוב מאחרים בגלל המוצא שלך גם זה גזענות" (השגיאות התחביריות במקור)- זו נק' השבר, ומערכת החינוך מבוששת לטפל בבעיה כבר עשרות שנים. נראה שהאקדמיה לא תצא לעזרתה.
ישן 15-03-2007, 20:03

ואיך אתה יודע שהוא באמת איש אקדמיה?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "מזדהה עם הדברים"

(כי הוא לא רשם כנסו, כנסו? בכל מקרה, לפחות בישראל, "איש אקדמיה" פשוט לא אומר כלום על אותו אדם מבחינות רבות). לצערי כאנשים יוצאים לאוויר עם הטיעונים מונעי (רק) אג'נדה שלהם, אין שום ברירה אלא לענות בדוגמאות חותכות, שאולי גוררות אותך לאותו כוון...

בכל מקרה, בניגוד לעניין העדתי עם רוב העדות, עם המגזר של עולי אתיופיה הבעיות חמורות פי כמה והחל מקו ההתחלה. רוב העולים באו מחבלים כפריים ונחשלים שהתיאור "עולם שלישי" עבורם כלל אינו מוגזם. מי שציפה שאיזשהו מהלך ארגוני יצליח למנוע את קריסת מבנה בית האב, מערכת היחסית בין הורים לילדים ובעל לאשה, ושלא לדבר על התנבגות ותרבות, פשוט הוזה. ישנם תחומים בחיים שבהם אין פתרון מושלם או פוטוגני - יש פשוט "סביר" במקרה הטוב, ו"אסון" במקרה הרע.

בכינות? אני לא רואה כיצד יכלה החברה הישראלית, גם ביום אידאלי שבו כולם קמו על צד ימין וקיבלו צ'ק ממס הכנסה בדואר, לקבל לתוכה באופן מושלם, חלק וקצר בזמן, קבוצה לא מאוד גדולה (העדה האתיופית היא מהקטנות שבעדות) וכל כך שונה מכל בחינה (ושלא ימכרו את "כולנו יהודים" - ברמת הפרט מי שסביבך הוא פשוט מישהו אחר...). זה לא שצריך להתגאות, אבל חשוב להבין שמדובר על מצב מאוד מורכב ועל קבוצה שבניה לא יכלו "לעצום את העניים" ולהפוך, "עד יעבור זעם", לפרטים חסרי זהות אתנית (מה שבתאוריה יכלו לעשות רוב ה"רוסים" - פשוט לא להתבלט, לנשוך את השפתיים פה ושם, לספוג כמה עלבונות, ולהתמקד בבניית קריירה, ביסוס כלכלי, דאגה לילדים או לזקנים וסיפוק הצרכים ברמה הבסיסת+ כמו פנאי, תחביבים, בילוי וחומרניות - במילים אחרות: גורלו הרגיל של המהגר מדור ראשון בעשור הראשון לחייו במדינה החדשה). האתיופי הוא תמיד אתיופי ובעיני כולם. אגב: מצבן של הנשים שפיר פי כמה מזה של הגברים. בהרבה מוסדות שאני עובר בהם במגרת העבודה (בתי חולים, מוסדות סיעודיים, מוסדות חינוך מיוחד) עובדות בחורות ממוצא אתיופי צד לצד עם "צבריות" לא משכילות, עולות מברה"מ חסרות מקצוע נדרש (או שפה) ועוד. כולן עובדות בתפקידי סיעוד בסיסיים, נקיון, אחזקה או בישול. כשהן בהפסקה ויושבות יחד קל לראות שההתערות שלהן, לפחות בחברה כזאת, טובה מאוד. השיחות הן אותן שיחות, הן מכונות בשמות האתיופיים המקוריים שלהן (ולא בשמות התנ"כיים שרבות אימצו מסיבות של בושה או כדי להמנע משאלות), משענות עם כולן ואין סימן ליחס מיוחד כלפיהן.

מצבם של הגברים חמור בהרבה: חלק גדול מהם מועסקים בעבודות ציבוריות פשוטות כגון גינון, נקיון או אחזקה, כעובדי קבלן. לא סופרים אותם בשם, אלא בכינויים שהקבלן נותן להם (לא צמיד אבל הרבה) והם נוטים לעבוד בקבוצות סגורות משלהם, לפחד מכל בוס ולעסוק בחיפוש אובססיבי אחרי משרה דומה שבה משלמים שקל יותר לשעה. זה מצב חמור מאוד משום שהוא מותיר אותם לחיי עוני תמידי. על הבעיות של הצעירים המוכשרים המחפשים עבודה ונדחים לאחר שמתבררת "זהותם" מבחינת צבע - לא צריך לדבר. היו על זה כתבות.

בכל מקרה, כמו שכתבתי, הגישה הגסה ביותר היא מצד ה"עאמחה" ולא מעט חובשי כיפות שזורקים פסוקים משולחן ערוך, אבל לא יודעים דרך ארץ מהי. יכול להיות שהצפוני מהרצליה צבוע לחלוטין כשהוא מדבר אליהם בנימוס אבל כמו לילדים, אבל לפחות הוא חוסך מהם את ההתבזות החדה שבמגע ישיר (והיא הכואבת ביותר, משקר מי שאומר שלא). מהעאמחה הם פשוט חוטפים מקלחת ישירה.

ישן 15-03-2007, 23:14
  Bimler Bimler אינו מחובר  

נכנסת אי פעם לרשימות? :)
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "ואיך אתה יודע שהוא באמת איש אקדמיה?"

זה אתר בלוגים ייחודי שההרשמה אליו מותנית ראשית בהיות המתעתד לפתוח בלוג באתר משכיל (אתר בלוגים אליטיסטי), ושנית, בזיהוי עצמי של הרוצה לפתוח בלוג. כך, שכל תגובה מזוהה (כמובן שאתה יכול להגיב גם אם לא פתחת בלוג במקום) מובילה לאימייל ולכתובת הבלוג של אותו המגיב. לא ציינתי את שמו מטעמים ברורים, אני אמנם חושב על משפטים כמקצוע שאני אשמח ללמוד את רזיו אחרי שאתגייס ואשתחרר, אבל כיום אני לא ממש בטוח אם אני לא עובר על חוק מסוים אם אני מזכיר את שמו המפורש.

רק אומר שהוא מתעסק במשפטים, חובב יין, תה, קלישאות וגדעון לוי.

אז להבין מדבריך שהבעיה עם עולי אתיופיה, היא שבזמן שכל השאר יכולים להחליף את השם, הם יכולים להחליף את השם אבל לא את צבע העור? זה נכון, וזה עצוב. אבל אם לומר לך את האמת אני נוטה להסכים עם דבריה של רות גביזון על ענייני העלייה, וכפי שהיא צריכה להיראות בשנים האלה.

היא אמרה שהעלייה כיום, צריכה להתבסס על הבאת עולים בעלי ידע וכוח שכלי אשר יוכלו לעזור למדינת ישראל בעזרת נסוינם וכשרונותיהם. וזה די נכון. הבעיה שתיארת מעידה עד כמה זה לא נכון להביא אנשים ממדינות עולם 3 למדינה מערבית, שכל סדר הדברים בה שונה מזה שהיה בכפרים הקטנים באפריקה. כדי להביא אותם ולעזור להם להשתלב, ולא להפקיר אותם לגורלם המר, אם כבר, היה צריך לארגן להם סדנאות ובתי ספר שם, באתיופיה. כך שהם היו באים למדינת ישראל כשהם מוכנים לעמוד מול מה שמצפה להם.

אמממה, סדנאות ומתן כישורים לעולים זה נושא שעולה כסף, והרבה מאד כסף. מבחינת עלות-תועלת, הבאה של עולים ממקומות נכשלים היא פשוט בזבוז, ואני לא מדבר כמובן על יהודים שנרדפים ע"י הגוים באשר הם יהיו- אלא אני מדבר על הבאת עולים אד הוק. למשל גיור שבטים שספק אם יש להם קשר ליהדות (עם כל הכבוד לסימני המגן דוד שנמצאו על האבנים שם בסביבה, אנחנו צריכים לזכור כי גם סמל הסוואסטיקה נמצא בשלוש מקומות שונים בעולם, כשהוא לא תמיד מסמל את אותו הדבר) והבאתם ארצה- בזבוז.

אני לא חושב שאנחנו מדינה שיכולה גם להגן על עצמה בטחונית, גם להפוך את הכלכלה ליציבה יותר, ובנוסף לכל, להפוך את החברה הישראלית לטובה ומסבירת פנים, לבנות מערך ''חינוך מחדש'' לעולים מהמדינות הנחשלות יותר, וכל זה מבלי לפגוע בדבק שמאחד את מדינת ישראל מליפול ולהישבר. כשנגיע למצב הזה, ולמען האמת אני מאמין שעם הרפורמות המתאימות נוכל להגיע, רק אז לדעתי נוכל לפנות ולהתחיל לבדוק איזה מאנשי מדינה X הוא יהודי, שיש לעודדו לעלות ארצה.

מה שאנחנו עושים עכשיו הוא פשוט לא הוגן כלפי העולים לרבות העולים מאתיופיה. ראיתי פעם ראיון עם עולה מאתיופיה, שפשוט לא ידע מה מצפה לו בישראל, ואףא חד לא הכין אותו לקראת השוק שהוא עמד לחוות עם הגיעו לכאן. למעשה, באותו הראיון הוא הביע נכונות לחזור חזרה לאתיופיה, אם מישהו יסכים לממן לו את כרטיסי הטיסה- זו עדות לכישלון. ומי סובלת מזה? החברה הישראלית שמורכבת למעשה מרבבות עולים ממוצא שונה באותו מצב, רבים מהם ציוניים בעלי רוח התיישבות, שמרגישים תסכול רב בעיקר בגלל קשיי הקליטה. אם יש משהו שיוכל להרוג את הרוח הציונית בקרב האנשים, זו המציאות במדינה הציונית.
ישן 15-03-2007, 23:43

אני לא בטוח שאנחנו צריכים לשאוף לשלמות כזאת...
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "נכנסת אי פעם לרשימות? :)"

בתאוריה אולי נראה סביר לקבוע את מי נביא ואת מי לא. יכול להיות ואנחנו יותר מדי מונעים מהפחד של "מה יגיד עלינו הילד האתיופי בעוד 20 שנה אחרי שיהפוך דוקטורנט מצליח"?. אני את שלי באקדמיה עשיתי, ותאמין או לא, הדחף העיקרי לעזוב הכל בין לילה (אני עדיין באקדמיה, אבל בתחום מאוד מעשי וחומרני, כך שאני לא מחשיב את זה לממש אקדמיה לצורך הדיון המסויים כאן) הייתה תחושה של עיסוק הולך וגובר בדברים המנותקים מהמציאות ומהמעשיות (ואני עוד הייתי ארכאולוג: מקצוע שמבחינה דיסציפלינארית וגם בפועל, הוא והלומדים אותו אנשים עם הרבה יותר "רגליים על הקרקע" מאשר רוב מדעי האוויר ואפילו מדעים מדוייקים יותר). מאז אני מאוד נהנה מהחזרה לדיבור בשפה פשוטה, בלי "רפרנס". בפועל אני מאמין שכל שאיפה לאופטימיזציה של מערכות אנושיות מורכבות תוביל בסופו של דבר לנסיגה ולא להתקדמות. בעולם הפסאודו ליברלי המערבי (הן במערב אירופה ה"ארית", מרכז ודרום אירופה הנוצרית, ארה"ב, אוקיאניה ועוד) למעשה מאז ביטול העבדות, השיוויון בין נשים וגברים, בין מעמדות ומתן זכויות לילדים בשל היותם ילדים, ההתקדמות הולכת ופוחתת אולם היא מוסווית היטב בצעדים ופעולות שהן תפאורה בלבד.

הגדילו לעשות האמריקאים שפיתחו שיטות שונות ומשונות שכל מטרתן להמנע בכל מחיר מכל עימות עם דברים לא נעימים (מה שנקרא "פוליטיקלי קורקט"). הבעיה כאן היא שלמעשה אין פתרון לבעיות, אלא צביעתן בצבעים רכים. אנחנו אומרים "עושים לCCCC עוול שמביאים אותו לגהינום הישראלי", ולמעשה אנחנו אומרים "בוא נמנע מעימות עם מציאות שאינה נוחה לנו". מהגרים אפריקאים ממדינות יותר נחשלות מאתיופיה, מסתדרים לא רע בהרבה מדינות גזעניות, וגם בישראל. ההצעה להמנע מקליטת עולים מארצות כמו אתיופיה, היא בפועל המנעות מעימות עם מציאות לא נוחה, ולא ממש "רחמים" על אותם אנשים. הכאילו טראומה לאומית של קליטת גלי העליה בישראל מאז ומעולם, דוחפת אותנו להתנהגות כמעט היסטרית בכל הנוגע לעולים. באותו זמן ששואפים לשפר את המציאות, חשוב לזכור, גם אם רק בפינה נידחת של המוח, שבחיים מתמודדים עם הרבה דברים לא נעימים, אולם לא תמיד המאמץ לתקן אותם נושא פרי.

פעם ראיתי סרט תעודה סהרורי על התופעה שכונתה פעם side show. אלה היו מין קירקסים נודדים בארה"ב שעברו במקומות קטנים והציגו שלל תופעות וכללו גם תופעות אנושיות חריגות של גמדים, אנשים גידמים מלידה, נשים עם זקן וכו'. התופעה מעלמה בשנות ה-70 או ה-80 וכנראה גם נאסרה בחוק מתי שהוא. אני לא נוקט כאן עמדה, אבל היה פרט מעניין בסרט ההוא. ראיינו כמה מאותם "מוצגים" שהיו חיים עוד בשנות ה90 - ה|אשה/קוף" (אישה שנראית כמו אבוריגינית ויש לה זקן מלא ופני קוף), הגמד ואדם שנולד ללא ידיים. הם היו אנשים רהוטים למדי ושפויים. כולם טענו שהתקופה שבה היו מוצגים בכזה "פריק שואו" הייתה הטובה בחייהם!

נקודה למחשבה.

ישן 16-03-2007, 15:08
  Bimler Bimler אינו מחובר  

מעניין
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני לא בטוח שאנחנו צריכים לשאוף לשלמות כזאת..."

אני מקבל את התיזה שהעלית, באשר לרצונם של רבים להימנע מעימות, ולצבוע את המציאות בצבעים ורודים יותר, שמשקפים במידה לא מבוטלת צביעות. ואמנם איני אקדמאי, אבל אני חושב שאני רחוק מתפיסה זו ואסביר:

בזמן האחרון התגלעו פרשות שחיתות רבות וחדשות במדינת ישראל יחד עם סיאוב מערכתי, ואלה כבר שכנעו רבים (אפילו פוליטיקאים!) שדרושות רפורמות. אממה? פרשיות השחיתות וסימני הסיאוב השלטוני, הללו מאפיינות כמעט כל מוסד במדינה- רשות המיסים, המשטרה, הצבא, הפרקליטות.. ועוד הרשימה ארוכה. תוסיף לזה את העובדה שהפוליטיקאים שהועלו לשלטון הם המושחתים ביותר שהיו במערכת. ומה כל זה אומר? לדעתי זה אומר שפשוט לא הצלחנו לייסד מערכת שלטונית סבירה. לא מערכת מושלמת, שכן אני לא שואף לשלמות, אני גם לא אידיאליסט- זה מיותר לשאוף לשלמות במזרח התיכון- הבעיה היא שאנחנו רחוקים אפילו מבינוניות.

באין סדר, ובאין יציבות, העלאת עולים ממדינות עולם 3, ללא שום הכנה מוקדת (אתה לא חושב שאנחנו חייבים את זה לעולים?), רק תעכיר את המרקם הבין-עדתי העדין בציבוריות הישראלית כך שמצב החברה יורע, כמו גם מצבם של העולים. אני מתקשה להבין, האם להעלות לכאן עולים ו'לזרוק אותם' למים בתקווה שיסתדרו- האם זה הדבר הנכון לעשות? בהליך הנתון, רבים מהעולים שיכולים לממש את הפוטנציאל שלהם לא יממשו אותו ויתדרדר לשולי החברה הישראלית. רק הנבונים וברי המזל יוכלו להתקדם הלאה, והייתי עד לתופעה הזו בקרב עולים רבים מבריה"מ.

אני חושב שאנחנו צריכים להחליט קודם כל, כיצד מבססים את החברה הישראלית ויותר מכל את הממסד- כשנטפל בבירוקרטיה, ונוכל להפוך למדינה טובה יותר במסגרת הנסיבות המתהוות בשטח אני בטוח שנוכל למצוא את התקציבים המתאימים לביסוס העולים עד להגעתם ארצה, וקליטה טובה יותר. לא קליטה אופטימלית, אלא קליטה סבירה. אני חושב שעם הרפורמות המתאימות והאנשים הנכונים בראש, זה יעבוד.

אני לא אומר דברים אלה מפני דאגה עמוקה לאתיופים ומצבם. אני אומר זאת מפני שאני מודאג מגורלה של החברה הישראלית. בהתחשב בדברים בפניהם אנו עומדים, גלי עלייה של עולים שרבים מהם ישקעו במרמור לא יועילו לשרידותה של החברה לדעתי..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:07

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר